Marylin Monroe-Some like it hot

Η Μέριλιν Μονρόε γεννήθηκε στις 1/6/26 (ώρα 9:30) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Η Μέριλιν Μονρόε γεννήθηκε στις 1/6/26 (ώρα 9:30) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Έχοντας περάσει απίστευτα δύσκολα παιδικά χρόνια (ο Κρόνος στον 4ο οίκο σε «σταυρό» με τον Ποσειδώνα, τη Σελήνη και τον αστρικό Ήλιο), χωρίς πατέρα, με μια μητέρα ψυχικά διαταραγμένη και ένα μάλλον πλούσιο ιστορικό σεξουαλικών παρενοχλήσεων (και βιασμών), κατάφερε να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών, εκμεταλλευόμενη ουσιαστικά τα πλεονεκτήματα που της παρείχε το γενέθλιο ωροσκόπιο της.

Δίδυμος με Ωροσκόπο στο Λέοντα και Σελήνη στον Υδροχόο, μπορούσε να συνδυάζει το ιδιαίτερο στυλ με τις επικοινωνιακές αρετές και τη θεατρικότητα αλλά το αστρολογικό υπόβαθρο της επιτυχίας της ήταν ο εξαιρετικά τονισμένος άξονας 1ου και 7ου οίκου (εγώ-οι άλλοι), όπου η παρουσία του Δία, της Σελήνης, της Δήμητρας και του Ποσειδώνα, υποδήλωνε αυτό που της είχε πει η ανάδοχος μητέρα της Grace McKee : «Εσύ μια μέρα θα γίνεις μεγάλη σταρ του κινηματογράφου!»

Η σύνδεση της Σελήνης και των άλλων τριών πλανητών με τον Κρόνο στο Σκορπιό (σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο) και την Αφροδίτη στον Κριό, τους αναγορεύει σε βασικούς συντελεστές των θετικών αλλά και των αρνητικών στοιχείων της προσωπικότητας και της ζωής της Μέριλιν.
Τα τραύματα, τα απωθημένα, ο εγωισμός και η ματαιοδοξία έφτιαξαν ένα δυνατό χαρμάνι, πολύ πιο δραστικό από το Channel No 5, που η Μέριλιν φορούσε στον ...ύπνο της.
Ο γωνιακός Ποσειδώνας όρισε σε ένα μεγάλο ποσοστό την καλλιτεχνική της υπόσταση, ενώ η αντίθεση του με το Δία, πέρα από την multi παρουσία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα, συνέβαλε τα μέγιστα και στη δημιουργία του προσωπικού της μύθου.
Και όσον αφορά την επιτυχία της, οι όψεις της Σελήνης με το Δία και τη Δήμητρα είναι πραγματικά ότι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει μια Χολιγουντιανή σταρ.
Πρακτικά ο Δίας «ανέλαβε» τις υψηλές γνωριμίες, τύπου Κένεντι και η Δήμητρα με τη Σελήνη «απευθύνθηκαν» στο πλατύ κοινό.

Ωστόσο, η εμπλοκή στο όλο σχήμα του αστρικού Άρη, ο οποίος σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Ποσειδώνα (και στα πλαίσια της πολυαστρίας επηρεάζει και την τροπική Σελήνη) είχε τις συνήθεις δυσάρεστες συνέπειες της εξάρτησης από ...ουσίες και οινοπνεύματα.
Αν ο έντονος Κρόνος έδωσε το στίγμα του σε ψυχολογικό επίπεδο δημιουργώντας ένα μάλλον καταθλιπτικό υπόβαθρο, ο Άρης ήταν εκείνος που εκτός από τα προβλήματα με το μητρικό πρότυπο και τα βιώματα σεξουαλικής βαρβαρότητας δρομολόγησε και μια πορεία φυγής η οποία τελικά στάθηκε και μοιραία.
Η Νόρμα Τζην (αυτό ήταν το πραγματικό της όνομα), υπακούοντας στις ...βουλές του γενέθλιου Άρη της στον 8ο οίκο και τους Ιχθύες, πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στις 5/8/62.

Γύρω από το θάνατο της ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, ιδίως σε σχέση με την πιθανή ανάμιξη της οικογένειας Κένεντι με την οποία διατηρούσε πολύ ...στενές σχέσεις: Τον επίσης Δίδυμο Πρόεδρο και τον αδελφό του-και Σκορπιό-Ρόμπερτ.
Πάντως, με τόσο πλούσιο 7ο οίκο ήταν μάλλον φυσιολογικό να έχει μια μάλλον πολυτάραχη προσωπική ζωή, ανεξάρτητα με το ότι εξ αιτίας του βεληνεκούς της ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι είχαν μαζί της κάποια ερωτική σχέση.
Παντρεύτηκε και χώρισε τρεις φορές με τον Κριό Τζέημς Ντόχερτι, τον Τοξότη και αθλητή του μπέιζμπολ Τζόε Ντι Μάτζιο και τον θεατρικό συγγραφέα και Ζυγό Άρθουρ Μίλερ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved