Ζεσουάλδο Φερέιρα- Ή όλα ή τίποτα

Δίδυμος με Άρη στο Λέοντα φιλοδοξεί να βγάλει το «τριφύλλι» από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει
Παπασταύρου Λίντα

από το Γ. Ριζόπουλο

Δίδυμος με Άρη στο Λέοντα φιλοδοξεί να βγάλει το «τριφύλλι» από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ωστόσο με κάθε επιφύλαξη που απορρέει από την άγνωστη ώρα γέννησης του Πορτογάλου τεχνικού, τα δεδομένα του γενέθλιου χάρτη του δεν είναι και τόσο πειστικά ως προς την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας του.

Βλέποντας το χάρτη του, το μάτι αναπόφευκτα πέφτει πάνω στον Άρη (στο Λέοντα), ο οποίος κατά τεκμήριο είναι ο υπ’ αριθμόν 1 αστρολογικός παράγοντας στη ζωή ενός αθλητή καριέρας και βέβαια ενός προπονητή. Ο Άρης είναι αλήθεια πως σχηματίζει πολλές φανερές και «κρυφές» όψεις δικαιολογώντας επαρκώς την αθλητική ιδιότητα του Φερέιρα. Σχηματίζει μια αντίθεση με τη Δήμητρα μια όψη που του προσδίδει ένα πιο επιθετικό προφίλ και ένα τετράγωνο με τον αστρικό Ήλιο το οποίο αντικειμενικά φαίνεται να έχει και το μεγαλύτερο «μερίδιο ευθύνης» στην καριέρα του. Επιπλέον ο πλανήτης της ενστικτώδους ενέργειας κάνει όψεις με όλους τους αργούς πλανήτες (πλην Ποσειδώνα), δείχνοντας έναν προπονητή με πολύ δυνατά αλλά και εξαιρετικά αδύνατα σημεία.
Ο νέος προπονητής των πρασίνων χαρακτηρίζεται επίσης από τις όψεις του Δία στο Ζυγό με τον Κρόνο στον Καρκίνο και τον Ουρανό στους Διδύμους (τετράγωνο και τρίγωνο αντίστοιχα) που δίνουν μια αντιφατική εικόνα για το στιλ και τη μεθοδολογία του: Από τη μια ξέρει να ενθαρρύνει και να προστατεύει τους παίκτες του ποντάροντας και στο συναίσθημα τους, από την άλλη όμως μπορεί να γίνεται υπερβολικά αυστηρός με μια τάση να φορτώνει τα λάθη του στους άλλους. Ανάλογα αντιφατικοί μπορεί να είναι και οι καρποί των προσπαθειών του, στην κατεύθυνση μάλιστα του «όλα η τίποτα». Υπέρμετρα «συντηρητικός» η ακραία πειραματιστής και με τον Ήλιο του να μην σχηματίζει καμία σχεδόν όψη, ώστε να δίνει και ένα μέτρο για τις επικρατούσες τάσεις στην καριέρα του, γίνεται αντιληπτό ότι όλα είναι θέμα timing. Στην Πορτογαλία είχε τρεις πολύ καλές χρονιές με την Πόρτο, ενώ πριν και μετά, το ...χάος.

Όσον αφορά την «εσωτερική πολιτική» σίγουρα τίθεται θέμα διγλωσσίας αλλά και μιας έλλειψης μέτρου στις επιλογές του οι οποίες κινούνται στα δύο άκρα: Από τη μια η παθιασμένη στήριξη των «παιδιών» του και από την άλλη το ανελέητο κυνηγητό των εκάστοτε «αποδιοπομπαίων τράγων». Μόνο που μπορεί πολύ εύκολα κάποιος παίκτης να βρεθεί απότομα από τη μια στην άλλη κατηγορία. Και με δεδομένη τη θέση του Άρη του στο Λέοντα είμαι πράγματι περίεργος για το πως θα εξελιχθεί η σχέση του με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ως προς τις προοπτικές του στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τις πιθανότητες που συγκεντρώνει για την κατάκτηση τίτλων, πραγματικά έψαξα πολύ για να βρω κάποια ένδειξη που να παραπέμπει είτε σε επιτυχίες είτε σε αποτυχίες. Η μια και μόνη-διόλου όμως ευκαταφρόνητη-είναι η σύνοδος Άρη-Δία στο χάρτη του Ηλιακού Τόξου, η οποία θα φθάσει στο πικ της μέσα στο 2011.

Αν η όψη είναι λειτουργική ως προς την καριέρα του Ζεσουάλντο Φερέιρα, τότε στο αμέσως προσεχές διάστημα έχουν να ωφεληθούν πολλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα έχει την ευτυχία να ζήσει ...πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Αν όμως τα πυρά του Άρη είναι ...άσφαιρα, τότε ο αγαπητός Μανουέλ μπορεί και να μην προλάβει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved