Περί Καρμικής Αστρολογίας

Ο Karl Heinz Ottinger μιλά για την Καρμική Αστρολογία

Η Καρμική Αστρολογία είναι ένα πιο μεταφυσικό κομμάτι της Αστρολογίας. Ομολογώ πως ποτέ δεν ένοιωσα ιδιαίτερη έλξη για το συγκεκριμένο κλάδο. Μέχρι που ήρθε το καλοκαίρι του 1986 όπου μια φίλη Αυστριακή είχε εντρυφήσει σοβαρά επί του θέματος σε αστρολογικό αλλά και σε φιλοσοφικό επίπεδο. Είπα λιγάκι να το ψάξω. Ο πατέρας μου παρά το ότι ήταν ένας Ιστορικός που ήξερε την Ιστορία όσο λίγοι είχε ένα σχετικό ζήτημα με αυτού του είδους τα θέματα. Έπρεπε να βρω τρόπο να εκμαιεύσω την γνώση του.

Ένα πρωινό καθώς βαδίζαμε για την εκκλησία τον ρώτησα: Πατέρα, τι γνώμη έχεις για την μετεμψύχωση; Τα μάτια του και το πρόσωπο του φωτίστηκε. Θα τα πούμε μετά την εκκλησία , μου είπε. Με την επιστροφή μου ανοίγει ένα βιβλίο. Διάβασε εδώ, μου είπε....

Νίκος Καζαντζάκης, έγραφε τίτλος "ΑΣΚΗΤΙΚΗ". Μου είχε ήδη σημειώσει με το μηχανικό του μολύβι τι έπρεπε να διαβάσω. "Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ. Πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου. Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη."

Ένα είδους σοκ, ομολογώ, το υπέστη. Τα πάντα τα έχουν πει οι Ελληνες μου λέει. Δεν το λέω εγώ αλλά ο Νίτσε!!!

Έκτοτε άρχισε η αναζήτηση μου πρώτα σε φιλοσοφικό και μετά σε αστρολογικό επίπεδο.

Ο Εμπεδοκλής ασχολείται με τη θεωρία της περιπλάνησης των ψυχών σε μια σειρά από διασωθέντα αποσπάσματα (Diels, Προσωκρατικοί). Στο απόσπασμα Β 115 λέει ότι, εάν μια ψυχή κηλιδωθεί από πράξη φόνου, επιορκίας ή άλλου εγκλήματος, «ντύνεται» δηλαδη παίρνει τη μορφή θνητού και περιφέρεται μακριά από την χώρα των Μακάρων (Αντίστοιχος Χριστιανικός Παράδεισος) και παραδίνεται από το ένα στοιχείο στο άλλο. «Ένας εξ αυτών είμαι κι εγώ, ένας από τους θεούς εξόριστος και περιπλανώμενος, διότι ακολούθησα τις προτροπές της Διχόνοιας», ομολογεί ο ίδιος ο Εμπεδοκλής. Στο απόσπασμα Β 117 ισχυρίζεται ότι υπήρξε νεανίας, κόρη, θάμνος, πτηνό κι άφωνο ψάρι.

Ο Καρλ Γιουνγκ λέει πως: "Απλώς και μόνον το γεγονός ότι οι άνθρωποι μιλούν για αναγέννηση και ότι μια τέτοια ιδέα υφίσταται, σημαίνει ότι ένα απόθεμα ψυχικών εμπειριών που σχετίζονται με αυτόν τον όρο θα πρέπει πράγματι να υπάρχει. Η αναγέννηση είναι μια επιβεβαίωση που θα πρέπει να περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο βασικές για την ανθρωπότητα."

Ας μιλήσουμε, κατ΄αρχήν με ορισμούς:

Μετενσάρκωση: είναι η διαδικασία που τελείται μόνο σε επίπεδο ανθρώπων δηλαδή όταν η ανθρώπινη (πλέον) ψυχή προοδεύει στο ανθρώπινο βασίλειο. Από την στιγμή που μια ψυχή είναι ανθρώπινη μετεξελισεται ΜΟΝΟ σε ανθρώπινα επίπεδα

Μετεμψύχωση: Η πρόοδος της ψυχής σε ζωικό επίπεδο

Ακασικά αρχεία ή το νερό της λήθης;
Τα ακασικά αρχεία είναι ουσιαστικά ένα υπερσυμπαντικο κομπιούτερ οπού εκεί καταγράφονται πράξεις και σκέψεις. Λέγεται μάλιστα πως ο Νοστράδαμος και ο Edgar Keyce είχαν "πρόσβαση σε αυτά". Αυτό ίσως να αποδεικνύει πως οι πράξεις μας είναι προδιαγεγραμμένες; Ίσως ...άλλα ίσως και όχι.

Μια αναφορά έχουμε στο έργο του Πλάτωνα “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” που αναφέρει για ένα ταξίδι στον άλλο κόσμο (εάν δεν με απατά η μνήμη μου Ηρός ο Αρμένιος είναι το πρόσωπο) ενός ατόμου οπού συναντά τον ποταμό Αμέλητα (Α-μελω = αμέλεια δηλαδή ξεχνώ ή αν το δούμε πιο μεταφυσικά και πιο ελεύθερα Α-μελω- χωρίς να θυμάμαι στο μέλλον). Εκεί λοιπόν κατασκηνώνουν και πρέπει να πιουν όλες οι ψυχές μια ποσότητα. Οι περισσότερες όμως πίνουν περισσότερο από όσο πρέπει και πέφτουν στην λήθη-λησμονιά. Ο ποταμός Αμέλητας βρίσκεται, κατά τις αρχαίες γραφές, στην πεδιάδα της Λήθης. Εκεί η ψυχή σε μια κατάσταση χαλάρωσης αντί να δώσει τον υπέρτατο αγώνα για την Θεωση τελικά η ηδονή την παρασύρει και πίνει το νερό οπού του σβήνει την μνήμη κι τον ξαναφέρνει στην ζωή σε άλλο σώμα.

Ίσως δεν θα ηταν φιλοσοφική υπερβολή να συγκρίναμε την διαδικασία πόσης των υδάτων της λήθης και της Στυγος. Τα νερά της Στυγός σε σκότωναν και τα νερά της Λήθης σε έβαζαν σε διαδικασία μετεμψύχωσης


Και τώρα με τα αστρολογικά στοιχεία

Ακμή 12ου οίκου στον Κριό

Είσαστε οι ιδανικοί για να κρύβετε πράγματα και καταστάσεις. Έχετε ικανότητες να φέρνετε τα πράγματα στην θέση που εσείς επιθυμείτε. Ένα , ίσως, μειονέκτημα να είναι η ισχυρογνωμοσύνη. Αυτό είναι μνήμες που σχετίζονται με προηγούμενη ζωή. Νομίζω πως στην εποχή σας ήσασταν πρωτοπόρος και αρχηγός κάποιας οργάνωσης . Είχατε ισχύ στα χέρια σας άλλα που το γνωρίζανε ελάχιστοι. Κάτι σαν μυστικός σύμβουλος, μυστικός πράκτορας. Έτσι στην παρούσα ενσάρκωση θα πρέπει να θυμάστε το ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον. Στην παρούσα ζωή το χόμπι σας , έστω και διακριτικά, να χειρίζεστε τς τύχες των ανθρώπων υπάρχει. Δεν αποκλείεται να έχουμε ενασχόληση ή χόμπι σχετικά με μηχανές , όπλα, ιατρικά κλπ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved