Άγγελος Μπράτης - Ο σχεδιαστής ρούχων που διαπρέπει

Στα 42 του χρόνια είναι ήδη ένας καθιερωμένος δημιουργός και άλλος ένας Έλληνας, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό

Άγγελος Μπράτης - Ο σχεδιαστής ρούχων που διαπρέπει

Μεγαλώνοντας σε ένα ατελιέ, αυτό της μητέρας του, ο Άγγελος Μπράτης δεν ήθελε πολύ να αγαπήσει το σχεδιασμό ρούχων. Φυσικά θα μπορούσε να λειτουργήσει και ανάποδα, αλλά το γεγονός πως είναι Λέων με την Αφροδίτη σύνοδο με τον Άρη του στον Ζυγό, δεν είχε και πολλές επιλογές να αντισταθεί στο προκαθορισμένο.
Ο σχεδιαστής μας τελειώνοντας τις σπουδές του στην Ολλανδία, εστιάστηκε σε ένα συγκεκριμένο στυλ, που είναι οι αέρινες αρχαιοελληνικές δημιουργίες, με έμφαση στους λοξούς σχεδιασμούς και στα αυστηρά γεωμετρικά κοψίματα στα ρούχα του.


Εγκαταστάθηκε σε μία από τις 4 μητροπόλεις της μόδας που είναι η Ρώμη, παρουσιάζοντας τις συλλογές του σε Γαλλία και Ιταλία.
Το 2011 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό νέων ταλέντων «Who is on Next?» που διοργάνωσε η «Altaroma» σε συνεργασία με την Ιταλική «Vogue».
Η συνεργασία του με τον οίκο Gattinoni έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα (yoox.com) να αγοράσει όλη τη συλλογή του για διαδικτυακές πωλήσεις.


Τώρα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο εφόσον συμμετείχε στη σχεδιαστική ομάδα του Vionnet, ενός από τους πιο ιστορικούς οίκους μόδας του Παρισιού.
Παρουσιάζοντας τα φορέματά του, στην Εβδομάδα Μόδας του «Paris Fashion Week», εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, έχοντας κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος, εφόσον η Παρισινή μητρόπολη μόδας και η πιο αυστηρή, τον ενέταξε στους κύκλους της.


Πέρα από τη Λιονταρίσια θεατρικότητα και τη Ζυγίσια αισθητική που εμβολιάζει τα ρούχα του, που είναι όλα από μετάξι, η Σελήνη στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ουρανό είναι αυτή που δίνει την πρωτοτυπία τους. Ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, δημιούργησε ένα εντελώς δικό του στυλ που το ονομάζει «demicouture».


Η πρόθεσή του να δουλεύει τα ρούχα κατευθείαν πάνω στο μοντέλο, είναι αποτέλεσμα της εφευρετικής ικανότητας αυτής της όψης, αλλά και της έμπνευσης που αντλεί από το πύρινο τρίγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα.


Όσο για τις αυστηρές γραμμές με το κλασικότατο στυλ, που δεν ξεφεύγει από την λεπτομέρεια, η πολύ στενή σύνοδος Ερμή – Κρόνου στην Παρθένο, είναι αυτή που επιβεβαιώνει την σχεδιαστική του ικανότητα και αντίληψη.


Τώρα παρουσιάζει τη νέα του κολεξιόν για τον Χειμώνα 2013/2014, στο fashion week του Μιλάνου.


Στα 42 του χρόνια είναι ήδη ένας καθιερωμένος δημιουργός και άλλος ένας Έλληνας, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, μια χώρα που εξακολουθεί να δίνει στις δυνατότητες ανάπτυξης κάθε είδους τέχνης, την αποδημητική χροιά των δημιουργών της.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved