Θεωρείται το πιο όμορφο μετρό του κόσμου! Θαυμάστε το μετρό της Μόσχας...

Το μετρό της Μόσχας είναι μια κατασκευή στολίδι και σύμβολο για τη Ρωσία.

Θεωρείται το πιο όμορφο μετρό του κόσμου! Θαυμάστε το μετρό της Μόσχας...

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1935 και σήμερα εξυπηρετεί 182 σταθμούς με γραμμές μήκους 301 χιλιομέτρων. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση μέσο μαζικής μεταφοράς στον κόσμο μετά το μετρό του Τόκυο, μεταφέροντας καθημερινά περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες!

Έχει μείνει στην ιστορία η επική προσπάθεια κράτους και πολιτών για τη συνέχιση των έργων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Το μετρό της Μόσχας θεωρείται, επίσης, ένα μεγάλο μουσείο. Οι πρώτοι σταθμοί αποτελούν ένα εκλεκτικό μείγμα μπαρόκ, κλασικισμού, σοβιετικού ρεαλισμού και σχεδόν θρησκευτική εικονογράφησης με εξιδανικεύσεις της ιστορικών χαρακτήρων, παραστάσεις σημαντικών νικών και σκηνές από τον αθλητισμό, τη βιομηχανία, τη γεωργία, το πολεμικό παρελθόν και παρόν, το φωτεινότερο μέλλον που ακολουθεί, και την ηρωική εργατική εργατική τάξη από διάφορες σοβιετικές εθνότητες. Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Οκτωβριανή Επανάσταση!

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ανάγλυφα, ζωφόρους, μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα, βιτρό παράθυρα και αμέτρητα ψηφιδωτά φτιαγμένα με γυαλί, μάρμαρο και γρανίτη.

Θαυμάστε το μέσα από τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved