Αντώνης Κανάκης: Ένας Υδροχόος με μποέμικο στυλ

Σαν Υδροχόος με Σελήνη στους Ιχθύες, δεν θα μπορούσε να μην εξωτερικεύσει με κάποιο τρόπο τις αλτρουιστικές του τάσεις

Αντώνης Κανάκης: Ένας Υδροχόος με μποέμικο στυλ

Πριν 3 ημέρες γιόρτασε τα 44α γενέθλιά του που τον βρίσκουν ακόμα αμετανόητο εργένη, κοινωνικό παρατηρητή και κοσμικό πασπαρτού.

Τον γνωρίσαμε το 1994 μέσα από την εκπομπή «Κομφούζιο» με τον Σωτήρη Καλυβάτση και τον Αντώνη Παραρά, που έφυγε από τη ζωή.
Η επιτυχία της εκπομπής έφερε άλλη μία τηλεοπτική πρόταση, εκείνης της εκπομπής «ΑΜΑΝ» πάλι με τον Σωτήρη Καλυβάτση και την μετέπειτα προσχώρηση του Γιάννη Σερβετά.

Από το 2008 τον απολαμβάνουμε στη θέση κεντρικού παρουσιαστή και αρχισυντάκτη, της πολύ επιτυχημένης εκπομπής «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» παρέα με τους Γιάννη Σερβετά, Στάθη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Κιούση, του οποίου έχει βαφτίσει την μικρή κόρη.

Διατηρεί πολλά μαγαζιά κυρίως beach bars, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 εγκαινίασε το νέο του μαγαζί «Limani».
Η αγάπη του για τη μουσική εκφράζεται μέσα από τις μουσικές επιλογές στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του, αλλά ενίοτε και σαν καλός dj, που ανεβαίνει στα deck για όσο του κάνει κέφι.

Κάπως έτσι συνηθίζει να περνά και μέσα από τη ζωή, μιας και έχει την εικόνα του ανθρώπου που δεν δένεται με το αντικείμενο προτίμησής του όποιο και αν είναι αυτό, αντίθετα διατηρεί μια απόμακρη και επιφυλακτική στάση.

Ακόμα και μέσα από τη σάτιρα διακρίνεται η πρόθεσή του να παρουσιάσει ένα γεγονός κρίνοντάς το επιμελώς, με διακριτικό χιούμορ και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις και τοποθετήσεις. Η τάση να κοροϊδεύει και να οικτίρει πολλούς και πολλά, μένει ανέπαφη με πάθη και εμπάθειες, χωρίς παράλληλα να κρύβεται ή να αποφεύγει να εκτίθεται.

Το γεγονός πως συμμετέχει στο πάρτι της επικαιρότητας, χορεύοντας ρυθμικά μέσα σε αυτό, δεν του δημιουργεί εξάρτηση, αντίθετα κοιτάζει επιδεικτικά προς την πόρτα εξόδου, ανοίγοντάς την όποτε θέλει.

Σαν Υδροχόος με Σελήνη στους Ιχθύες, δεν θα μπορούσε να μην εξωτερικεύσει με κάποιο τρόπο τις αλτρουιστικές του τάσεις, συμμετέχοντας στα κοινά και συνάπτοντας φιλικούς δεσμούς με τους συνεργάτες του.

Τα έξυπνο και επινοητικό μυαλό του είναι δώρο του Υδροχοικού Ερμή σε αρμονικές όψεις με Δία και Ουρανό, βοηθώντας τον να εκφράζεται ανοιχτά, δημιουργικά, ανατρεπτικά και ανεξάρτητα. Η καριέρα του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης βασίζεται πολύ σε αυτές τις όψεις, που συνθέτουν και την πρωτοτυπία στις εκπομπές του.

Η Αφροδίτη στον Κριό υποκινεί πολλά θέματα και ανάγκες του, όπως η γυμναστική, το φλερτ, και η διαρκής αναζήτηση του καινούργιου. Ωστόσο η σύνοδος με τον Κρόνο είναι αυτή που τον κάνει να ψάχνει ακόμα την κατάλληλη σύντροφο που θα δεσμευτεί μαζί της. Σε συνάρτηση με το ότι είναι Υδροχόος, η όψη αυτή καθυστερεί τη συντροφική ζωή, λόγω του ότι δεν θυσιάζει την ανεξαρτησία του απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε δεν τον ερεθίσει εγκεφαλικά.

Από την άλλη ο Άρης στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, τον κολάζει διαρκώς με ερωτικές φευγαλέες περιπέτειες, δίνοντας την αίσθηση του ασυμβίβαστου και πάντα φευγάτου οραματιστή. Φυσικά σε αυτή τη σύνοδο οφείλει και τις δημιουργικές του πλευρές, κρατώντας τον στην καθημερινότητα που ορίζει αυτός και όχι σε εκείνα που η όψη αυτή απειλεί να τον ορίσουν.
Το τετράγωνο αυτής της συνόδου με τον Ήλιο του, είναι αυτό που τον κάνει να βάζει το καπελάκι του και να αποχωρεί από κάθε κατάσταση που δεσμεύει την ευχέρεια του να εκφράζεται όπως εκείνος θέλει. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που η συμπονετική πλευρά του τον καθιστά αδύναμο να αντιδράσει και να τη χειριστεί, με τον συνήθη παράδοξο τρόπο του.

Η παρουσία του στο μιντιακό γίγνεσθαι θα εξακολουθήσει να είναι ενδιαφέρουσα, όσο δεν θα υποκύπτει σε εξιδανικευμένες προκλήσεις, μένοντας εστιασμένος στην ταμπακιέρα και όχι στον καπνό που αναδύεται.

Ακούστε επίσης στο Astrology.gr ένα απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1: Ο Ν. Γουμενίδης και ο Γ. Ριζόπουλος μιλούν για τον Αντώνη Κανάκη



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved