Nicolas Cage – Ο δαιμόνιος ερμηνευτικός χαμαιλέοντας

Αιγόκερως με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στο Ζυγό, με τη Σελήνη στο μεσουράνημα σε τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο κυβερνήτη του μεσουρανήματος, o Cage γίνεται ένας απολαυστικός χαμαιλέοντας στη ζωή και στην οθόνη.

Nicolas Cage – Ο δαιμόνιος ερμηνευτικός χαμαιλέοντας

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew_MIKRH_Copy

O Nicolas Cage γεννήθηκε σαν σήμερα στις 7/1/1964 στις 5.30 το πρωί στην Καλιφόρνια.


Ένας ηθοποιός που έχει καταφέρει να περάσει το δικό του στίγμα μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνευτική τεχνική του.

Ερωτευμένος με το επάγγελμά του προσφέρει στο βωμό του από δόντια για τη ταινία «Birdy» μέχρι και κατάποση κατσαρίδων για το «Vampire's Kiss».

Το πολυπόθητο αγαλματίδιο όμως μαζί με την Χρυσή Σφαίρα ήρθαν με τον συγκλονιστικό ρόλο του αλκοολικού στην ταινία «Αφήνοντας το Las Vegas», για τον οποίο έριξε εντυπωσιακά το κασέ του, προκειμένου να μην τον χάσει λόγω τη δύναμης που είχε σαν ρόλος.


Ανιψιός του διάσημου σκηνοθέτη Francis Ford Coppola, άλλαξε το επίθετό του από Coppola σε Cage, ώστε να μην θεωρηθεί ότι ευνοήθηκε στην καριέρα του λόγω αυτής της συγγένειας.


Στις 70 τουλάχιστον ταινίες που έχει συμμετάσχει έχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας, που τον έχει καθιερώσει στο καλλιτεχνικό βάθρο ακόμα και των πιο απαιτητικών θεατών, μέσα από το δαιμόνιο χαρακτηριστικό του βλέμμα.

Ακόμα και αν επρόκειτο για μια τετριμμένη υπόθεση όπως αυτή της ταινίας «Raising Arizona», έβρισκε τρόπο να διαμορφώσει την πλοκή με τα ερμηνευτικά του τερτίπια.


Οι σχέσεις που έχει συνάψει πλούσιες κι αυτές, συμπεριλαμβάνοντας γνωστά ονόματα, όπως αυτό της Uma Therman.


Παντρεμένος με την ηθοποιό Patricia Arquette, έπειτα σε ένα σύντομο γάμο με την κόρη του Elvis Presley Lisa – Marie, και παντρεμένος από το 2004 με την 28άχρονη πρώην σερβιτόρα Αlice Kim, με την οποία έχει αποκτήσει και ένα γιό.


Επίσης έχει άλλον ένα 16άχρονο γιο από τη σχέση του με το μοντέλο Kristina Fulton.

CAGE

Αιγόκερως με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στο Ζυγό, με τη Σελήνη στο μεσουράνημα σε τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο κυβερνήτη του μεσουρανήματος, o Cage γίνεται ένας απολαυστικός χαμαιλέοντας στη ζωή και στην οθόνη.

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στον Υδροχόο και το τρίγωνο με τη Σελήνη από το μεσουράνημα στο Ζυγό, τον καθιερώνει στην τέχνη που υπηρετεί με συνέπεια, σοβαρότητα και ανατρεπτικές εκφάνσεις.


Στη συνέπεια αυτή συμβάλει και η σύνοδος Ερμή – Ήλιου στον Αιγόκερω με τον Ερμή κυβερνήτη των 6ου και 7ου οίκου, σε τρίγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα.

Ο Cage αντιλαμβάνεται πως κάθε ρόλος χρειάζεται τη διανοητική του επένδυση, καταλήγοντας σε μια αυθεντική δράση, που συναντάται σπάνια.

Ο Ήλιος που συγκυβερνά τον 8ο οίκο, κρατά σε επιφυλακή τη σαρωτική του παρουσία ενώ περιφέρεται, με την φαινομενικά ήρεμη εικόνα του.

Το παράλληλο τετράγωνο της συνόδου Ερμή – Ήλιου με το Δία, κυβερνήτη του ωροσκόπου εξαπλώνει τον παρορμητισμό, που ο Άρης από τον Αιγόκερω σε τετράγωνο με τη Σελήνη, τον καλοδέχονται, οδηγώντας τον ακάθεκτο και χωρίς δισταγμούς προς τον στόχο.

Η πρόσκρουση σε εμπόδια από την τραχύτητα ενός οξύθυμου χαρακτήρα, γίνεται το γοητευτικότερο κίνητρο για να συνεχίζει.


Από το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τη σύνοδο Αφροδίτης – Κρόνου, ξεπηδά το απύθμενο υποκριτικό του ταλέντο, αν και η συναισθηματική διαύγεια δεν επαρκεί στην προσέγγιση των καταστάσεων.


Το εξάγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα απογειώνει και την ιδεαλιστική του φύση κάνοντάς τον παράλληλα αποδεκτό και δημοφιλή.

Τόσο που όπου αναφέρεται το όνομά του, πληρώνεις εισιτήριο χωρίς να χρειάζεται καν να διαβάσεις την υπόθεση, σίγουρος πως θα απολαύσεις μια σπουδαία ερμηνεία.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved