Οι Όμιλοι Γιαννακόπουλου και Παπάζογλου ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Superfoods

Σημαντική επένδυση 6 εκατ. ευρώ στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής

Οι Όμιλοι Γιαννακόπουλου και Παπάζογλου ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Superfoods


Δύο ισχυροί όμιλοι του τομέα του φαρμάκου στην Ελλάδα, που φέρουν τη μακρά ιστορία και εξειδικευμένη εμπειρία δύο οικογενειών, της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της οικογένειας Παπάζογλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, με την εξαγορά 50-50 της εταιρείας Superfoods.

Ο όμιλος Γιαννακόπουλου και ο όμιλος Παπάζογλου μπαίνουν, έτσι, στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής, με μια επένδυση 6 εκατομμυρίων ευρώ και στόχο να προσφέρουν στον Έλληνα καταναλωτή εξαιρετικά καινοτόμα προϊόντα που παρέχουν ενέργεια, αντοχή, ομορφιά και υγεία.

Τη σημαντική αυτή συνεργασία ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη (16/03/2016), στην Αίγλη Ζαππείου, οι κ.κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Κωνσταντίνος Παπάζογλου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής και της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς. Παρόντες ήταν οι «πατριάρχες» των δύο οικογενειών, οι οποίοι συνδέονται και με μακρόχρονη φιλία, κ.κ. Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου.

dgiannakopoulos kpapazolgou

«Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που είχαν στον κλάδο μία σειρά από μέτρα, όπως η κατακόρυφη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τα rebate και clawback και εσχάτως το νοσοκομειακό clawback. Ωστόσο, τόσο ο όμιλος Γιαννακόπουλου όσο και ο όμιλος Παπάζογλου, προχωρούν δυναμικά με μία επένδυση, η οποία μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και άρα θα φέρει νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία. «Επιμένουμε να αναπτύσσουμε το όραμά μας στην Ελλάδα, να ενισχύουμε την εθνική οικονομία παρά το δυσχερές περιβάλλον» πρόσθεσε. Τέλος, αναφέρθηκε και στις άλλες μεγάλες επενδύσεις του ομίλου Γιαννακόπουλου οι οποίες δεν σταμάτησαν εν μέσω κρίσης: η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε όχι μόνο επενδύει στην ελληνική αγορά αλλά και δεν έχει κάνει απολύσεις ή μειώσεις μισθών, το ίδιο και η ΒΙΑΝ Α.Ε η οποία κατάφερε να αυξήσει κατά 50% τις πωλήσεις της, ενώ ο όμιλος έχει επεκταθεί και στον τομέα των μέσων επικοινωνίας με το CNN.gr και την DPG Digital Media. Τέλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι επιτυχίες της δεν χρειάζονται συστάσεις.

Ο κ. Κ. Παπάζογλου, παρουσίασε τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, ιδρυτή και εμπνευστή των προϊόντων της σειράς Superfoods, μια εταιρεία με προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Η Superfoods, έχοντας χτίσει μια ισχυρή βάση καταναλωτών, έχει κατακτήσει την εγχώρια αγορά, ενώ μετά την εξαγορά στοχεύει να την ξεπεράσει και να επεκταθεί στην Ευρώπη, δήλωσε. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας, ανέφερε ότι ξεκίνησε το 2007 με την αποκλειστική συνεργασία για τη διανομή superfoods από την ΠΑΦΑΡΜ με την Astra, και μέσα από μια επιτυχημένη πορεία, έφθασε το 2014 να κάνει τη διανομή 66 και πλέον πρωτοποριακών προϊόντων πανελλαδικά. Στη νέα εταιρεία, ο κ. Λιακόπουλος αναλαμβάνει ρόλο Συμβούλου Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπάζογλου δήλωσε υπερήφανος για την ανακοίνωση μιας συνεργασίας εξαιρετικής σημασίας στην ελληνική αγορά που προκύπτει από το όνειρο και την μακρόχρονη πείρα των δύο οικογενειών. Στόχος του εγχειρήματος, «να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods» είπε και εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επισφραγίζοντας τη συμφωνία, οι δύο «πατριάρχες» και ιδρυτές των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ, κύριοι Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου, καταθέτοντας σε κλίμα συγκίνησης τις πιο θερμές ευχές τους, για το εγχείρημα των γιων τους και την επιτυχία αυτού.

pgiannakopoulos gpapazoglou

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του EPhort Φόρουμ του ΕΒΕΑ κ. Διονύσης Φιλιώτης εξήρε το επιχειρηματικό πνεύμα των κ.κ. Γιαννακόπουλου και Παπάζογλου, λέγοντας ότι το εγχείρημα των δύο νέων επιχειρηματιών αποτελεί παράδειγμα για την προώθηση της καινοτομίας και των ελληνικών brands. Στο βήμα προσκλήθηκε επίσης, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χαιρέτισε το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ελπιδοφόρο στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ κατέθεσε το σεβασμό του για τον δημιουργό της ΒΙΑΝΕΞ κ. Παύλο Γιαννακόπουλο και αναφέρθηκε στη φιλία που τον συνδέει με τον κ. Γιώργο Παπάζογλου, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved