Αστροχαρτογραφία-Οι διασταυρούμενες γραμμές των αργών πλανητών

Το νόημα της διασταύρωσης θα εκδηλωθεί μέσα σε ένα κύκλο διαμέτρου 400 km
Παπασταύρου Λίντα
Αστροχαρτογραφία-Οι διασταυρούμενες γραμμές των αργών πλανητών

από τον Urania lab

Ακολουθούν ερμηνείες για τις επιδράσεις που έχουν τα ζευγάρια που σχηματίζουν οι πλανήτες και τα οποία σημειώνονται πάνω στο χάρτη σας με τη διασταύρωση δύο χρωματιστών γραμμών.

Η κατοίκηση σε μέρη όπου δύο ή περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται σε γωνιώδη θέση, είναι διπλή σιγουριά για μια μοναδική και έντονη ζωή. Φυσικά υπάρχουν συνδυασμοί που πρέπει να αποφεύγονται καθώς και συνδυασμοί που πρέπει να επιζητούνται.

Το νόημα της διασταύρωσης θα εκδηλωθεί μέσα σε ένα κύκλο διαμέτρου 400 km με κέντρο το σημείο που τέμνονται οι πλανήτες.

ΔΙΑΣ*ΚΡΟΝΟΣ

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το μέτρο και αυτό που σας απασχολεί κυρίως είναι η κοινωνική θέση και επιτυχία.

Το περιβάλλον είναι μικροαστικό, οι φιλοδοξίες μάλλον αστικές και η ζωή τραβά έναν πρακτικό, τίμιο, εργατικό, γεμάτο σκοπό και ισορροπία δρόμο. Είστε αναγκασμένοι να δουλεύετε για αυτά που σας προσφέρουν, σημειώνετε ωστόσο πρόοδο με τον καιρό, αυξάνοντας τις οικονομίες σας με σταθερό τρόπο. Υποτιμάτε τις πιθανότητες για αλλαγή μια και η ζωή μπαίνει σε ρουτίνα και οι απρόσμενες αλλαγές είναι κάτι σπάνιο. Δουλεύετε σκληρά και για λίγα λεφτά, ίσως σε κάποια δημόσια υπηρεσία, φτάνετε όμως στην κορυφή και απολαμβάνετε στο τέλος τους καρπούς της σκληρής δουλειάς. Ο χρόνος είναι με το μέρος σας και αντιδράτε στις ευκαιρίες με εργατικότητα και προνοητικότητα. Τίποτα δε σας έρχεται εύκολα, από την άλλη όμως δε χάνετε αυτά που κερδίζετε.

Σταθερότητα, προσεκτική οργάνωση, ορθοδοξία, νηφαλιότητα και ένας στενόμυαλος υλισμός είναι τα χαρακτηριστικά εδώ και ασχολείστε κυρίως με το καθήκον σας. Όσο όμως πλησιάζετε σε αυτή τη μικροαστική επιτυχία τόσο νιώθετε πως κάτι έχετε χάσει.

ΔΙΑΣ*ΟΥΡΑΝΟΣ

Από τη διανοητική πλευρά, ίσως και από άλλες, πρόκειται για το πιο συναρπαστικό μέρος που θα μπορούσατε να βρεθείτε, τη ζώνη εξαιρετικά καλής τύχης.

Οι ευχές σας γίνονται πραγματικότητα και είστε προικισμένοι με ασυνήθιστα καλή τύχη. Γίνεστε ανεξάρτητοι, υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και αποκτάτε διάφορες ανορθόδοξες μορφές γνώσης, μαθαίνοντας την μοναδική σχέση του εαυτού σας με το σύμπαν. Σώζεστε από δύσκολες καταστάσεις, διαχειρίζεστε περισσότερα χρήματα και όσα έχετε συνηθίσει και μαθαίνετε να σκέφτεστε σε ευρύτερη κλίμακα, βλέποντας το μέρος σε σχέση με το όλον. Οι τολμηρές ιδέες έχουν αποτέλεσμα, η διάνοιά σας αποκαλύπτεται και μοιάζετε χλευαστές ανάμεσα στους ευσεβείς, εφευρίσκοντας τη δική σας ιδέα για το σκοπό του σύμπαντος.

Μπορείτε άνετα να επιχειρήσετε αλλαγές και φτιάχνετε τον εαυτό σας σύμφωνα με τα ιδανικά σας, με τη βοήθεια της ασυνήθιστης καλοτυχίας που εκδηλώνεται κάθε τόσο. Το μυαλό γίνεται πολύ δραστήριο, κρατάτε φιλελεύθερη στάση, παρόλο που είναι δύσκολο να κάνετε κοινωνικές επαφές γιατί θεωρείτε τον καθένα κύριο της ζωής του και τον ατομικισμό το μεγαλύτερο αγαθό.

ΔΙΑΣ*ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Τα ιδανικά και η κοινωνική πραγματικότητα ζευγαρώνουν πολύ καλά κι εσείς παίζετε το ρόλο του γκουρού, του κοινωνικού μεταρρυθμιστή ή της θρησκευτικής προσωπικότητας.

Η μοναστική ή κοινοβιακή ζωή, ο μυστικισμός, η φιλοσοφία, η θρησκεία, η διαίσθηση, ο ψυχισμός και ο ουμανισμός κυριαρχούν εδώ, ενώ το ότι δεν δένεστε με τα προβλήματα του υλικού κόσμου σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε στα πνευματικά. Γίνεστε ειρηνιστές, ευγενικοί, γενναιόδωροι και τραβάτε κοντά σας τα ζώα και τους ταπεινούς.

Από την άλλη, ξεγελιέστε εύκολα, τα ιδανικά σας είναι κάπως ουτοπιστικά με αποτέλεσμα τα οικονομικά ζητήματα να πρέπει να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους.

Βρίσκετε ανταμοιβή μέσα από την αυτοσυγκέντρωση και την προσευχή και μπορείτε να αδιαφορήσετε για τις πικρές αλήθειες της ζωής, αν και υπάρχει ο κίνδυνος να μπλεχτείτε σε πολλά ακραία κινήματα και περαστικές μανίες. Μπορείτε να κρατήσετε μια μεγάλη θέση μόνο αν υπηρετεί κάποιο ιδανικό και το εγώ ξεπερνιέται για χάρη των απόλυτων ιδεών. Ανταμείβεστε για την ανιδιοτέλειά σας και ασχολείστε με κοινωνιολογικές, ιστορικές ή οικονομικές καταστάσεις παγκόσμιας φύσης. Η ηθική και η ανησυχία για το τι σκέφτονται οι άλλοι χαλαρώνουν για χάρη κάποιας ανώτερης αλήθειας.

ΔΙΑΣ*ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Εκδόσεις, διαφήμιση, οικονομικές επιχειρήσεις και κληρονομιές είναι οι τομείς της ζωής που πάνε καλά κάτω από αυτούς τους πλανήτες και για μερικούς μπορούν να συμβούν αληθινά θαύματα σε αυτά τα μέρη.

Συχνά οι συνθήκες αναστατώνονται με βίαιο τρόπο, μέσα όμως από τέτοιες αλλαγές καλυτερεύετε τη θέση σας. Μπορεί να γίνετε διάσημοι μέσα σε μια νύχτα, να βρείτε, να κερδίσετε ή να κληρονομήσετε χρήματα και φαίνεται πως έχετε ένα φύλακα άγγελο να σας προστατεύει στις δύσκολες στιγμές. Συγχρόνως όμως δημιουργείτε το δικό σας κώδικα ηθικής και γίνεστε μοναχικά άτομα έξω από τους συμβατικούς κύκλους της κοινωνίας.

Μπορείτε να γίνετε χαρισματικοί δάσκαλοι, ιερείς ή πολιτικοί κι έχετε τη δύναμη να δίνετε ιδέες στους άλλους, αντλώντας από μύθους και από βαθιά ανθρώπινα πάθη, και εδώ είναι που συμβαίνουν θαυματουργές αλλαγές σε σας ή στους άλλους κάτω από την παρουσία σας. Η θεραπεία με τη βοήθεια της πίστης έχει αποτελέσματα εδώ καθώς και κάθε μορφή προσευχής ή μαγείας. Ακόμα και οι ιδέες και η ίδια σας η παρουσία επιδρούν αληθινά στις ζωές των άλλων. Το παλιό καταστρέφεται και γεννιέται το νέο. Οι αγροί ζωντανεύουν και γίνονται γόνιμοι με τη βοήθεια της φωτιάς.

ΚΡΟΝΟΣ*ΟΥΡΑΝΟΣ

Σε αυτό το μέρος βιώνετε συγκρούσεις ανάμεσα στις συνήθειες και τις αρχές, ενώ ο καλός συγχρονισμός κερδίζει τη μάχη με τις συνέπειες που προκαλούν η προκλητική συμπεριφορά και ο ακραίος ατομικισμός. Δεν είναι εξάλλου κατάλληλο για εκείνους που αναζητούν τις μικροαπολαύσεις στη ζωή, γιατί εδώ παίρνετε προσωπικά μέρος σε κοινωνικούς αγώνες, εργατικά κινήματα, εξεγέρσεις, μελλοντικές αναταραχές και σε πολιτιστικές επαφές.

Η πρόοδος έρχεται μέσα από δυσκολίες και προσπαθείτε να αποκτήσετε με ύπουλα μέσα αυτά που θα μπορούσατε εύκολα να έχετε με τίμια. Έχετε άκαμπτο μυαλό, δε θέλετε να μοιράζεστε και ο αντί-συναισθηματισμός οδηγεί στην εικόνα του ενάρετου που είναι πρόθυμος να κάνει κακό στον εαυτό του από πείσμα και μόνο.

Τα καλύτερα στοιχεία από το παρελθόν αλλά και από το μέλλον μπορούν να συνδυαστούν στην καριέρα ή άλλες πλευρές της ζωής, είναι όμως πιθανό να συγκρατηθείτε από τα επιτεύγματά σας ενώ θα είναι καιρός για αλλαγή. Παρόλο που είστε συνεσταλμένοι στους μεγάλους κύκλους, οι άλλοι σας παρεξηγούν και σας εκτοπίζουν και η ίδια η ύπαρξή σας αποτελεί μια απειλή για το κατεστημένο, το οποίο πρέπει να αλλάξει είτε εσάς είτε τον εαυτό του.

Οι κίνδυνοι σε αυτό το μέρος είναι η συνεχής δυσαρέσκεια, η ασταθής υγεία και η αγάπη για τις δραστικές κινήσεις που σας αφήνουν εκτεθειμένους στα ατυχήματα.

ΚΡΟΝΟΣ*ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Άλλο ένα μέρος που πρέπει να αποφύγετε γιατί θα χρειαστεί να ζείτε μαζί με τα φαντάσματα του παρελθόντος και να δείτε τα σκοτεινότερα μυστικά να βγαίνουν στο φως.

Απαισιόδοξη εσωστρέφεια, μοναχικότητα και απομόνωση είναι οι διαθέσεις σας εδώ και ενώ ταιριάζει σε ερημίτες, ασκητές, μοναχούς ή μισάνθρωπους, η περιοχή είναι αρνητική για όποιον θέλει να έχει μια δραστηριότητα και δημιουργική ζωή.

Η πραγματικότητα και η φαντασία γίνονται ένα από την παράνοια, τις τρομερές ψευδαισθήσεις, από τη μανία καταδίωξης και από τρελά αποκαλυπτικά οράματα.

Η πρόοδος στην καριέρα είναι πολύ αργή και μέσα από δόλια τεχνάσματα, τα οποία τελικά αποκαλύπτονται. Κακή υγεία, που οφείλεται σε αλλεργίες ή παθήσεις της προχωρημένης ηλικίας, κόπωση, ντροπή, εθισμός, φυλάκιση ή ασκητισμός είναι αυτά που συντηρούν τη θλιβερή εικόνα.

Μπορείτε να αποκτήσετε σκληρή πνευματική πειθαρχία, είναι πιθανό να ανεβείτε στην πνευματική ιεραρχία καθώς και να ελευθερωθείτε από τα δεσμά. Σε αυτό το μέρος μπορείτε να μπείτε στον εαυτό σας, ίσως να σπουδάσετε μουσική ή θεολογία, και να διαμορφώσετε τις ιδέες σας για το θείο, λίγοι είναι αυτοί όμως που θα απολαύσουν τη μακρόχρονη διαμονή σε αυτό το κλίμα.

ΚΡΟΝΟΣ*ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Άλλο ένα θλιβερό μέρος. Οι εμπειρίες κάτω από αυτούς τους πλανήτες θα είναι σοβαρές, υπεύθυνες και θα έχουν να κάνουν με θάνατο, καθήκον και ευθύνες.

Εκδηλώνετε έναν ασυνήθιστο, τυφλό σεβασμό προς τις αρχές, προς αυτά που έχουν γίνει και μπορεί να βρείτε μια παράδοση ή ένα τομέα γνώσεων που έχει μεγάλη σημασία για τη δουλειά σας ή να πετύχετε στις έρευνές σας μετά από πολύ μόχθο.

Η θετική πλευρά αυτού του συνδυασμού είναι ο ατομικισμός, το κύρος, η ήρεμη αντίσταση στην αδικία και στην αλλαγή των στοιχείων που σας προσδιορίζουν. Η αρνητική πλευρά περιέχει την πιθανότητα θανάτου, πένθος, εμπόδια, αναχαίτιση της ανάπτυξης, μαρτυρικό εξαγνισμό, απομόνωση και αναγνώριση της προσωπικής αδυναμίας μπροστά στις τυραννικές δυνάμεις ή το πεπρωμένο.

Εδώ είναι που ζυγίζετε την ψυχή σας, παίρνετε αποφάσεις για το υπόλοιπο της ζωής σας και το παρελθόν κλείνει πίσω σας μια για πάντα. Οι γηραιότεροι και αυτοί που συντηρούνται από άλλους μπορεί να πεθάνουν σε αυτό το μέρος και γνωρίζετε την ταπείνωση στο πρόσωπο της αδυναμίας και της θνητότητας. Η πειθαρχία και η παρόρμηση βρίσκονται σε σύγκρουση κα, αν ένας από τους πλανήτες βρίσκεται στο Ναδίρ, καραδοκεί σοβαρός κίνδυνος.

ΟΥΡΑΝΟΣ*ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Βρίσκετε τον εαυτό σας μέσα από τη χαλάρωση, την αυτοσυγκέντρωση και από το άνοιγμα που κάνετε στις δυνάμεις και τις ιδέες του σύμπαντος.

Είναι αναγκαίο να εξαρτιέστε κάπως από τους άλλους ως απόδειξη της συμπαντικής σας ταυτότητας. Οι κοινοβιακές καταστάσεις είναι πολύ ευχάριστες και σε αυτό το μέρος. Η διαίσθηση και η ενστικτώδης κατανόηση των μυστηρίων (arcana) προοδεύουν, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανή η φώτιση. Πρέπει όμως να βασιστείτε στη φωνή που μιλάει μέσα σας και να αποφύγετε τα μέντιουμ και τις απαντήσεις των άλλων για τα δικά σας ερωτήματα.

Προηγούμενα συστήματα αξιών απορρίπτονται και αναπτύσσεται μια σαφής ουτοπική συνειδητότητα, αλλά από την άλλη αγνοούνται τα πρακτικά προβλήματα.

Κάτω από αυτούς τους πλανήτες αποκαλύπτεται μια αληθινά δημιουργική διάνοια, ιδιαίτερα αφού κατανοηθεί η έννοια της ματαιότητας και της απώλειας, και γίνεστε το μέσον για τις κοινωνικές ή κοσμικές δυνάμεις.

ΟΥΡΑΝΟΣ*ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ένα κύμα φώτισης ή απόλυτης αλλαγής στις πεποιθήσεις μπορεί να σβήσει τις προκαταλήψεις για τον εαυτό σας και τις σχέσεις.

Και εσείς και ο κύκλος σας μεταμορφώνεστε από τις εκρήξεις και την εξέγερση που συμβαίνουν μέσα σας. Τρομερές αλλαγές και πλήρης αποκάλυψη του εαυτού σας συμβαίνουν μέσα από προσωπικές προσπάθειες και το μέρος αυτό γίνεται μάρτυρας της γέννησης ενός εξόριστου καθώς αποκόβεστε τελείως από τις ψευδαισθήσεις και τις ανέσεις της κοινωνίας και κατανοείτε τον απόλυτο νόμο του εαυτού. Συμβαίνουν γεγονότα, συνήθως βίαιου χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τον αληθινό εαυτό έξω από τα καλούπια της συμπεριφοράς και την κοινωνική επέμβαση και βλέπετε πως ο μόνος τρόπος να αλλάξετε τον κόσμο είναι να αλλάξετε τον εαυτό σας και να εκφράσετε πλήρως την ατομικότητά σας.

Είστε απ’ αυτούς που δημιουργούν κινήματα μόνοι τους και η ανησυχία, η ανάγκη για αλλαγή και η αγάπη για θεαματικές και δραστικές κινήσεις εξασφαλίζουν ότι θα υπάρχουν λίγες στιγμές πλήξης κάτω από αυτούς τους πλανήτες.

Τα γεγονότα εδώ σημαδεύουν τη ζωή σας, οι συνεργασίες διαλύονται και, μόνοι πια, έρχεστε αντιμέτωποι με το σκληρό κόσμο. Πρέπει να κόψετε τον κοινωνικό ομφάλιο λώρο, ώστε, όπως οι χίπηδες, να αλλάξετε την κοινωνία με το να βρίσκεστε έξω από αυτή. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι κίνδυνοι.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ*ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Κάτω από αυτούς τους μυστήριους πλανήτες, τα ιδανικά και οι ψευδαισθήσεις της ζωής καταστρέφονται και μεγάλο μέρος της απατηλής ομαλότητας του μυαλού αναστατώνεται με επακόλουθα ανώτερα, ωστόσο τρομακτικά και απόμακρα, οράματα.

Νιώθετε, δικαιολογημένα, ότι περάσατε από τις χειρότερες καταστάσεις και ό, τι επέζησε από την καταιγίδα μπορεί να θεωρηθεί αληθινό. Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχουν περισσότερα από ένα πεδία συνειδητότητας και πως το υποκειμενικό μπορεί κι ελέγχει το αντικειμενικό. Μετά από μια περίοδο κάθαρσης πιστεύετε ότι δεν έχει μείνει τίποτα στο οποίο να πιστέψετε και στη συνέχεια βρίσκετε την εσωτερική δύναμη για να δείτε ολόκληρη την εικόνα.

Ίσως νιώθετε ανία, πλήξη, ίσως πιστεύετε πως όλα είναι κούφια, ώστε η εσωτερική σας φωνή να απαιτεί την προσοχή σας ενώ η εξωτερική πραγματικότητα θολώνει. Τα ναρκωτικά ή ο διαλογισμός προκαλούν αλλαγές στη ζωή. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να μην αντέξετε την ένταση, μαζί με την ολοφάνερη ανικανότητα να φροντίσετε τα πρακτικά θέματα.

Το ασυνείδητο, πνεύματα, δαίμονες και οράματα εισβάλλουν συνεχώς στην καθημερινή ζωή μέχρι που ξεπερνιέται η ίδια η ιδέα της σωφροσύνης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved