Ο ισχυρός Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποτελεί το πρόσωπο των ημερών μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που εξήγγειλε στις 7 Σεπτεμβρίου ο
Ο ισχυρός Γιάννης Ραγκούσης

Από τον Βασίλη Παπαδολιά


Ο Γιάννης Ραγκούσης αποτελεί το πρόσωπο των ημερών μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που εξήγγειλε στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ενισχυμένος στο νέο κυβερνητικό σχήμα με αρμοδιότητες συντονιστή, ο Γιάννης Ραγκούσης εξελίσσεται στην ουσία στο δεύτερο τη τάξει υπουργό της κυβέρνησης. Αντίπαλο δέος στο μέχρι σήμερα δεύτερο ισχυρό άνδρα Θεόδωρο Πάγκαλο, ο Γιάννης Ραγκούσης φαίνεται να προωθεί ένα άλλο είδος διακυβέρνησης με πράο ύφος, αλλά με πολύ ριζικότερα αποτελέσματα.

Ξεκινώντας από τον Καλλικράτη, περνώντας από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και συνεχίζοντας με τη σχεδιαζόμενη ενοποίηση των υπουργείων, ο Γιάννης Ραγκούσης δείχνει να έχει στόχο και πλάνο στο μυαλό του.


Με βάση τα στοιχεία γέννησης του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης είναι γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου 1965. Οπλισμένος με τετράγωνα Ήλιου/ Ουρανού και Ήλιου/ Πλούτωνα στο γενέθλιο χάρτη του και με τον Ήλιο του να αγγίζει με ακρίβεια το μεσοδιάστημα Ουρανού/ Πλούτωνα (το μεσοδιάστημα του μεταρρυθμιστή), ο Γιάννης Ραγκούσης φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που έχει τη θέληση να τα αλλάξει όλα.
Με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Άρη στον Αιγόκερω, ο Γιάννης Ραγκούσης δείχνει να έχει ένα έξωθεν πρόσωπο καλής μαρτυρίας και συνεργασίας, αλλά την ώρα των αποφάσεων είναι σε θέση να παίρνει το παιχνίδι πάνω του και να δείχνει επιμονή ως το τέλος.
Αν και δεν ξέρουμε την ακριβή ώρα γέννησης του, θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε αποδίδοντας του τη Σελήνη στον Καρκίνο, καθώς η ήρεμη προσωπικότητα του δείχνει να παίρνει στοιχεία από αυτή τη θέση. Εάν πράγματι είναι σωστή, αυτή η θέση σε αντίθεση με τον Άρη στον Αιγόκερω δείχνει παράλληλα τη διάθεση του να «σπάει αυγά» σε κάποιες περιπτώσεις δυσαρεστώντας ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους (ή το κόμμα).

Ο ανασχηματισμός της 7ης Σεπτεμβρίου έφερε στο χάρτη του Γιάννη Ραγκούση σημαντικές διελεύσεις. Ο διελαύνων Ήλιος συγκλίνων στο μεταρρυθμιστικό του γενέθλιο τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα αλλά και σε τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο του και αντίθεση με το γενέθλιο Χείρωνα του (ίσως να μην επιθυμούσε τόση προβολή) ενεργοποίησε το γενέθλιο Ταυ τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα – Ήλιου – Χείρωνα στο χάρτη του.
Ο διελαύνων Κρόνος σε τρίγωνο με το γενέθλιο Βόρειο δεσμό του επιβράβευσε την ως τώρα δουλειά του, ανοίγοντας του νέους δρόμους, ενώ το τρίγωνο του διελαύνοντα Άρη με το γενέθλιο Δία του του έδωσε δύναμη και ώθηση για νέο ξεκίνημα.
Το επόμενο διάστημα μέχρι τέλος του χρόνου επιφυλάσσει αρκετά ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τις δραστηριότητες του. Η αναδρομή του διελαύνοντα Ποσειδώνα σε τρίγωνο με το Δία του αλλά και σε σύνοδο με τον προοδευτικό Άρη του θα τον βοηθήσει να διαμορφώσει ένα ιδεολογικό περιβάλλον που να στηρίζει τις επιλογές του αλλά ίσως να του δώσει και την (ψευδ)αίσθηση της παντοδυναμίας. Από την άλλη η αναδρομή της συνόδου Δία/Ουρανού σε τετράγωνο με το γενέθλιο Δία του θα του δώσει ένα «αέρα» εξουσίας που μάλλον θα οδηγήσει σε «σπάσιμο» μακροχρόνιων συνεργασιών με ως τώρα συνεργάτες του.
Το πέρασμα του Άρη και της Αφροδίτης από θέση τετραγώνου προς τη γενέθλια Αφροδίτη του μπορεί να αναστατώσει λίγο και τη «συλλογική» εικόνα που είχε διαμορφώσει ως τώρα, ενώ η όψη χιαστί του διελαύνοντα Πλούτωνα από το Βόρειο Δεσμό του δείχνει ότι υπάρχουν κέντρα εξουσίας που θα προσπαθήσουν να «ψαλιδίσουν» την εξέλιξη του.
Ο νέος χρόνος πάντως κι ιδιαίτερα από το Μάρτιο και μετά θα του δώσει λόγω του τριγώνου του Δία προς το γενέθλιο Δία του την τάση να βγει περισσότερο μπροστά και να αφήσει το ήσυχο προφίλ που τον έχουμε συνηθίσει. Το ίδιο διάστημα το τετράγωνο του Δία με το γενέθλιο Άρη του υπόσχεται επίσης κάποιες πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα πράγματα στο περιβάλλον του.
Ο νέος χρόνος αναμένεται με ενδιαφέρον λοιπόν γι’ αυτό το στέλεχος της κυβέρνησης που αν και χαμηλών τόνων ως τώρα, δείχνει να εξελίσσεται στον πολιορκητικό Κριό των αλλαγών που αυτή θέλει να πραγματοποιήσει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved