Έχω τα γυαλιά μου ή τα έχασα;

Ωριαίος χάρτης που έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο αντικείμενo, τα γυαλιά οράσεως

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Έχω τα γυαλιά μου ή τα έχασα;

Η Μαρίνα είχε χάσει τα γυαλιά της, τα οποία φορούσε καθημερινά, απασχολούμενη με τις καθημερινές της εργασίες. Είχε ψάξει σε όλους τους χώρους που κινήθηκε πριν τα χάσει και –λόγω της χρησιμότητάς τους στην εργασία της και της έλλειψης πολύτιμου χρόνου– σκέφθηκε να αποταθεί στην ωριαία αστρολογία. Διατύπωσε λοιπόν, πολύ προσεκτικά, την ερώτηση: «Έχω τα γυαλιά μου ή τα έχασα»;

gyalia orasews pinakas
gyalia orasews pinakasf

Έχουμε ένα χάρτη που αφορά σε χαμένο αντικείμενο και όχι κλεμμένο. Η ενδιαφερόμενη ήταν κατηγορηματική σ' αυτό, επαναλαμβάνοντας ότι χάθηκε μέσα στο σπίτι της. Η λεπτομέρεια αυτή αναφέρεται, διότι στην περίπτωση κλοπής, θα εμπλέκονταν και άλλοι οίκοι, όπως ο 7ος (κλέφτης) ή γωνιακοί και περιπλανώμενοι πλανήτες (κλέφτης). Στην παρούσα περίπτωση, όμως, οι προς εξέταση οίκοι περιορίζονται στον 1ο οίκο για την Μαρίνα, τον 2ο που εκπροσωπεί τα κινητά αντικείμενα της Μαρίνας και τον 4ο που χαρακτηρίζει τα χαμένα-παραπεταμένα αντικείμενα, ιδίως όταν γνωρίζουμε ότι χάθηκαν μέσα στο σπίτι*.

*Ωριαία Αστρολογία -Τα χαµένα κλειδιά, β΄ έκδοση, σελ. 282-285.

orasews photo f

Έτσι, οι πλανήτες που θα εξεταστούν θα είναι:

- Ο Άρης, που σηματοδοτεί την Μαρίνα, αφού η ακμή του 1ου οίκου είναι στον Κριό (14°♈︎59΄).

- Η Αφροδίτη που κυβερνά τα χαμένα γυαλιά, αφού η ακμή του 2ου είναι στον Ταύρο (24°♉︎59΄).

- Ο Ερμής, ως φυσικός σημειοδότης των γυαλιών.

- Η Σελήνη, η οποία σηματοδοτεί επίσης τα χαμένα γυαλιά, ως κυβερνήτης του 4ου οίκου.

Εδώ, πρέπει να διευκρινιστεί ότι, η Σελήνη δεν εκλαμβάνεται στην ερμηνεία, ως συγκυβερνήτης της ερωτούσας ή ως δείκτης της ροής των εξελίξεων, διότι στο συγκεκριμένο χάρτη έχει ονοματεπώνυμο: Η Σελήνη είναι τα γυαλιά, αφού θεωρείται κυβερνήτης του χαμένου αντικειμένου.

Προκειμένου να έχουμε εύρεση των γυαλιών, τι περιμένουμε να βρούμε μέσα στο χάρτη;

Τους εμπλεκόμενους πλανήτες –της ερωτούσας και του αντικειμένου– είτε καλά τοποθετημένους είτε να «βλέπονται» με συγκλίνουσα όψη ή καλές υποδοχές.

Ξεκινώντας από τον κυβερνήτη του 2ου, την Αφροδίτη, νοιώθουμε άμεση ανακούφιση,αφού την βρίσκουμε γεμάτη θεμελιώδεις, αλλά και συμπτωματικές δυνάμεις. Είναι πολύ καλά τοποθετημένη στον γωνιακό 7ο οίκο* και σε σύνοδο με τον ευνοϊκό απλανή Spica, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για εύρεση του αντικειμένου.

*Ο πρώτος και βασικός κανόνας της ωριαίας για χαµένα αντικείµενα: Εάν ο κυβερνήτης του 2ου είναι γωνιακός, το αντικείµενο έχει χαθεί µέσα στο σπίτι. (*Ωριαία Αστρολογία - Τα χαµένα κλειδιά, β΄ έκδοση, σελ. 282).

Καλό αυτό. Πολύ ενθαρρυντικό.

Η Αφροδίτη (γυαλιά) αν και δεν σχηματίζει συγκλίνουσα όψη με τον Άρη (Μαρίνα), τον «βλέπει» όμως από όρια.

Συνεχίζοντας την εξέταση με τον άλλο σημειοδότη των γυαλιών, τη Σελήνη, που κυβερνά τον 4ο οίκο των παραπεταμένων, την βρίσκουμε τοποθετημένη μέσα στο 2ο οίκο της ερωτούσας. Αυτή η τοποθέτηση της Σελήνης είναι σαν να της εξηγεί ότι, ποτέ δεν έφυγαν από την ιδιοκτησία της. Είναι εκεί. Δεν έχουν χαθεί δια παντός.

«Βλέπονται» όμως τα γυαλιά (Σελήνη) με τον ιδιοκτήτη τους, δηλ. την ερωτούσα (Άρη); Ναι, συνδέονται, αφού η πρώτη όψη που θα πραγματοποιήσει η Σελήνη είναι ένα εξάγωνο με τον Άρη (Μαρίνα).

Άμεση απάντηση: «Ναι, θα τα βρεις»

Μια επιπλέον ένδειξη ότι τα γυαλιά θα βρεθούν είναι η αντισκιά της Σελήνης μέσα στον 4ο οίκο (24°♋︎35΄). Η παρουσία της Σελήνης εκεί με την αντισκιά της, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι τα γυαλιά δεν έχουν χαθεί και είναι μέσα στο σπίτι.

Όμως, τώρα που η Μαρίνα τα ψάχνει, γιατί δεν τα βρίσκει; Διότι ο φυσικός σημειοδότης των γυαλιών, ο Ερμής που τυγχάνει να είναι και κυβερνήτης της Σελήνης, είναι ύπαυγος*. Καίγεται από τον Ήλιο και το χαμένο αντικείμενο δεν καθίσταται ορατό.

*Αστρολογική Ωδή, σελ. 273-275.

Χάρτης γεγονότος
Η ανεύρεση των γυαλιών

Βρέθηκαν την Πέμπτη 5/11/2009, στις 1:38 μ.μ.

Γιατί όμως τα γυαλιά βρέθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα;

Διότι συνέπεσε να πληρούνται ταυτόχρονα δύο από τους πιο σημαντικούς κανόνες εύρεσης μέσα στο χάρτη:

1) Ο Ερμής προχώρησε και εισήλθε στην καρδιά του Ηλίου. Ήταν πλέον Ηλιόφωτος, καθιστώντας την εύρεση των γυαλιών εφικτή (☉13°♏︎11΄☌ ☿ 13°♏︎16΄).

2) Η Σελήνη έχει γίνει γωνιακή*.

*Για τον κανόνα της γωνιακής Σελήνης στους χάρτες ανεύρεσης αντικειµένων, αγνοουµένων, κατοικίδιων ζώων θα επανέλθω λεπτοµερώς στο µέλλον.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι, τη στιγμή της εύρεσης των γυαλιών, η Σελήνη (18° ♊︎) ήταν τοποθετημένη μέσα στον 4ο οίκο (το σπίτι της ερωτούσας), σχηματίζοντας όψη τριγώνου ιδιομοιρίας με τον Ωροσκόπο και με τον Δία (18° ♒︎) και προσφέροντας μεγάλη χαρά στην Μαρίνα.

Η ερμηνεία του χάρτη αυτού, καθώς και η τελική του έκβαση είναι ένα καλό μάθημα, το οποίο επιβεβαιώνει όχι μόνο τους παραδοσιακούς κανόνες, αλλά και τις αποδεδειγμένα ισχυρές τεχνικές της ωριαίας αστρολογίας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved