Οι καρμικές επιταγές του Ποσειδώνα

Η πεμπτουσία του Ποσειδώνα αποτελείται από την ανάπτυξη της εναρμόνισης με την παγκόσμια αγάπη
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Urania Lab

Η πεμπτουσία του Ποσειδώνα αποτελείται από την ανάπτυξη της εναρμόνισης με την παγκόσμια αγάπη και την παγκόσμια ομορφιά και έτσι από την συγκρότηση μιας αίσθησης αρμονίας με ολόκληρο το σύμπαν η οποία θα μας αποφέρει τελικά απόλυτη γαλήνη και ευθυμία.

Το γενικό κάρμα του Ποσειδώνα αποτελείται από τη συνάντηση με το προϊόν μιας μορφής προηγούμενης ζωής το οποίο στην θετική πλευρά συγκροτείται από:
- Ισχυρά ανεπτυγμένα ιδεώδη και την ικανότητα να κρατούμε αυτά τα ιδεώδη ζωντανά παρά τις απογοητεύσεις, πιστεύοντας πάντοτε πως τα πράγματα τελικώς θα βελτιωθούν,
- Την ικανότητα να ψάχνουμε για το καλό στους άλλους χωρίς να παραμένουμε στο κακό
- Την προθυμία να εκφράζουμε αγάπη προς τους άλλους χωρίς απαραίτητα να γυρεύουμε στοργή σαν αντάλλαγμα,
- Ένα επίπεδο συμπόνιας το οποίο μας έχει επιτρέψει να συμμεριζόμαστε τα αισθήματα των άλλων και να δείχνουμε έτσι
επιείκεια για τα πταίσματά τους,

Στην περίπτωση μιας θετικής μορφής προηγούμενης ζωής το προϊόν θα είναι μια δυνατή εναρμόνιση με την πηγή της παγκόσμιας αγάπης και ομορφιάς, που θα κάνει την εμφάνισή της σαν καλλιτεχνική /μουσική έμπνευση και σαν δημιουργική φαντασία - μέσω των όμορφων ιδεών που έχουμε κρατήσει στο μυαλό μας θα λειτουργούμε τώρα σαν κανάλια για την έκφραση της ομορφιάς. Προγενέστερο έργο πάνω στην ανάπτυξη μιας αίσθησης αρμονίας με άλλους, θα αποφέρει τώρα
καρπούς σωματικών / πνευματικών χαρισμάτων, προικίζοντάς μας μερικές φορές με μαντικές, υπερβατικές ή τηλεπαθητικές ικανότητες, που μας διευκολύνουν μερικές φορές στο να υφιστάμεθα εμπειρίες ψυχικής ευδοκίμησης στον διαλογισμό και στη γιόγκα. Πάνω από όλα, η ευλογία μας θα είναι εκείνη της ευτυχίας που θα μας επιτρέπει να βιώνουμε μια στενή σχέση με την οικογένειά μας, τους φίλους μας και τους άλλους, χωρίς να βασανιζόμαστε από μεμψιμοιρία και εκτεινόμενοι πέρα από τα όρια του χώρου και του χρόνου.

Αντίστοιχα, το προϊόν της προηγούμενης ζωής στην αρνητική του πλευρά έχει συγκροτηθεί από:

- Την προδοσία των ιδανικών μας που κάνει την εμφάνισή της σαν:
Απογοήτευση και μελαγχολία. Κυνισμό, με τον οποίο δηλώνουμε μόνο το αρνητικό στοιχείο στο περιβάλλον μας. Αποχώρηση από τον αληθινό κόσμο μέσω της φυγής. Δολιότητα και απάτη.
- Την ανικανότητα να βλέπουμε τα πράγματα από την άποψη των άλλων, γεγονός που μας οδηγεί σε μια τάση να λαμβάνουμε τα πράγματα προσωπικά και να καταδικάζουμε τους άλλους.

Στην περίπτωση της αρνητικής μορφής προηγούμενη ζωής, η προγενέστερη προδοσία των ιδανικών μας μπορεί να καταλήξει σε μια τάση να είμαστε διαρκώς και χωρίς λόγο ανικανοποίητοι ακόμα και όταν δεν έχουμε πια κανένα πραγματικό λόγο για να απογοητευτούμε.
Μια παλιά τάση να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας μόνο στο κακό στοιχείο του περιβάλλοντός μας μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σαν μια αρνητική ή νοσηρή φαντασία. Προηγούμενες μορφές ιδιοσυγκρασίας που είχαν να κάνουν με μια τάση φυγής μπορεί τώρα να καταλήξουν σε προβλήματα εθισμού, πνευματική σύγχυση και αφηρημάδα, χαμηλά επίπεδα ενέργειας ή δύσκολες σε διάγνωση παθήσεις που απορρέουν από τις τοξικές συνθήκες του σώματος. Η προηγούμενη ανικανότητα να κατανοούμε τους άλλους και η τάση να λαμβάνουμε τα πάντα προσωπικά μπορεί να σημαίνει ότι τώρα είμαστε επιρρεπείς σε παθολογική μεμψιμοιρία και σε μερικές περιπτώσεις σε σύμπλεγμα καταδίωξης. Προηγούμενες ενέργειες δολιότητας ή απάτης θα βρεθούν στο δρόμο μας σαν τάσεις αυτό-εξαπάτησης ή σαν βιώματα απάτης ή δολιότητας στα χέρια των άλλων.

Το γενικό κάρμα του Ποσειδώνα είναι:
-Να μάθουμε να αγαπούμε χωρίς να ζητάμε τίποτα για ανταλλαγή.
-Να ξεπεράσουμε την προσωπική ευαισθησία και να αναπτύξουμε συμπόνια για τους άλλους. Να εκπαιδεύσουμε το πνεύμα μας ώστε να συγκεντρώνεται στην ενδεχόμενη καλωσύνη όλων των ζώντων πλασμάτων (θετική γνώμη) και έτσι να ξεπεράσουμε την τάση προς τον κυνισμό και την αρνητικότητα.
-Να φυλαγόμαστε από την τάση να προβάλουμε τις δικές μας σκέψεις, τα δικά μας αισθήματα και τις δικές μας στάσεις πάνω
στους άλλους, ή από το να ταυτιζόμαστε υπερβολικά με τις δυσκολίες και τα βάσανα των άλλων και να γινόμαστε έτσι
επιρρεπείς στο να νιώθουμε συμπόνια, ενοχές ή μαρτύριο για ανθρώπους που δεν το αξίζουν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved