Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Οι πρωταγωνιστές,πριν και μετά της συμμετοχή τους!

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) είναι μία τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Οι πρωταγωνιστές,πριν και μετά της συμμετοχή τους!

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν τέσσερα χρόνια, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων...Λίγα λόγια για τα «making of..»

Η αρχική επιλογή του σκηνοθέτη για το ρόλο του Ιησου Χριστού , ήταν ο Ντάστιν Χόφμαν,μία επιλογή που ήθελε να είναι στο ίδιο μήκος κύματος και εμβέλειας με τους υπόλοιπους διάσημους ηθοποιούς.Είχαν ήδη επιλεγεί όλοι οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι πλην αυτή του Ιησού από τη Ναζαρέτ.Η απόρριψη του ρόλου από τον ίδιο τον Ντάστιν Χόφμαν (με τη δικαιολογία ότι ο χαρακτήρας ήταν ικανός να τερματισει την καριέρα του λόγω της δυναμικότητας του),ο Τζεφιρέλλι συνέλαβε την ιδέα να καλέσει έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό ηθοποιό, να ενσαρκώσει τον Ιησου.Κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο γύρω από τον άγνωστο μέχρι τότε Ρόμπερτ Πάουελ. Ένα καστ θρυλικών ηθοποιών που βοήθησαν «ν'ακουστουν» εξίσου δυνατά και τα υπόλοιπα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση.

Η πρώτη προβολή έγινε στην Ιταλία το 1977 και από τότε μεγάλωσαν γενιές και γενιές παρακολουθώντας το Θείο Δράμα κάθε Πάσχα.Κάθε χρόνο όμως βλέπουμε ποια είναι η εμφάνιση του Ρόμπερτ Πάουελ και δεν έχουμε ασχοληθεί με την εμφάνιση του υπόλοιπου κάστ! Το «ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ( http://parathiro.net/ ) φρόντισε γι′αυτό. Προπάντων του 12χρονου παιδιού που ενσαρκώνει τον Ιησου στην παιδική του ηλικία ο οποίος δεν ήταν ποτέ επαγγελματίας ηθοποιός,δεν ασχολήθηκε ποτέ με το χώρο του θεάματος και δεν υπάρχουν πουθενά πληροφορίες για το πρόσωπο του.Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι βρίσκεται εν ζωή, ζεί μόνιμα στην Ιταλία και βρήκαμε ίσως τη μία και μοναδική φωτογραφία του από το παρόν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved