Ο ροζ Μπερλουσκόνι

Ρούμπι, Νάντια, Καρίμα και έπεται συνέχεια... Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τα ερωτικά ανδραγαθήματα

Παπασταύρου Λίντα
Ο ροζ Μπερλουσκόνι

από το Γ. Ριζόπουλο

Ρούμπι, Νάντια, Καρίμα και έπεται συνέχεια... Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τα ερωτικά ανδραγαθήματα του «καβαλιέρε» με νεαρές υπάρξεις. Ο ίδιος αντιδρά στο χείμαρρο των επικρίσεων διατεινόμενος ότι «καλύτερα να είσαι ερωτύλος παρά γκέι»

Όπως κι αν το κάνουμε, η ...ασυγκράτητη Αφροδίτη του στο Σκορπιό, σε όψεις με τον Άρη (εξάγωνο) και τον Πλούτωνα (τετράγωνο) είναι δύσκολο να βγάλει από το μυαλό της το σεξ. Και με τον Ουρανό στον 8ο οίκο η όρεξη του για πειράματα και νέες εμπειρίες είναι μάλλον ανεξάντλητη, γι αυτό και προσωπικά επιφυλάσσομαι ως προς τη θέρμη με την οποία υπερασπίζεται την «αρσενικότητα» του. Δεν είμαι ο πρώτος που υποστηρίζω ότι πίσω από μια ανάλογη σπουδή κρύβονται συνήθως ομοφυλοφιλικές τάσεις και είμαι βέβαιος ότι όσο συνεχίζεται το ψάξιμο στην προσωπική του ζωή, τα ευρήματα μπορεί να εκπλήξουν πολλούς. Και εξαιρετικά δυσάρεστα, μάλιστα...
Η ανοικτή αντίθεση του Ουρανού με την Αφροδίτη και το τετράγωνο του με τον αστρικό Άρη, υποδηλώνουν ότι όχι μόνον δεν υπάρχουν όρια στις αναζητήσεις του αλλά και ότι ο ζωηρός Πρωθυπουργός έχει μια εντελώς δική του ηθική σε αυτά τα θέματα. Μόνον ο Πούτιν τον κατάλαβε (είναι κι αυτός Ζυγός με Αφροδίτη στο Σκορπιό) και του δώρισε ένα ...κρεβάτι!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε στις 29/9/36 (ώρα 05:40) στο Μιλάνο.
Ζυγός με ωροσκόπο στην Παρθένο και Σελήνη στους Ιχθύες κατόρθωσε να γίνει ένας από τους οικονομικούς μεγιστάνες της χώρας του και βέβαια να αναρριχηθεί μέχρι το πρωθυπουργικό αξίωμα. Το πως έγιναν όλα αυτά είναι περίπου γνωστό αλλά αποτυπώνεται και στο γενέθλιο χάρτη του.
Αστρολογικά χαρακτηρίζεται από το ταυ-τετράγωνο Ποσειδώνα-Δία-Κρόνου, στο οποίο συμμετέχει η Σελήνη, ο αστρικός Ήλιος και ο αστρικός Ερμής.
Η πίεση στους «κατιόντες» οίκους (6ο, 12ο και 3ο) τον ώθησε να εκφράσει δημιουργικά την εργατικότητα και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, με κύρια «διέξοδο» τη θέση του Δία και την απέναντι (κενή πλανητών) περιοχή του 9ου οίκου.
Μαζί με τους καρπούς ενός δυσαρμονικού Δία (υπερβολές, κομπασμοί, σκάνδαλα κλπ) προέκυψαν και τα πλεονεκτήματα του, ενώ σαφή υποστηρικτικό ρόλο στα σχέδια του είχε και το εξάγωνο του Άρη με την Αφροδίτη στο 2ο οίκο. Η θέση του Άρη πάνω σχεδόν στην ακμή του 12ου οίκου περιγράφει εκτός από ένα μάλλον εκτός ελέγχου ψυχισμό-ιδιαίτερα σε συνάρτηση με την έκφραση της σεξουαλικότητας του-και ...μπόλικες παρασκηνιακές ενέργειες. Κι αν υπάρχει κάποια αμφιβολία σχετικά με τις μεθόδους που ακολούθησε για να πετύχει του στόχους του, το τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα στο 10ο οίκο είναι αρκετά ...διαφωτιστικό. Τα «συμβόλαια» με κρυφά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας είναι μια ακόμη επίπτωση αυτής της όψης και όπως έχω επισημάνει σε ανάλογες περιπτώσεις η «υπακοή» στις επιταγές τους είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Η ενασχόληση του με την πολιτική (και τα μίντια) προκύπτει από την αντίθεση του αστρικού μεσουρανήματος με τη Δήμητρα (έχει και εξάγωνο με τον Ήλιο στον 1ο οίκο), μια σχέση που την συναντάμε σε πολλούς πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Το τετράγωνο του Άρη με τη Δήμητρα δικαιολογεί απόλυτα την επιθετική πολιτική που ακολούθησε σε αυτόν τον τομέα αλλά και τις διαρκείς νομικές αυθαιρεσίες και αντιπαραθέσεις.
Βέβαια η αίσθηση μου είναι ότι η ζωή και το έργο του μπορούν να δικαιολογηθούν πολύ πιο ουσιαστικά αν θεωρήσουμε ότι ο Δίας στον Τοξότη-επίσης αρμόδιος για τα ίδια θέματα-βρίσκεται πιο κοντά στην ακμή του 4ου οίκου Για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει να έχει γεννηθεί λίγο νωρίτερα, κάτι που «παίζει» σαν πιθανότητα από τη στιγμή που τα στοιχεία της γέννησης του έχουν δοθεί «από μνήμης».

Όπως κι αν έχει πάντως στην παρούσα φάση το πέρασμα του Κρόνου από τον Ήλιο και τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου του θα έχει πολλαπλές συνέπειες τόσο στο ίματζ όσο και στην πολιτική του σταδιοδρομία (με βάση το χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής οι «Κρόνιες» πιέσεις περίοδος στη ζωή του θα ενταθούν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011). Ωστόσο η διέλευση του Ουρανού από τον 7ο οίκο ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ πιο καθοριστική, ενδεχομένως και επικίνδυνη για τον ίδιο αλλά και-όσο διάστημα του απομένει στην πρωθυπουργία- για τη χώρα που κυβερνά. Τα περιεχόμενα του 8ου οίκου που έχει στη δικαιοδοσία του ο πλανήτης των ανατροπών δεν έχουν μόνο ροζ χρώμα αλλά ενίοτε και μαύρο...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved