Η σημασία του Πλούτωνα, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του μηδενισμού και της αναγέννησης

Η σημασία του Πλούτωνα, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Φύση του Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του μηδενισμού και της αναγέννησης. Φέρνει στη ζωή μας το «απόλυτο» με σκοπό να απελευθερωθούμε από τις εξαρτήσεις του παρελθόντος και να αναβαπτιστούμε με ένα νέο ξεκίνημα. Οι «Πλουτώνιοι» τύποι ανθρώπων είναι ιδανικοί στο να ξεκινούν από το μηδέν. Πολλές φορές όμως για να το πετύχουν... φθάνουν πρώτα σε αυτό. Διακρίνονται ακόμη για την ικανότητα τους να ψυχολογούν τους άλλους και να μην αποκαλύπτουν σχεδόν ποτέ τις πραγματικές τους προθέσεις.

Η απόλυτη δύναμη...

Στην «καλή» του εκδοχή ο Πλούτωνας είναι πολυτιμότερος και από τον πιο αποτελεσματικό Δία. Μπορεί να παρέχει τα πάντα, τόσο σε υλικά αγαθά, όσο και σε ψυχική δύναμη η αντοχή.

Η «ειδικότητα» του είναι να μας εφοδιάζει με αυτά που «χάνουν» οι άλλοι. Κατά κάποιο τρόπο πρόκειται για μια «μοιραία» υποστήριξη. Αλλά και για αποτέλεσμα των ενεργειών του ίδιου του ατόμου. Γι' αυτό τον συναντάμε ενδυναμωμένο στα ωροσκόπια όλων εκείνων που διαθέτουν δύναμη και εξουσία για το καλύτερο ή το ...χειρότερο.

...και η καταστροφή

Βέβαια, στη δυσαρμονική του εκδοχή, όσο ...αγνές κι αν είναι οι προθέσεις του, οι παρεμβάσεις του συχνά δημιουργούν αβάσταχτο πόνο, επειδή ακριβώς απευθύνεται στον πυρήνα της ύπαρξης μας.

Η όποια Πλουτώνια απώλεια συμβαίνει εκεί που μας «καίει». Και βέβαια για να βιωθούν όλες οι απώλειες σε έμψυχο η άψυχο «υλικό», είναι αναγκαία μια βασική προϋπόθεση: Το ίδιο το άτομο δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα... Απλά από όπου περνά, μένει το απόλυτο ...τίποτα.

Ο Πλούτωνας στην ηθική του διάσταση είναι φορέας του απόλυτου «καλού» αλλά και του «κακού». Η εμπλοκή του σε «σκοτεινές» υποθέσεις είναι δεδομένη. Είτε αυτές εκπορεύονται από το ίδιο το άτομο, είτε συμβαίνουν σε βάρος του.

Ο μόνος πλανήτης που μπορεί να τον «αντιμετωπίσει» αποτελεσματικά και να εξουδετερώσει μεγάλο μέρος από τις βλαπτικές του επιδράσεις είναι ο Ποσειδώνας, (ίσως και η Έρις). Τους άλλους πρακτικά, τους κάνει... ό,τι θέλει.

Στην πλανητική κλίμακα αξιολόγησης είναι τελικά, αυτό που λέμε «μικρός στο μάτι, μεγάλος στο ...κρεβάτι».

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: Αλλαγή (ριζική), απόλυτο, αναγέννηση, θάνατος, μοίρα, σκοτάδι, νύχτα, άγνωστο, κόλαση, τρόμος, φοβίες, καταστροφή, αυτοκαταστροφή, έρευνα, αναδημιουργία, παράδεισος, μυστήριο, ταύτιση, εξουσία, ενέργεια (πυρηνική), οργόνη, άβυσσος, ασυνείδητο (συλλογικό), κληρονομικότητα, κληρονομιές, ασφάλειες, έγκλημα, εξιχνίαση, μαγεία, αποκρυφισμός, μούμια, στάχτη, ηφαίστειο, υπόγειος, κρυφός.

Δες και εσύ τη θέση και τις όψεις του Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη σου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved