Werner Freund: Ο άνθρωπος που ζει συντροφιά με τους λύκους

Δυστυχώς η άγνωστη ώρα γέννησης δεν μας επιτρέπει να δούμε την οικοθεσία αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου, που είναι Ιχθύς με Σελήνη στον Ταύρο.

Werner Freund: Ο άνθρωπος που ζει συντροφιά με τους λύκους


To Σάββατο 2 Μαρτίου συμπλήρωσε τα 80 χρόνια ζωής από τα οποία τα τελευταία σαράντα, τα ζει συντροφιά με λύκους (και όχι μόνο) που λατρεύει.

Ο Γερμανός πρώην αλεξιπτωτιστής ζει σε μια έκταση 25 περίπου στρεμμάτων στη Δυτική Γερμανία παρέα με λύκους, ενώ έχει συγκεντρώσει στο κτήμα του πάνω από 70 άγρια ζώα.
Ο ίδιος έχει επιλέξει να ταυτιστεί μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τρώγοντας ωμό κρέας, μοιράζοντάς το μέσα από το στόμα τους. Πέραν αυτού, έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με όλα τα ζώα, που έχει πάρει από μωρά.

Φροντίζει να τρώει πρώτος αυτός ώστε να τους δώσει να καταλάβει πως είναι αρχηγός τους, έχει μάθει τις ιαχές τους ώστε να τα καλεί ανάλογα με τις περιστάσεις, ενώ τα πεινασμένα ζώα περιμένουν υπομονετικά, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη και πάνω από όλα σεβασμό.

Καταρρίπτοντας τη γενική παραδοχή πως οι λύκοι δεν μπορούν να εξημερωθούν, ο Freund τους έχει κάνει να συμπεριφέρονται σαν οικόσιτα, εκμηδενίζοντας και τον κίνδυνο επίθεσης.

Πρόσφατα ο φωτογράφος του Reuters, Lisi Niesner, αποθανάτισε μοναδικές εικόνες που βλέπουμε παρακάτω, από το καταφύγιο προστασίας άγριων ζώων που έχει δημιουργήσει στο Merzig, γνωστό ως «Wolfspark Werner Freund».

Στην ευτυχισμένη ζωή του παρίσταται και η γυναίκα του Έρικα, με την οποία είναι μαζί 50 χρόνια και ζουν σε ένα ξύλινο σπίτι δίπλα στο καταφύγιο, μαζί με τη γάτα τους.


Αστρολογικά το πρώτο που θα κοιτάξει κάποιος για να ερμηνεύσει τον ιδιόρρυθμο αυτόν άνθρωπο, είναι η παρουσία πλανητών στην Παρθένο καθώς και ο 6ος οίκος, που δείχνουν τη σχέση ενός ανθρώπου με τα ζώα.

Δυστυχώς η άγνωστη ώρα γέννησης δεν μας επιτρέπει να δούμε την οικοθεσία αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου, που είναι Ιχθύς με Σελήνη στον Ταύρο.
Το πρώτο όμως ενδιαφέρον στοιχείο που φωτίζει τη λατρεία του για τα ζώα, το δίνει ο Άρης στην Παρθένο, με τις χαρακτηριστικότατες όψεις που σχηματίζει.
Η θέση αυτή του Άρη βοηθάει πολύ στην εκπαίδευση των ζώων, στην οποία παίζει ρόλο η παραμικρή λεπτομέρεια, εφόσον η έλλειψη προσοχής μπορεί να κοστίσει τη ζωή του.

Η εργασία του στο καταφύγιο απορροφά όλη του την ενέργεια, απωθώντας εύκολα τις εγκόσμιες απολαύσεις. Η σύνοδος με τον Ποσειδώνα είναι αυτή που τροφοδοτεί το ενδιαφέρον του για τα ζώα, κάνοντάς τo όραμα και οδηγώντας τον σε ριψοκίνδυνα μονοπάτια.
Ίσως όμως να μην ήταν αρκετή αυτή η σύνοδος και η θέση του Άρη για όλο αυτό το εγχείρημα, αν δεν συνυπήρχε η αντίθεση με τον Ήλιο, που σαν Ιχθύς, ο Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης του. Μέσα από αυτή την αντίθεση, ο Freund επιλέγει να ζει σε αντίξοες συνθήκες, φέρνει τον εαυτό του στα άκρα, ενώ τo μαχητικό του πνεύμα ανταγωνίζεται κατά κάποιον τρόπο τα άγρια ζώα, που επιλέγει να εξημερώσει.

Σε συνδυασμό με την ανθεκτική Σελήνη στον Ταύρο, η ζωή του στο καταφύγιο έχει πολλά αποθέματα ενέργειας, ακόμα και αν ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν και είναι ορατός.
Η αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα τον τροφοδοτεί με συμπόνια και αγάπη που φτάνει τα όρια της λατρείας για τα ζώα, τον κάνει να δένεται με αυτά, θεωρώντας τα οικογένειά του.
Η εξιδανίκευση που προτίθεται συχνά να κάνει καθώς και οι φιλειρηνικές τους προθέσεις, συγκρούονται συχνά με τις τάσεις του να δίνει διαταγές που απαιτούν πλήρη υποταγή.
Ίσως αυτή η αντίθεση στον χάρτη του, να αποτελεί και ένα υποσυνείδητο κίνητρο προς την εξημέρωση των ζώων, πέρα από την αναμφισβήτητη αγάπη του γι αυτά.
Η παρουσία του Δία στην Παρθένο σε ανοικτή σύνοδο με τον Άρη και σε τρίγωνο με τη Σελήνη, δηλώνει τη γενναιόδωρη φύση του, την έντονη ενεργητικότητα, την ανάγκη να υπηρετεί ένα σκοπό, αλλά και τη βοήθεια της τύχης, που ήταν απαραίτητη σε αυτό που επέλεξε να αφιερώσει τη μισή του ζωή.

Στα 80 του χρόνια το δέσιμο που έχει αναπτύξει με τα ζώα και ιδιαίτερα με τους λύκους, όπως φαίνεται από το βλέμμα του, είναι η πιο όμορφη εμπειρία της ζωής του.

*Αναρωτιέστε αν το δικό σας κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πατήστε εδώγια να μάθετε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved