Άκης Πετρετζίκης: Με του βοηθού το χέρι...

Είναι ιδανικός στο να υλοποιεί το αδύνατο και ύστερα να αναχωρεί για άλλες πολιτείες

Άκης Πετρετζίκης: Με του βοηθού το χέρι...

Ο Master Chef για το 2010, ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και κατάφερε να βγει νικητής από το σκληρό συναγωνισμό χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση του Δία, ο οποίος πραγματικά ...έλαμψε με την παρουσία του.

Ο «ευεργέτης πλανήτης» σχετίζεται τόσο με την καλή τύχη, όσο και με την υποστήριξη που μπορεί να έχει κάποιος είτε την αξίζει, είτε όχι. Η γενέθλια θέση του στον Αιγόκερω είναι μάλλον τυπική μιας καλής σχέσης που έχει το άτομο με κάθε είδους «υψηλά ιστάμενους» και τουλάχιστον στην περίπτωση του δημοφιλούς reality, αυτό συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να μην «πιαστεί» το ότι ο Θεσσαλονικιός (και Αρειανός) Ευλάμπιος είναι εδώ και χρόνια επαγγελματίας σεφ και όχι ερασιτέχνης, όπως θα ήταν το δίκαιο και το σωστό.

Βέβαια δεν ήταν ο μόνος (ουσιαστικά όλα τα «φαβορί» ήταν επίσης επαγγελματίες) που πόνταρε σε αυτήν την σιωπηρή εύνοια εκ μέρους των παραγωγών του reality, δημιουργώντας τελικά την αίσθηση ενός αθέμιτου ανταγωνισμού και μιας κατάφωρης αδικίας σε βάρος των ερασιτεχνών παικτών, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται.

Όμως όσον αφορά τον ίδιο, η προσπάθεια του να «κουκουλώσει» την πραγματικότητα είναι μια μάλλον τυπική Ιχθυακή πρακτική, αφού όσο κι αν ψάξει κάποιος απανταχού της γης είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψει έναν Ιχθύ που να μην έχει κρυφό κάποιο κομμάτι της ζωής του.

Κι αυτό δεν γίνεται από πρόθεση η υπουλία αλλά από την ανάγκη των εκπροσώπων του ζωδίου να ελαχιστοποιούν τις φθορές της καθημερινότητας και να αποφεύγουν συγκρούσεις απέναντι στις οποίες είναι συνήθως ιδιαίτερα ευαίσθητοι.

Μια σημαντική αστρολογική λεπτομέρεια είναι ότι στο γενέθλιο χάρτη του (χωρίς ώρα γέννησης), ο αστρικός Δίας στον Τοξότη σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ήλιο, αφήνοντας έτσι ανοικτό το δρόμο για ποικίλα «τυχερά». Και μια δεύτερη, εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά το timing, ήταν η σύνοδος Ήλιου-Δία που υπήρχε στα περσινά του γενέθλια, στο χάρτη δηλαδή της τρέχουσας Ηλιακής Επιστροφής.

Για όσους και όσες δεν γνωρίζετε τις παραμέτρους μιας τέτοιας αστρολογικής συγκυρίας, οφείλω να επισημάνω ότι η εύνοια του πλανήτη δεν εξαντλείται σε ένα η δύο μήνες ή όσο τέλος πάντων μπορεί να κρατά μια διέλευση του Δία από τον Ήλιο αλλά επεκτείνεται μέχρι τα επόμενα γενέθλια του ατόμου (στην προκειμένη περίπτωση μέχρι το Μάρτιο του 2011).

Μία ακόμη ευτυχής συγκυρία ήταν η ενεργοποίηση της γενέθλιας Δήμητρας, η οποία έχει άμεση σχέση με τη δημοσιότητα και τη celebrity πλευρά του καθενός μας. Ο πλανήτης-νάνος της ζώνης των αστεροειδών βρίσκεται επίσης στους Ιχθύες, εκεί ακριβώς που αυτήν την περίοδο «κόβουν βόλτες» ο διελαύνων Δίας και ο διελαύνων Ουρανός, στήνοντας έτσι το σκηνικό μιας εντυπωσιακής αλλαγής ή ανατροπής των δεδομένων.

Ο γοητευτικός τύραννος

Σαν χαρακτήρας ο Άκης Περεντζίκης δεν είναι και από τους πιο εύκολους.

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό υποδηλώνει παραξενιές και ιδιομορφίες, οι οποίες βέβαια συνοδεύουν μια ιδιοφυή δημιουργική διαφορετικότητα.

Από ψυχολογική σκοπιά αυτή η όψη δυσκολεύει πολύ τις σχέσεις με τον πατέρα, μεταθέτοντας την συμφιλίωση των δύο ανδρών για μετά τα τριάντα. Παράλληλα επισημαίνει το ανικανοποίητο του δαιμόνιου σεφ, ο οποίος είναι ιδανικός στο να υλοποιεί το αδύνατο και ύστερα να αναχωρεί για άλλες πολιτείες.

Η θέση του Ουρανού στον Τοξότη είναι ενδεικτική αλλαγών που έρχονται μέσα από τα ταξίδια η την παραμονή σε χώρα του εξωτερικού, κάτι που ισχύει 100% για τον Άκη Περεντζίκη. Και βέβαια, το Λονδίνο είναι μόνον η αρχή...

akis_petretzikis

Αν όμως ο έντονος Ουρανός προδίδει δύσκολες ιδιαιτερότητες, τα τετράγωνα της Αφροδίτης στον Υδροχόο με τον Άρη και τον Κρόνο στο Σκορπιό περιγράφουν μια πραγματική συναισθηματική ...κόλαση, όπου η εγκεφαλικότητα, ο ανταγωνισμός, το πάθος οι ενοχές και οι εμμονές στριμώχνονται για το ποια η ποιο θα επικρατήσει. Από ενεργειακή σκοπιά, όλος αυτός ο «χαμός» προλειαίνει το έδαφος για μπερδεμένες και διπλο-τριπλές σχέσεις, με διαλείμματα πλήρους αδράνειας και καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Τυπικά μια Αφροδίτη που αναγκάζεται να συμπορευτεί με τον Άρη και τον Κρόνο, φέρει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σαδο-μαζοχισμού, είτε σε ψυχολογικό, είτε σε καθαρά πρακτικό επίπεδο. Τα βιώματα μπορεί να είναι έμμεσα (προβαλλόμενα στην συμπεριφορά η τις επιλογές του συντρόφου) αλλά και άμεσες εκδηλώσεις του ατόμου.

Αν σε όλα αυτά προσθέσω και τον εξαιρετικά ενεργό Ουρανό (ως αστρικός «κάθεται» πάνω σε αυτά τα τετράγωνα), το πράγμα ...ξεφεύγει τελείως. Επικίνδυνα γοητευτικός, ερωτικός και ...απροσάρμοστος είναι «προορισμένος» να μην στέκεται και να μην χωράει πουθενά.

Φυσικά, για να λειτουργήσουν και να εκπληρωθούν αυτές οι τάσεις στον υπέρτατο βαθμό θα πρέπει να συμβάλλει το σύνολο του ωροσκοπίου (συνήθως ένας γωνιακός Κρόνος τα αναστέλλει, ενώ αντίθετα ο Δίας στην ίδια θέση τα διογκώνει), κάτι για το οποίο όμως δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, χωρίς μια ακριβή ώρα γέννησης.

Σε κάθε περίπτωση το «φάρμακο» για την αντιμετώπιση των ενεργειακών πιέσεων, που είναι πολύ εύκολο να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τον Άκη Πετρετζίκη, είναι ο Ποσειδώνας, ένας πλανήτης που μπορεί να εξευγενίσει και να λειάνει κάθε «αγκυλωτή γωνιά» του χαρακτήρα του. Και δόξα τω Θεώ τον έχει ...μπόλικο!

Η πίστη, ο ρομαντισμός, η δημιουργική φαντασία και τα ιδανικά είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στις σκιερές σειρήνες της εκπλήρωσης ανομολόγητων πόθων ή παράδοξων πειραματισμών σε βάρος των άλλων αλλά και του εαυτού του. Αν καταφέρει να αξιοποιήσει σωστά τα πλεονεκτήματα που του παρέχει ο πλανήτης της φαντασίας, τότε το αέναο ταξίδι της μεγάλης φυγής προς την ελευθερία, θα είναι συνάμα και δημιουργικό, με εξαίρετα μαγειρέματα-και δεν εννοώ μόνον εντός της κουζίνας.

Διαφορετικά κινδυνεύει να έχει τη μοίρα του Φαέθοντα, που αγνόησε τις οδηγίες του Απόλλωνα η του Σίσυφου που ξεγέλασε τον Άδη αλλά για την ασέβεια του καταδικάστηκε από τους Θεούς να κυλάει αιωνίως ένα βράχο προς την κορυφή του πουθενά...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved