Lena

Η πιτσιρίκα από το Ανόβερο, που ερμηνεύοντας το «Satellite» έκλεψε τις καρδιές των Ευρωπαίων
Παπασταύρου Λίντα

από το Γιάννη Ριζόπουλο

Η πιτσιρίκα από το Ανόβερο, που ερμηνεύοντας το «Satellite» έκλεψε τις καρδιές των Ευρωπαίων, ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων και έχει-πιθανότατα-τη Σελήνη της στις πρώτες μοίρες του Ζυγού, μια θέση που γενικότερα είναι ενδεικτική της ικανότητας ενός καλλιτέχνη να κερδίζει το κοινό.

Η παρουσία της Δήμητρας στο ίδιο ζώδιο είναι επίσης πολύ καλός οιωνός για τη δημοφιλία και τη μετέπειτα πορεία της LenaMeyerLandrut, η οποία εκτός των άλλων κατέρριψε και το μύθο της «χλιδάτης» η ευφάνταστης σκηνικής παρουσίας, που υποτίθεται ότι απαιτείται στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Απλή παρουσία, με μάλλον ...στραβά ποδαράκια και χωρίς κορώνες η μελοδραματισμούς, απέδειξε ότι πολλές φορές το κοινό αισθάνεται πολύ πιο κοντά με «καθημερινούς» καλλιτέχνες, που δεν του δημιουργούν ...συμπλέγματα κατωτερότητας.

Πρακτικά χρησιμοποίησε τον Ουρανό της, ο οποίος πάντα εξ ...επαγγέλματος αρέσκεται να πηγαίνει «κόντρα στο ρεύμα» αντιπαραθέτοντας είτε τις εξεζητημένες επιλογές σε ένα «συντηρητικό» περιβάλλον, είτε-όπως στην περίπτωση της Λένας-την απλότητα σε μια μάλλον ...μπαρόκ και «εφετζίδικη» αισθητική.

Στο γενέθλιο χάρτη της ξεχωρίζει η παρουσία της Αφροδίτης και του Άρη στον Καρκίνο, μια ένδειξη ευαισθησίας και πλούσιας συναισθηματικής ζωής, η οποία όμως δεν είναι απαλλαγμένη από προβλήματα και ιδιαιτερότητες.

Το Τ-τετράγωνο Αφροδίτης-Δήμητρας-Ποσειδώνα και Ουρανού, ένας σχηματισμός που συνδέεται άμεσα με τις καλλιτεχνικές της τάσεις αλλά και τη δυνατότητα της να κινείται έξω από παραδοσιακές φόρμες, είναι ταυτόχρονα και μια ένδειξη ιδιαίτερων απαιτήσεων η καταστάσεων στην προσωπική της ζωή. Αντιφάσεις και παράξενα παιχνίδια της μοίρας θα την ακολουθούν μια ζωή και πρακτικά θα της είναι αρκετά δύσκολο να ισορροπήσει σε «φυσιολογικές» συνθήκες. Το παραδοσιακό μοντέλο του γάμου και της δημιουργίας οικογένειας μάλλον δεν της ταιριάζει και όσο κι αν προσπαθήσει να εκπληρώσει ανάλογα όνειρα στο τέλος πάντα κάτι θα ...χαλάει.

Μάλιστα η ευαισθησία της Αφροδίτης στον Καρκίνο ενδέχεται να γίνει η αιτία της εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Αξιοσημείωτη είναι και η ...συγχορδία Δία-Κρόνου (σχηματίζουν μεταξύ τους μια αντίθεση), οι οποίοι συνδέονται με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Ερμή της Γερμανίδας τραγουδίστριας.

Η διαφορά «νοοτροπίας» των δύο πλανητών, στην περίπτωση της Λένας ορίζει και τους παράλληλους δρόμους, που συνήθως ακολουθούν οι ....τουλάχιστον δύο προσωπικότητες των Διδύμων: Από τη μία οι ευκολίες και οι παγίδες της «πλατειάς λεωφόρου» και από την άλλη οι δυσκολίες και η πρόωρη ωριμότητα που μιας «στενωπού». Από τη μια η ποσότητα και η ...ανάλαφρη εμπορικότητα και από την άλλη η ποιότητα και οι πιο εξεζητημένες αναζητήσεις.

Το στοίχημα για την ίδια και η «συνταγή» της διαχρονικής παρουσίας της στη σόου μπιζ είναι να μπορέσει να συνθέσει τις δύο τάσεις, χωρίς η μια να «εξαφανίσει» την άλλη. Και σε αυτό το θέμα η Σελήνη και η Δήμητρα μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, εξαντλώντας τις συνθετικές ικανότητες του Ζυγού. Αντίθετα ο Ήλιος στους Διδύμους δεν ...τραβάει κάποιο ζόρι αρκούμενος απλά στην εναλλαγή των δύο τάσεων.

Η ανταγωνιστική συνύπαρξη των δυο αργών πλανητών θα έχει σαν αποτέλεσμα και την εναλλαγή ευχάριστων και δυσάρεστων καταστάσεων, οι οποίες δεν είναι παρά η εκδήλωση στην πράξη των αρχετύπων της επέκτασης και του περιορισμού. Ύστερα από μια μεγάλη διάκριση ακολουθεί μια ...καταστροφή και το αντίστροφο.

Η νίκη στη Eurovision

Σίγουρα ο Δίας ο Κρόνος και ο Ουρανός έχουν βάλει το ...χεράκι τους στην πρωτιά της Λένας. Χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τις «ειδικές» πληροφορίες που προκύπτουν από την οικοθεσία των τριών πλανητών, είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι αυτήν την περίοδο ως διελαύνοντες σχηματίζουν μεταξύ τους μια σύνοδο και δύο αντιθέσεις, αναπαράγοντας ουσιαστικά τις γενέθλιες δυνατότητες τους (θυμίζω ότι στο γενέθλιο χάρτη της η αντίθεση Δία-Κρόνου στην αστρική της εκδοχή πέφτει πάνω στον τροπικό Ουρανό).

Ωστόσο, μια τέτοια προσέγγιση είναι γενική. Απλά επισημαίνει ότι κάτι ...τρέχει με τους τρεις πλανήτες και βέβαια δεν διευκρινίζει καθόλου τα αίτια ενός επιτυχημένου εγχειρήματος, αφού με δεδομένη την ενεργειακή διαφορετικότητα τους θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να καταλήξει σε ...τραγωδία!

Η ουσιαστική βοήθεια ήρθε από τη Δήμητρα, η οποία είναι ένας από τους βασικούς δείκτες σε σχέση με την ανταπόκριση του κοινού. Κάθε φορά που τίθεται θέμα ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχει μια πλατιά λαϊκή βάση, η Δήμητρα, όσο και η Σελήνη είναι εκείνες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, ανάλογα με τις επιρροές που δέχονται.

Στην περίπτωση της 19χρονης τραγουδίστριας εκτιμώ ότι το τρίγωνο του «προχωρημένου» Ήλιου με τη γενέθλια Δήμητρα στο χάρτη του Ηλιακού Τόξου ήταν ένα από τα «κλειδιά» της επιτυχίας της. Πολύ περισσότερο αν πάνω στη Δήμητρα «μεταφέρθηκε» και η Σελήνη, η οποία στο γενέθλιο χάρτη της Λένας σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ήλιο.

Παρότι με δεδομένη την άγνωστη ώρα γέννησης η θέση της Σελήνης (τόσο της γενέθλιας όσο και της «προχωρημένης») δεν μπορεί να οριστεί με ακρίβεια, προσωπικά θεωρώ ότι η ενδεχόμενη σύνοδος της με τη Δήμητρα μπορεί να ήταν επίσης καταλυτική για την ξεκάθαρη επικράτηση της στην Πανευρωπαϊκή ψηφοφορία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved