Όταν ο Ποσειδώνας έχει κέφια-Κορόιδο Μουσολίνι…

Τελικά, μερικές φορές η ζωή είναι πολύ άδικη…Αν ο Ταύρος Χίτλερ κατάφερε με το σπαθί του να γίνει ο μπαμπούλας
Παπασταύρου Λίντα
Όταν ο Ποσειδώνας έχει κέφια-Κορόιδο Μουσολίνι…

από το Γ. Ριζόπουλο

Τελικά, μερικές φορές η ζωή είναι πολύ άδικη…Αν ο Ταύρος Χίτλερ κατάφερε με το σπαθί του να γίνει ο μπαμπούλας για τα παιδιά που δεν τρώγαν το φαΐ τους, ο Λέων Μπενίτο Μουσολίνι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του να φανεί και αυτός τρομακτικός κατέληξε να γίνει ο αγαπημένος των γελοιογράφων και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ο …φασουλής της Μεσογείου.
Ο ιδρυτής του Φασιστικού κόμματος της Ιταλίας και δικτάτορας της γειτονικής χώρας κατά την περίοδο 1925-43, γεννήθηκε στις 29/7/1883 (ώρα 13:10) κοντά στο Πρεντάπιο της επαρχίας Εμίλια Ρομάνια. Και στο ωροσκόπιο του σκιαγραφούνται πολλά από εκείνα που τον χαρακτήρισαν ως ηγέτη και ως προσωπικότητα.

Εκτός από τον Ουρανό στο 10ο οίκο-μια ένδειξη αν μη τι άλλο ανατρεπτικού η ριζοσπαστικού πνεύματος και αντιφατικών διακηρύξεων-στο ωροσκόπιο του εντυπωσιάζει η πολυαστρία στους Διδύμους στον 7ο οίκο, ενδεικτική όχι μόνον των «σκληρών» πολιτικών του απόψεων (η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο και τη Δήμητρα τα λέει ...όλα) αλλά και της δημαγωγικής του ικανότητας.
Είναι γνωστή η αλλαγή πλεύσης στις αντιλήψεις του (ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ένθερμο στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος), ωστόσο σχετικά πρόσφατα έγινε γνωστό ότι από τα νιάτα του ήταν έμμισθος πράκτορας των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, από ότι φαίνεται εξ αιτίας αυτής της ιδιότητας του και των μυστικών διαπραγματεύσεων με τους Βρετανούς στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρήθηκε επικίνδυνος και εκτελέστηκε στις 25/7/43 (είχε στην κατοχή του ένα ημερολόγιο που αποκάλυπτε αυτές τις επαφές και ποιος ξέρει τι άλλο...)
Αστρολογικά, η σύνοδος του αστρικού Άρη με τον Ποσειδώνα, απέναντι ακριβώς από τον Ωροσκόπο του-μια τυπική ένδειξη ιδεοληψίας αλλά και προδοσίας-είναι επίσης ενδεικτική συνομωσιών και της «μυστικής διπλωματίας» που εφάρμοζε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Οι φασιστικές του αντιλήψεις ήταν προϊόν της απολυτότητας του γωνιακού Πλούτωνα (σε σύνοδο με τη Δήμητρα) και των αυταρχικών «αντιλήψεων» του Άρη και του Ουρανού.
Το αδύνατο σημείο στο χαρακτήρα του ήταν ο εγωισμός και η μεγαλομανία του Λέοντα, που εξωθήθηκε στα άκρα από την εσωτερική «κόντρα» με τον Ωροσκόπο στο Σκορπιό. Η σύνοδος της Αφροδίτης με το Δία στον Καρκίνο ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο αυτήν την τάση και ουσιαστικά του στοίχισε τη γελοιοποίηση του ύστερα από τις παταγώδεις αποτυχίες του στην Ελλάδα και τη Λιβύη.

Λατίνος εραστής

Βέβαια η ίδια όψη σε συνδυασμό με τη σύνοδο Σελήνης-Άρη, συνέβαλε στην μεγάλη επιτυχία που είχε στις γυναίκες. Ο ...τρομερός Μπενίτο ήταν παντρεμένος από το 1915 με την συντοπίτισσα του και Κριό Ράκελ Γκουίντι (με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά) αλλά είχε και μια ...στρατιά από ερωμένες με πιο γνωστές την επίσης Κριό Μαργαρίτα Σαρφάτι, την Ταυρίνα-και Γερμανίδα κατάσκοπο-Μάγδα Φοντάζ και την αφοσιωμένη και πλέον άτυχη όλων Κλάρα Πετάτσι (Ιχθύς στο ζώδιο) η οποία εκτελέστηκε μαζί του, επειδή είχε γνώση του κρυφού ημερολογίου του.
Επίσης, λίγο πριν παντρευτεί τα είχε με την Λέαινα Ίντα Ντάλσερ η οποία παρότι έφερε στον κόσμο τον ...Μπενίτο τζούνιορ, εγκαταλείφθηκε από τον μετέπειτα «Duce» στο έλεος του Θεού...

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του…
Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν απόρροια της «επιδρομής» του Πλούτωνα και του Ουρανού στα ζώδια του σταθερού σταυρού, κάτι εξάλλου που ισχύει και για πολλούς ακόμη ηγέτες εκείνης της περιόδου, όπως ο Ταύρος Ιωάννης Μεταξάς και φυσικά ο …Αδόλφος.
Πρακτικά σε κοσμικό επίπεδο, το «κρυφό» τετράγωνο των δύο πλανητών (ο τροπικός Πλούτωνας με τον αστρικό Ουρανό) στις πρώτες μοίρες του Λέοντα και του Ταύρου αντίστοιχα, ήταν εκείνο που συνέβαλε στην επέκταση των εχθροπραξιών σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Και βέβαια όσοι ηγέτες είχαν μια «ειδική» σχέση και με τους δύο, βρέθηκαν αναπόφευκτα στο μάτι του κυκλώνα είτε ως θύτες, είτε ως θύματα. Ενίοτε και τα δύο μαζί…

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Ιταλού δικτάτορα οι δύο ανατροπείς βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους, ενώ μεταξύ τους υπάρχει ένα ανάλογο κρυφό τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό να βρίσκεται στην 29η μοίρα του Λέοντα και τον τροπικό Πλούτωνα στην 1η των Διδύμων. Και το πέρασμα του Ουρανού στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου του μεγάλωσε την όρεξη του για νέες κατακτήσεις, που μπροστά τους ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας θα υποκλινόταν με σεβασμό. Το δυστύχημα για τον ίδιο ήταν ότι την περίοδο που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τα μεγαλεπήβολα σχέδια του, ο Ποσειδώνας σεργιανούσε στο 10ο οίκο του ωροσκοπίου του, αποδομώντας με το δικό του τρόπο φιλοδοξίες και οράματα. Ο πλανήτης της φαντασίας είναι ιδανικός για πλείστες δημιουργικές εφαρμογές, ωστόσο η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η εμπλοκή του σε πολιτικές η στρατιωτικές κινήσεις δεν προσκομίζει κανένα όφελος, αντίθετα επιφέρει τη …σύγχυση και τον πανικό. Μελετώντας μάλιστα τους χάρτες των Ιταλών διπλωματών και στρατιωτικών που είχαν αναλάβει την υλοποίηση της Mare Nostrum, γίνεται φανερό ότι όλοι σχεδόν βρίσκονταν υπό την επήρεια των …ουσιών του πλανήτη, συντονισμένοι απόλυτα με τον αρχηγό τους.

Η επίθεση στην Ελλάδα έγινε καθώς ο αστρικός Ποσειδώνας πατούσε πάνω στο τροπικό του Μεσουράνημα, ενώ παράλληλα ο διελαύνων αστρικός Άρης στην Παρθένο περνούσε πάνω από το γενέθλιο Ουρανό του. Αλλά και στο χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής του Μουσολίνι για το 1940 ο Ποσειδώνας έχει μια περίοπτη θέση, σε σύνοδο σχεδόν με τον ετήσιο Ωροσκόπο, τη Δήμητρα και σε τετράγωνο με την …Αφροδίτη στο 10ο οίκο. Φαντάζομαι πως πριν καν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις στο Αλβανικό μέτωπο, ο Ντούτσε πρόβαρε στον καθρέφτη τη φάτσα του, αναλογιζόμενος τι να φορέσει στον Θρίαμβο πάνω στην Ακρόπολη. Ο Ποσειδώνας όμως του ετοίμαζε ένα διαφορετικό «κουστούμι»…

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved