Ένας Ιχθύς στο Αιγαίο-Νταγίπ Ερντογάν

Δυναμικός και ενίοτε ...θρασύς ο νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη δυναμική του γενέθλιου

Παπασταύρου Λίντα
Ένας Ιχθύς στο Αιγαίο-Νταγίπ Ερντογάν

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Δυναμικός και ενίοτε ...θρασύς ο νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη δυναμική του γενέθλιου χάρτη του. Ιχθύς με Σελήνη-Άρη στον Τοξότη και Δία στους Διδύμους (όλα αυτά σε τ-τετράγωνο) «πατάει» πάνω σε μια ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή που τον σπρώχνει να απλώνεται παντού, χωρίς να υπολογίζει εμπόδια και κανόνες.
Στην παρούσα φάση μάλιστα η σύνοδος του Ήλιου με το Δία, η οποία τον συντροφεύει από τα περασμένα γενέθλια του, του επιτρέπει να τα ζητήσει όλα, χωρίς να δώσει τίποτα. Και ελπίζω ότι το παλιό σύνθημα των αναρχικών «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» δεν θα εκπληρωθεί από τον Ιχθύ Τούρκο πρωθυπουργό...

Βέβαια, από την άλλη πλευρά είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο πολύς Δίας βλάπτει, αφού οδηγεί τους προστατευόμενους του σε ....ασυμμάζευτα ανοίγματα και σε μια ανεπανόρθωτη έκθεση. Και συνήθως ο Κρόνος είναι εκείνος που αναλαμβάνει να «υπενθυμίσει» ότι υπάρχουν και όρια...
Τους επόμενους μήνες ο Νταγίπ Ερντογάν καλείται να αντιμετωπίσει τις σημαντικές δυσκολίες που θα του «επισημάνει» η διέλευση του Κρόνου από τη γενέθλια Δήμητρα του στο Ζυγό. Πολιτικά διλήμματα, πιέσεις και διπλωματικά «στοπ» θα τον αναγκάσουν να πάρει κάποιες «σκληρές» αποφάσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας του. Ενδεχομένως, για ένα διάστημα να βρεθεί εγκλωβισμένος η όμηρος των πολιτικών συγκυριών. Ο προσεχής Νοέμβριος, ο Απρίλιος και ο Ιούλιος του 2011 αναμένεται να είναι οι πλέον κρίσιμοι μήνες ως προς την ανάδειξη μιας σοβαρής πολιτικής κρίσης, χωρίς να αποκλείεται και κάποια εμφατική «τρικλοποδιά» από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Ωστόσο με όπλο το γενέθλιο τρίγωνο Δήμητρας-Δία φαίνεται πως μπορεί να βρει τους τρόπους να «γυρίσει» τα στρατηγικά μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα τον Μάρτιο του 2011, όταν ο διελαύνων Δίας στον Κριό θα στείλει ...λουλούδια στη Δήμητρα, αυξάνοντας κατακόρυφα το δείκτη δημοφιλίας του.
Εκείνο πάντως που με ανησυχεί περισσότερο είναι η σύνοδος της «προχωρημένης» Δήμητρας με τον γενέθλιο Άρη στον Τοξότη (στο Ηλιακό Τόξο). Αν ο Νταγίπ Ερντογάν εξακολουθήσει να βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο της Τουρκίας, είναι σαφές ότι αυτή η ένδειξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η όψη θα ενεργοποιηθεί άμεσα, ορίζοντας μια μάλλον «πολεμική» περίοδο στην πολιτική του σταδιοδρομία, όχι μόνον εντός των συνόρων αλλά και όσον αφορά τις σχέσεις με τις όμορες χώρες και γενικότερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Με δεδομένη την άγνωστη ώρα γέννησης του είναι δύσκολο να εκτιμήσω για ποιόν τελικά κτυπά η ...καμπάνα. Σίγουρα όμως το αμέσως επόμενο διάστημα κρύβει κινδύνους τόσο για τον ίδιο όσο και για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved