Alice Cooper – Ο θρύλος του Shock Rock

O Alice Cooper γεννήθηκε σαν σήμερα στις 4/2/1948 στις 10.33 το βράδυ στο Detroit Beach του Michigan.
Alice Cooper – Ο θρύλος του Shock Rock

από την Κατερίνα Σαλωνίκη





katerinaport


Με 40 χρόνια παρουσίας στη μουσική rock σκηνή, έχει δημιουργήσει το δικό του μύθο.

Το πραγματικό του όνομα είναι Vincent Damon Furnier με προγόνους από τη Γαλλία.

Ο εκκεντρικός τραγουδιστής με τις γκιλοτίνες, τις ηλεκτρικές καρέκλες, το ψεύτικο αίμα και άλλα συναφή να συνοδεύουν τις εμφανίσεις του, θέλησε να καθιερώσει μια νέα σκηνή εντελώς θεατρική, που ονόμασε Shock Rock.

Πρωτοστάτης σε τέτοιου είδους θεατρικές σκηνές με μακάβριο περιεχόμενο, που τονίζονταν από το βαμπιρικό μακιγιάζ του.

Ο πατέρας του ήταν πρεσβύτερος στην «Εκκλησία του Ιησού Χριστού» ενώ ο ίδιος ένταξε τον εαυτό του στους «borm again Cristians» αρνούμενος παράλληλα την ταμπέλα του «σατανιστή» που κατ’ αυτόν δεν περιέχει το χάος.

Ωστόσο στα 64 του χρόνια διδάσκει σε κατηχητικό της Arizona, έχοντας δαμάσει τον εθισμό του με το αλκοόλ, από τότε που γεννήθηκε η πρώτη του κόρη, πριν 30 χρόνια.

Το χόμπι του για το γκολφ εξελίχτηκε σε μεγάλη δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας κι αυτό σαν διέξοδο, για να λυτρωθεί από την εξάρτηση του αλκοόλ.

Ο Alice Cooper έχει διχάσει το κοινό, άλλοι πιστεύουν πως είναι εξαιρετικός δημιουργός με μια πολύ καλλιεργημένη φωνή και άλλοι τον θεωρούν έναν ατάλαντο που ξεγελά τα 18χρονα. Στην μπάντα του όμως έχουν παίξει οι καλύτεροι μουσικοί και η πρώτη γυναίκα στην 40χρονη καριέρα του είναι η Orianthi Panagaris, Ελληνοαυστραλή μουσικός, που τον συνοδεύει από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Κομμάτια σαν το «Poison», «House of fire», «Hell is living without you» παραμένουν διαχρονικά, ξεσηκώνοντας ακόμα τις διαθέσεις, χορευτικές και ακουστικές.

Οι ακρότητες στις οποίες επέλεξε να εντάξει τη ζωή και την καλλιτεχνική του πορεία, αντιμετωπίζονταν από τον ίδιο ως χιούμορ, ενώ θεωρείται από μεγάλους μουσικούς, μια μουσική ιδιοφυία.

Είναι παντρεμένος εδώ και 33 χρόνια με την Sheryl Cooper και έχουν 3 παιδιά.

alice_cooper

Υδροχόος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη, μία αστρολογική ταυτότητα που δικαιολογεί στο έπακρον την ιδιόρρυθμη και παράλληλα παιδική φύση του.

Ο γωνιακός Ποσειδώνας στον 1ο οίκο στον Ζυγό, σε σύνοδο με ωροσκόπο και σε τρίγωνο με τον Ήλιο ευθύνεται για τις συνεχείς μεταμορφώσεις του με το μακιγιάζ.

Η αντίθεση Ήλιου – Πλούτωνα στον άξονα 4ου – 10ου οίκων, έδωσε το προσωπείο του death – τρομακτικού τύπου και φυσικά την καθιέρωση αυτού.

Επίσης ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ουρανό, είναι άλλη μία όψη που βάζει φωτιά, με ένα εκκεντρικό στοιχείο που περιβάλλει όλα τα προηγούμενα.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου η Αφροδίτη σε ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό κυβερνήτης του ζωδίου του και επίσης σε τετράγωνο με Σελήνη και Δία (αντίθεση με Ουρανό), αποτελούν ένα σημαντικό ΤΑΥ τετράγωνο, το οποίο μας επιβεβαιώνει πως ο Alice Cooper δεν θα μπορούσε να μην είναι ακραία, υπερβολική, σαρωτική και εντυπωσιακή φυσιογνωμία.

Σε αυτήν την ευαίσθητη Αφροδίτη και τις όψεις της, οφείλει και τους αγωνιώδεις ερωτικούς στίχους που διέπουν τα τραγούδια του. «In life’s big parade, I’m the loneliest spectator», «Punish me every day, but I’ll never break, hold on to all your fears…».

Το τρίγωνο του Κρόνου με τη σύνοδο Σελήνης - Δία στον 3ο οίκο, υπογράφει πως όλα τα προηγούμενα πραγματοποιούνται εκ του ασφαλούς, έχοντας πλήρη επίγνωση και σκοπό.

Ας μην ξεχνάμε πως η Σελήνη κυβερνά το μεσουράνημά του, άρα η καθιέρωσή του σε αυτό που κάνει είναι βέβαιη, μέσα από μία καλοδουλεμένη επικοινωνιακή τακτική.

Η αντίθεση Ερμή – Άρη προσδίδει ενεργητικότητα στο νου που διοχετεύεται στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Το σίγουρο λοιπόν είναι πως δεν πρόκειται για κάποιον ελαφρόμυαλο που αποφάσισε να κερδίσει το κοινό με απερίσκεπτες φιγούρες, αλλά για έναν καλλιτέχνη με φλογερή ιδιοσυγκρασία, ταλαντούχο, με κοφτερό μυαλό και όσοι τον θεωρούν Θρύλο της θεατρικής Rock, μάλλον έχουν δίκιο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved