Κώστας Βαξεβάνης: Βραβεύεται εκτός συνόρων για την ελεύθερη έκφραση

Πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε με το βραβείο Ιndex της εφημερίδας «Guardian» στο Λονδίνο

Κώστας Βαξεβάνης: Βραβεύεται εκτός συνόρων για την ελεύθερη έκφραση

Ο μαχητικός δημοσιογράφος αποτελεί αναμφισβήτητα το καμάρι της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Αναλαμβάνοντας συνειδησιακά να ξεμπλέξει το κουβάρι της λίστας Λαγκάρντ, δημοσιεύοντας τη λίστα, βρέθηκε στο στόχαστρο αυτών που επιθυμούν τη φίμωσή του. Η αθώωσή του από το δικαστήριο θα επανεξεταστεί με έφεση, στις 6 Ιουνίου.
Μέχρι τότε ο αδάμαστος Ταύρος μαζεύει βραβεία από το εξωτερικό, τα οποία φυσικά περνάνε στα μικρά γραμματάκια της ενημέρωσης.

Μετά το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας «Julio Anguita Parrado» που απέσπασε για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στη διαφθορά, πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε με το βραβείο Ιndex (Index on Censorship Freedom of Expression - βραβείο Δημοσιογραφίας και Ελευθερίας της Έκφρασης) της εφημερίδας «Guardian» στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στις 21/3.
Από ανταποκριτής του «Ριζοσπάστη» στα Γιάννενα, άρχισε τη συνεργασία του με πολλές άλλες εφημερίδες. Ακολούθησαν οι καυτές δημοσιογραφικές αποστολές για το «Mega» και τη «ΝΕΤ» σε εμπόλεμες ζώνες, μέχρι την έκδοση του δεκαπενθήμερου περιοδικού «Hot doc» τον Απρίλιο του 2012.

Οι κόντρες του με δημοσιογράφους και πολιτικούς είναι γνωστές εις πάσα με αποκορύφωμα την ανοιχτή επιστολή του προς τον Ε. Βενιζέλο με τίτλο: «Από την αλήθεια της ρητορείας, προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας».

Όπως προανέφερα, ο Κώστας Βαξεβάνης είναι Ταύρος με σύνοδο Ήλιου – Άρη που συνεπάγεται ακούραστη δημοσιογραφική δράση που κυνηγάει τις προκλήσεις, σε τρίγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα, που του δίνει την ώθηση να ξεσκεπάζει και να ανατρέπει δεδομένα.
Η συμμετοχή του Ποσειδώνα στον Σκορπιό σε αντίθεση με τη σύνοδο Ήλιου – Άρη, αποτελεί ένα πρόβλημα στη δημοσιογραφική του καριέρα, διότι η καλλιτεχνική τάση αυτής της όψης έχει αντικατασταθεί με το ρόλο του σωτήρα, που επωμίζεται όλες εκείνες τις αντιδράσεις και τις ιντριγκαδόρικες κινήσεις, προκειμένου να κλείσει το στόμα του. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει και την καλλιτεχνική της υπόσταση, μέσα από τα βιβλία που έχει εκδώσει κατά καιρούς.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του ζωδίου του στον Κριό, δίνει ακόμα περισσότερη τόλμη και παρόρμηση στον σκοπό του, παραμένοντας ηθικά συνεπής σε αυτόν, κάτω από την επιρροή της συνόδου με τον Κρόνο. Το παράλληλο τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία, είναι αυτό που διογκώνει το πάθος του για έρευνα και προσφορά. Σε όλα αυτά βάζει και το χέρι της η πιθανότατη θέση της Σελήνης στον Τοξότη, που τον ταξιδεύει διαρκώς, απολαμβάνοντας τη γοητεία και τη σημασία των αποστολών του.

Η βράβευσή του έγινε κάτω από την αντίθεση του διελαύνοντα Κρόνου με τον γενέθλιο Ήλιο του, ανταμείβοντάς τον μέσα από σκληρή προσπάθεια, όπως συνηθίζει να ανταμείβει ο Κρόνος.
Στις 6 Ιουνίου που αναμένεται η επανάληψη της δίκης ο Κρόνος έχει πάψει να επιδρά λόγω της ανάδρομης πορείας του και ευτυχώς, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι επιθυμητός, ενώ η έκλειψη Ηλίου στις 10/5 στον Ταύρο σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Άρη του με τη συμμετοχή του Άρη επίσης στον Ταύρο, υπονοεί μια μεγάλη κινητοποίηση από όλες τις μεριές. Ίσως υπάρξουν εκπλήξεις!

Η ποιοτική ερευνητική δημοσιογραφία του πάντως, αποτελεί σίγουρα μια έκπληξη απέναντι στη συνηθισμένη κιτρινίλα που μας έχει ωχριάσει, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved