Κοσμικό Ημερολόγιο

Αστρόπλοιο Γη- Sidereal Time 17ω 53΄ 54΄΄

Κοσμικό Ημερολόγιο

Αστρόπλοιο Γη


Sidereal Time 17ω 53΄ 54΄΄
Julian Day 40502
Ηλιοκεντρική θέση, 27ο 54΄ των Διδύμων

LADY GAGA – Κάτω τα χέρια από τον Αϊ - Βασίλη

Σε συναυλία που έδωσε την Πέμπτη 16/12 στην Ο2 Arena του Λονδίνου, αυτή τη φορά σκέφτηκε να εντυπωσιάσει μέσα από το πνεύμα των ημερών.
Αφού αποκεφάλισε μια κούκλα Αϊ – Βασίλη με μια δαγκωματιά, την ποδοπάτησε με λύσσα, φωνάζοντας πως είναι μόνη και δυστυχισμένη απευθυνόμενη στο ανόητο (κατά τα λεγόμενά της) παιχνίδι.
Μια Κριός (28/3/1986) με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στο Σκορπιό, με Ουρανό σύνοδο με Άρη και Άρη σύνοδο Ποσειδώνα στον 1ο οίκο, μπορεί να κάνει τα πάντα για να εντυπωσιάσει.
Όταν όμως στερεύει από έμπνευση με το τετράγωνο του Ήλιου με Άρη και Ποσειδώνα, αντί να αποκεφαλίζει αγιοβασιλιάτικες κούκλες, ας πρωτοτυπήσει αληθινά με το υδάτινο τρίγωνο Ερμή – Σελήνης και να σκεφτεί γιατί άραγε είναι τόσο μόνη. Καλή η τρέλα αλλά enough is enough lady.

ΣΙΝΕ – ΒΛΕΦΑΡΙΣΜΑΤΑ

Στις 16/12 ξεχώρισε στις νέες κινηματογραφικές προβολές, η ταινία «Ο λόγος του Βασιλιά» του ιδιαίτερου Άγγλου σκηνοθέτη Tom Hooper.
Οι περιπέτειες της βασιλικής οικογένειας με την καθιερωμένη αγγλική ατμόσφαιρα στους ρόλους από τους Colin Firth (βασιλιάς), Helena Bonham Carter (βασίλισσα) και Geoffrey Rush (λογοθεραπευτής) απέσπασαν το βραβείο στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, Cadillac People’s Choice Award, το οποίο είναι το βραβείο του κοινού.
Ο Hooper σαν Αιγόκερος (1/1/1972) με Σελήνη στον Καρκίνο κατέχει την τεχνογνωσία του συνδυασμού της πρακτικής με την ευαισθησία, ενώ ο Άρης στον Κριό σε εξάγωνο με Κρόνο τρίγωνο με Ποσειδώνα και αντίθεση με Πλούτωνα, δραστηριοποιείται πίσω από την κάμερα με δαιμόνιο τρόπο, διαλέγοντας εν προκειμένω και εξαιρετικούς ηθοποιούς. Το εξάγωνο Δία – Ουρανού, αυτή τη φορά τα κατάφερε!

LARRY KING – Χωρίς την παρουσία του πλέον το CNN

Το βράδυ της 16/12 ο χαρισματικός δημοσιογράφος με την ευχέρεια των πιο συναρπαστικών συνεντεύξεων και το απαράμιλλο στυλ, εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις τηλεοπτικές οθόνες μετά από 25 χρόνια, συνοδεία καταιγιστικής παρέλασης διασήμων.
Με χιλιάδες ώρες εκπομπών και συνεντεύξεων με διαρκή ρεκόρ ακροαματικότητας, καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές, μέχρι που τα τελευταία χρόνια η απήχηση μειώνονταν κατακόρυφα.
Με τον Ήλιο σύνοδο Ερμή στον Σκορπιό (19/11/1933) σε τρίγωνο με Πλούτωνα, είχε την ικανότητα να αναδύει πολύπλοκες πτυχές των συνομιλητών του, διαφοροποιώντας τις συνεντεύξεις του, γεννώντας συνεχώς νέες ιδέες, με πλήρη αυτοέλεγχο και αφοπλιστικά διαπεραστικό μυαλό.
Το ακριβέστατο τετράγωνο Αφροδίτης – Δία τον έκανε προσφιλή, αυξομειώνοντας όμως και το μέγεθος της τηλεθέασης και αποδοχής του.
Το ακριβέστατο τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα είχε καθοριστικό ρόλο, αφού η τόση του ευρηματικότητα και πρωτοτυπία τον έκανε φαινόμενο στο είδος του, όχι όμως χωρίς συχνά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και διλήμματα.
Και μόνο για τις φαντασμαγορικές τιράντες του και τα εντυπωσιακά του γυαλιά, θα παραμείνει top.

BLAKE EDWARDS – Ο σκηνοθέτης του Ροζ Πάνθηρα δεν είναι πια εδώ

Στα 88 του χρόνια οι πνεύμονές του τον εγκατέλειψαν, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια το βράδυ της 15/12.
Ο αξέχαστος σκηνοθέτης των ταινιών του «Ροζ Πάνθηρα» του «10» του «Πάρτι» και του «Πρωινό στου Τίφανις», άφησε πίσω του ένα έργο που δεν εκτιμήθηκε ανάλογα με την αξία του, αφού παρά τις εξαιρετικές του ταινίες δεν κέρδισε ποτέ το «χρυσό αγαλματάκι». Γι αυτό το 2004 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, εξαργυρώνοντας τις τύψεις της τον επέλεξε για να τιμήσει τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Ο ίδιος σαν Λέων (26/7/1922) με λάμψη και μεγαλοψυχία, εμφανίστηκε τρέχοντας με το αναπηρικό καροτσάκι, ξεδιπλώνοντας για άλλη μια φορά το αστείρευτο χιούμορ και μεγαλοψυχία του.
Ο Ροζ Πάνθηρας φαίνεται πως δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Άρη στον Τοξότη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στο Λέοντα.
Ο ίδιος Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό στους Ιχθύες και σε εξάγωνο με το Δία στο Ζυγό είχε την πολυτέλεια να θυμώνει και να παθιάζεται, μετατρέποντας την ένταση σε μια πρωτότυπη χάρη, γεμάτη ενέργεια και καλοπροαίρετη διάθεση αποκατάστασης. Χιούμορ, αυτοπεποίθηση, ζωτικότητα και ενθουσιασμός πλούτισαν τον σπουδαίο σκηνοθέτη, ο οποίος αξιοποιώντας το εξάγωνο Ήλιου – Κρόνου, δούλεψε με άνεση, αξίες και φιλοδοξίες που σφραγίστηκαν από το κοινό, διαχρονικά και ισόβια. Καλό του ταξίδι.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ – Ο νέος ανεξάρτητος αντί – ΠΑΣΟΚ

Από την Τρίτη 14/12 στους διαφωνούντες βουλευτές για το αν-αξιομνημόνευτο έργο της κυβέρνησης, προστέθηκε και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ο οποίος αρνήθηκε να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις, παρηγορώντας έτσι έστω και ελάχιστα, την κατάντια της πολύ -εθνικής μας υπόστασης.
Το φτύσιμο προς τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους του, δεν οφείλεται στο ζώδιο του Καρκίνου στο οποίο ανήκει, (8/7/1955) ούτε τόσο στη θέση της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο, αλλά στη σύνοδο Άρη – Ουρανού στον Καρκίνος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό, που αντιστέκεται με σθένος σε οτιδήποτε απειλεί τα όρια της δίκαιης και ισότιμης κοινωνικής συνύπαρξης.
Με την συμπαράσταση και της Σελήνης από τον Υδροχόο, κάθεται πλέον στα έδρανα με ήσυχη συνείδηση και τη βεντάλια ανά χείρας, που ανανεώνει τον αέρα γύρω του.

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – Το ουρανοκατέβατο χτύπημα

Το μεσημέρι της 15ης Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης υπέστη την αγριότητα της βίας που υποβόσκει στη σύνοδο Άρη – Πλούτωνα, εν προκειμένω στο ζώδιο του φίλτατου Αιγόκερω. Η Σεληνιακή έκρηξη των διαδηλωτών με τον Κρόνο απέναντι να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους, αμαύρωσε το μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο με μια ακόμη αποκρουστική πράξη συσσωρευμένης απόγνωσης. (Ας μην φανταστούμε το σενάριο να περνούσε κάποιος κυβερνητικός).
Από το δικό του ωροσκόπιο (20/4/1965) με τον Άρη στην Παρθένο σε σύνοδο με Ουρανό και Πλούτωνα και σε αντίθεση με Κρόνο, ξέρουμε ότι αυτή η στιγμή θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, αφού ο Κρητικός πολιτικός έχει μια τάση να τραβάει αρκετές τέτοιες ή άλλου τύπου άτυχες συγκυρίες. Όπως και να είναι, καλή του τύχη.

RICHARD HOLBROOKE – Το ατσάλι της διπλωματίας λύγισε

O γίγαντας των Αμερικανικών διαπραγματεύσεων Richard Holbrooke δεν μπορεί πλέον να μεσολαβεί, αφού μετά από πολύωρη εγχείρηση αποκατάστασης καρδιάς, κατέληξε στις 14/12 τα ξημερώματα στα 69 του χρόνια.
Ένας Ταύρος (24/4/1941) με Σελήνη στον Κριό ξέρει να αγωνίζεται μέχρι τελικής πτώσης και στη δική του περίπτωση, το τέλος μόνο σε ένα πεδίο της μάχης θα μπορούσε να επέλθει.
Με σύνοδο Δία – Ουρανού στον Ταύρο σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο, κατάφερε να αναδειχθεί σε διπλωμάτη για Guinness, ενώ με τη σύνοδο Αφροδίτης – Ήλιου σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στο Λέοντα επέβαλε τη φυσική παρουσία και τους όρους του, ακόμη κι αν στις συχνές παρασκηνιακές του απόπειρες χρειαζόταν να εφεύρει το δικό του μίτο της Αριάδνης.
Το τετράγωνο Άρη – Κρόνου σε σταθερά ζώδια εκτός από σκληρό διαπραγματευτή, τον έκανε και απρόβλεπτα σκληρό με τις αγκυλώσεις του να κοντράρουν συχνά την κοινή λογική.
Από την άλλη, το συμπονετικό και φιλειρηνικό τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα, τον ώθησε λίγο πριν το χειρουργείο να εμπιστευτεί την έγνοια του στον Πακιστανό γιατρό του, που ήταν να σταματήσει ο πόλεμος στο Αφγανιστάν. Καλή του ανάπαυση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved