Ποιο... ζώο κρύβουν μέσα τους οι πλανήτες;

Ο κυβερνήτης πλανήτης του κάθε ζωδίου και το ζώο που του αντιστοιχεί

Ποιο... ζώο κρύβουν μέσα τους οι πλανήτες;

Η απόπειρα να ταιριάξει κάθε πλανήτης με ένα ζώο δεν είναι εύκολη, καθώς κανένα δεν περιγράφει άριστα τα χαρακτηριστικά του, οπότε και η ερμηνεία που δίνεται παρακάτω επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ακόμα κι έτσι όμως είναι ωραίο να πάρουμε μια ιδέα για τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου μας και ταυτόχρονα να κατανοήσουμε και το ζωικό βασίλειο και τι έχει να μας διδάξει. Άλλωστε στο σύμπαν όλα συνδέονται κατά κάποιο τρόπο...

ΗΛΙΟΣ

Όταν αναφερόμαστε στον Ήλιο και το ζώδιο που κυβερνάει, τον Λέοντα, είναι προφανές ότι το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο Λιοντάρι, βασιλιά του ζωικού βασιλείου και δεν είναι τυχαίο. Στο Λιοντάρι αρέσει να παίζει, κοιμάται είκοσι ώρες την ημέρα και άλλοι το... σερβίρουν, όταν είναι πεινασμένο. Ωστόσο, είναι ένα ζώο υπερήφανο, αρχηγικό, έτοιμο να πολεμήσει για την επικράτειά του και την λέαινά του και επιλέγει αυτό πότε θέλει να κοινωνικοποιηθεί και πότε όχι.

ΣΕΛΗΝΗ

Η Σελήνη που κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου συνδέεται με το Άγριο Άλογο, ένα ζώο που θεωρεί «σπίτι» του εκεί όπου είναι η καρδιά του, ακολουθεί τα χνάρια των προγόνων του, βιώνει έντονα συναισθήματα και είναι απόλυτα ελεύθερο, μέχρι να βρει το ιδανικό μέρος για να ξαποστάσει. Όμορφο στο φυσικό περιβάλλον του, αγέρωχο όπου αισθάνεται καλά, μπορεί να περιπλανιέται χωρίς τελικό προορισμό, ώσπου να βρει το κοπάδι που του ταιριάζει ή κάποιον άνθρωπο που θα το πλησιάσει, δείχνοντάς του αγάπη.

ΕΡΜΗΣ

Ο Ερμής, κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου, συνδέεται με τον Λύκο, ένα ζώο με έντονα κοινωνικούς δεσμούς, που αποτελεί μέλος μιας αγέλης, υπακούει σε εντολές και δε λειτουργεί αυτόνομα. Φαινομενικά εύκολο να δαμαστεί, στην πράξη όμως αρκετά δύσκολο, κινείται γρήγορα, επιβιώνει εύκολα και έχει τον τρόπο να επικοινωνεί με τους άλλους λύκους της αγέλης. Εύκολα προσαρμόζεται στο περιβάλλον, ενώ έχει την ελευθερία να επιλέξει το ταίρι του, με βάση όμως τη θέση και τις δυνάμεις του. Αν είναι ο αρχηγός, θα επιλέξει αυτό που μπορεί να σταθεί δίπλα του.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Η Αφροδίτη, που κυβερνά τον Ταύρο και τον Ζυγό, συνδέεται με το Δελφίνι, ένα θαλάσσιο ζώο συμπαθέστατο, χαριτωμένο, που σκορπά χαμόγελα (φαίνεται μάλιστα ότι κι αυτό σαν να χαμογελά) και διασκεδάζει τους ανθρώπους με τις ακροβατικές του ικανότητες και τα παιχνίδια του. Από την άλλη, έντονα κοινωνικό, αν απομονωθεί από το κοπάδι, παθαίνει κατάθλιψη και μάλιστα παρουσιάζει τάσεις αυτοκτονίας. Θέλει να είναι ελεύθερο, να έρχεται σε επαφή με άλλα δελφίνια, να παίζει αλλά και να προστατεύει όσους αγαπά.

ΑΡΗΣ

Ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού, συνδέεται με τον Βίσονα, ένα ζώο γνωστό για τη δύναμη, τη σφριγηλότητα και την ισχύ του, που κυνηγήθηκε αρκετά κατά το παρελθόν και «χρησιμοποιήθηκε» για πολλούς σκοπούς, για τροφή, για ζεστασιά ή εργαλεία. Ο Βίσονας δε θέλει «παρέα» μέχρι την εποχή του ζευγαρώματος, αποδεικνύοντας ότι το σεξ έχει ως στόχο την αναπαραγωγή. Βρίσκεται πάντα σε κίνηση, πρέπει να τονώνει συνεχώς την ενέργειά του, να καλύπτει τις σωματικές του ανάγκες και να βρίσκει τρόπο να επιβιώνει σε έναν σκληρό κόσμο. Επίσης, φημίζεται για τα νεύρα, την ανυπομονησία και την ανυπακοή του.

ΔΙΑΣ

Ο Δίας, ο κυβερνήτης του Τοξότη, συνδέεται με τον Αετό, ένα αρπακτικό πουλί, ελεύθερο και μοναχικό, με έντονη την αίσθηση της όρασης, ικανό να εντοπίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια στη γη, πετώντας πολύ ψηλά. Η προοπτική του δίνει τη δυνατότητα να δει τη «μεγάλη εικόνα», σπάνια συναναστρέφεται με άλλους αετούς, αλλά ψάχνει το ταίρι του για να περάσει μαζί του τη ζωή του. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι φτιάχνει τη φωλιά του όσον το δυνατό σε υψηλότερη θέση και πιο κοντά στο νερό, καθιστώντας έτσι ευκολότερο να εντοπίσει τη λεία του.

ΚΡΟΝΟΣ

Το ζώο που αντιστοιχεί στον Κρόνο, τον κυβερνήτη του Αιγόκερω είναι το Κοράκι, ένα πουλί που «συνδέεται» με τη μετά θάνατο ζωή, μαύρο, μεγαλόπρεπο που φαίνεται σαν να μεταφέρει τις ψυχές από τον έναν κόσμο στον άλλο. Είναι πανέξυπνο, προσαρμόζεται εύκολα, τρώει τα πάντα για να επιβιώσει, είναι προνοητικό, λίγο καταθλιπτικό, διέπεται από νόμους και το πιο παράξενο όλων, φτιάχνει τα δικά του παιχνίδια (!), από κλαδιά ή κουκουνάρια και παίζει μόνο του ή με κάποιο «φίλο» του, ο οποίος αν χάσει σε έναν καβγά, θα τρέξει να τον παρηγορήσει.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Όρκα, η δολοφόνος φάλαινα, είναι το ζώο που συνδέεται με τον Ουρανό, τον κυβερνήτη του Υδροχόου, ένα είδος φάλαινας που διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα έξυπνη, περίεργη, η οποία αποτελεί μέρος κοπαδιού και μάλιστα ο αρχηγός είναι σχεδόν πάντα θηλυκός. Παρατηρεί, καταγράφει, μαθαίνει εύκολα, αλληλοδιδάσκεται με τις άλλες φάλαινες του κοπαδιού, ενώ οι αντιδράσεις ή η συμπεριφορά της είναι αλλοπρόσαλλη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το πόσα χρόνια θα ζήσει εξαρτάται από τη... θέλησή της.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ο Ποσειδώνας, που κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων, συνδέεται με τη Λιβελούλα, ένα έντομο αρκετά εντυπωσιακό για την ομορφιά, αλλά και το πέταγμά του, το οποίο συχνά απεικονίζεται σε παιδικά παραμύθια και του αποδίδεται σχέση με τις νεράιδες ή τα ξωτικά. Ζει κοντά σε λίμνες, ποτάμια και υδροβιότοπους ενώ επίσης σπάνιο είναι ότι ενώ οι νύμφες είναι υδρόβιες, μόλις μεγαλώνουν γίνονται χερσαία. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι θεωρείται από τους πιο δεινούς θηρευτές του ζωικού βασιλείου, με τα λιοντάρια και τους καρχαρίες να έπονται...

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ο Πλούτωνας, ο κυβερνήτης του Σκορπιού, συνδέεται με τη Σαλαμάνδρα, στενό συγγενή των σαυρών. που είναι νυχτόβια κι αμφίβια σαν τους βατράχους, αρκετά όμορφη, αλλά και δηλητηριώδης, όταν επιτίθεται. Θεωρείται ένα από τα γηραιότερα πλάσματα της Γης και αυτό σημαίνει ότι έχει φοβερό ένστικτο επιβίωσης ενώ η ικανότητα της να αναγεννά χαμένα άκρα, καθώς και άλλα κατεστραμμένα μέρη του σώματός της είναι μοναδική.

Δες στη photo gallery τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου σου και το ζώο που του αντιστοιχεί

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved