Καμπαλιστική Αστρολογία- Η 6η Σφαίρα (Τιφερέθ)

Η 6η Σεφίρα συνδέεται με τον Ήλιο, ο οποίος είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος
Παπασταύρου Λίντα

Από το Χρήστο Παΐζη

Η 6η Σεφίρα συνδέεται με τον Ήλιο, ο οποίος είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος. Είναι γνωστό ότι στην Αστρολογία ο Ήλιος θεωρείται το σημαντικότερο σώμα σε ένα ωροσκόπιο και γι’ αυτό το λόγο στη λαϊκή Αστρολογία όλες οι προβλέψεις γίνονται με άξονα τον Ήλιο και αν αγνοούμε τον ωροσκόπο οι προβλέψεις γίνονται με το λεγόμενο Ηλιακό ωροσκόπο.

Κατ’ επέκταση, και η Σεφίρα που συνδέεται με αυτόν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ας δούμε αρχικά ποιες είναι οι λειτουργίες αυτής της Σεφίρας και μετά να κάνουμε εφαρμογή των σημασιών της σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα:

-Η Σεφίρα αυτή δείχνει που «χτυπά η καρδιά μας», τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, ποιος είναι ο εσωτερικός, ο ανώτερος εαυτός μας, που μπορεί αυτός να εξωτερικευθεί, τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωής.
-Δείχνει πως είναι η εικόνα μας στον εξωτερικό κόσμο, πώς μας βλέπουν οι άλλοι, πιο είναι το κεντρικό σημείο της ύπαρξης η «σπονδυλική στήλη» του είναι μας.
-Δείχνει την δυνατότητα να προβλέπουμε τα θετικά στοιχεία του είναι μας, από που αντλούμε την ζωτική μας ενέργεια, εν κατακλείδι η Σεφίρα αυτή μας αποκαλύπτει τον πραγματικό μας εαυτό και είναι και μία Σεφίρα αυτογνωσίας.

Ας δούμε λοιπόν πως λειτουργεί αυτή η Σεφίρα ακολουθώντας μια μεθοδολογία ανάλογη με εκείνη που εφαρμόσαμε και με τα προηγούμενα Σεφιρώθ (σφαίρες). Φυσικά θα σχηματίσουμε πάλι τρεις ενότητες.

Περιεχόμενο Αιγόκερω
1) Φιλοσοφία, επιθυμία να είναι πάντα στη κορυφή.
2) Εξουσιομανία
3) Πατρικό πρότυπο
4) Διοίκηση, θεσμοί
5) Ψυχρότητα, παγωμάρα
6) Μεγάλη υπευθυνότητα, αυτοκυριαρχία
7) Διαχείριση συναισθημάτων
8) Δομή, οργάνωση, σύστημα
9) Υπομονή, επιμονή, αντοχή
10) Μερικές φορές έντονος υλισμός και ματαιοδοξία

Περιεχόμενο 6ου οίκου
α) Εργασία
β) Υπαλληλία
γ) Πρόσωπα που ασκούν επάγγελμα παροχής υπηρεσιών
δ) Μικρά ζώα
ε) Υγεία
στ) Θεραπεία
ζ) Υγιεινή
η) Δημόσια τάξη
θ) Ασθενείς
ι) Τάξη και καθαριότητα
ια) Αναλυτικό πνεύμα
ιβ) Εμπόριο

Περιεχόμενο 6η Σεφίρας
I) Ο πραγματικός μας εαυτός, αυτό που πραγματικά είμαστε ή που θα θέλαμε να είμαστε.
II) Αυτό που ζητά η ψυχή μας έστω και αν δεν το παραδεχόμαστε
III) Τα προτερήματά μας, οι δυνατότητές μας ακόμα και οι κρυμμένες καμιά φορά.
IV) Ο τρόπος με τον οποίο μας βλέπουν οι άλλοι.

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω ένας Ήλιος στον Αιγόκερω και στον 6ο οίκο υπό το πρίσμα της 6ης Σεφίρας μπορεί να εκδιπλώσει την δυναμική του ως εξής:

-Μεγάλη φιλοδοξία στο χώρο της εργασίας. Αν είναι υπάλληλος θέλει να ανέβει στην κορυφή της ιεραρχίας, αν έχει δικό του επάγγελμα θέλει στον τομέα που ασχολείτο να είναι η κορυφή, να χρησιμοποιείται ως υπόδειγμα, γι’ αυτό και ποτέ δεν επαναπαύεται εύκολα, ξέρει καλά τη σοφή φράση «όποιος δεν προχωρεί, οπισθοχωρεί» γι’ αυτό συνεχώς τρώγεται με τα ρούχα του ανανεώνεται ενημερώνεται.
- Αν δεν καταφέρει να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του έχει ένα διαρκές σύνδρομο κατωτερότητας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί και ως φθόνος για όσους έχουν πετύχει αυτά που αυτός δεν πέτυχε και να δώσει ένα πνεύμα κακοπροαίρετης κριτικής.
-Μεγάλη φιλοδοξία αν ασκεί επάγγελμα εξουσίας, όπως πολιτικός, στρατιωτικός κλπ. Στη περίπτωση αυτή θα κάνει τα πάντα για να φθάσει στην κορυφή και όταν το πετύχει αυτό θα φανερώσει πτυχές του εαυτού του που μέχρι τότε δεν ήταν αντιληπτές ούτε από τον ίδιο· όπως έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι: «Αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλαδή όταν πάρει κάποιος εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό.
-Επίδειξη ιδιαίτερων οργανωτικών ικανοτήτων σε όποια εργασία και αν κάνει.
-Αναλυτικό μυαλό που τον βοηθά να εξελίσσεται συνεχώς στην καριέρα του.
-Νιώθει πως είναι ο εαυτός του όταν κάνει μία εργασία (6ος οίκος) η οποία επιτρέπει να εκφρασθεί όλη η φιλοδοξία του (Αιγόκερως). Η ιδανική κατάσταση γι’ αυτόν θα ήταν μία εργασία στην οποία θα εκφράζονταν όλες οι φιλοδοξίες του και θα τον αναδείκνυε ως κορυφή στο είδος του.
-Ανάγκη για αξιοπρεπή και καταξιωμένη εργασία.
-Αν αυτό που κάνει στην εργασία του δεν έχει κοινωνική αναγνώριση ή θα πάψει να το ασκεί ή θα προσπαθήσει να κάνει την κοινωνία να το αποδεχθεί. Το ζητούμενο είναι να γίνει τελικά θεσμός.
-Άριστη θέση για ερευνητή γιατρό που έχει μεγάλες επιστημονικές φιλοδοξίες.
-Ο πατέρας ή ο σύζυγος μπορεί να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εργασία.
-Στην εργασία (6ος οίκος) θα δώσει την ψυχή του (6η Σεφίρα) όταν η εργασία ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του.
-Στην εργασία τον ενδιαφέρουν κυρίως η δόξα και οι τιμές παρά τα υλικά αγαθά.
-Η επιτυχία στην εργασία έρχεται με καθυστέρηση, όπως είναι γνωστό ο Αιγόκερως είναι ζώδιο ωριμότητας.
-Μεγάλη επιτυχία σε εργασίες που συνδέονται με εμπόριο (6ος οίκος).
-Επιτυχία στην εργασία με τη βοήθεια ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας .

Εν κατακλείδι το είναι πραγματώνεται όταν η εργασία φέρνει αναγνώριση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved