Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 03° 39' 30" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 14° 08' 31" ΖΥΓΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 26° 45' 50" ΠΑΡΘΕΝΟΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 26° 49' 27" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 18° 33' 11" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 03° 41' 57" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 19° 09' 35" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 28' 41" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 45' 27" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 09' 04" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 52' 19" ΤΑΥΡΟΣ R

Ώρα Κρόνου για την Έλενα

Αν δεν τα καταφέρει να ισορροπήσει
Ώρα Κρόνου για την Έλενα
από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Σίγουρα είναι η αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Κι αυτό το έχει κερδίσει όχι μόνον με τις επιτυχίες αλλά και με το ήθος της. Υδροχόος με τον Δία στο ...τσεπάκι της (έχει τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή, ενώ έχει από κοντά και την Δήμητρα) αλλά και με άφθονα στοιχεία υπευθυνότητας εξ αιτίας του πανίσχυρου Κρόνου της, βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεχωρίζει και να βραβεύεται. Όμως όσα πλεονεκτήματα έχει στον κοινωνικό-επαγγελματικό τομέα, άλλες τόσες δυσκολίες αντιμετωπίζει στον συναισθηματικό. Η Αφροδίτη της στον Αιγόκερω και η Σελήνη της -μάλλον στον Κριό- παλεύουν με τα ...θηρία (σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα), προστατεύοντας από την μια το ήθος και την ποιότητα της, δημιουργώντας ωστόσο πολύ ισχυρές συναισθηματικές πιέσεις που μπορεί να λάβουν εύκολα και μια ψυχοσωματική διάσταση.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πληγωμένο και ανασφαλές κορίτσι, που προβάλει πάντα προς τα έξω τον καλύτερο της εαυτό γιατί δεν θέλει να στενοχωρήσει κανέναν. Έτσι όμως φορτώνεται διαρκώς με νέες ευθύνες και ενοχές, κουβαλώντας εκτός από τον δικό της «σταυρό» και τα προβλήματα των άλλων. Γίνεται δηλαδή αγαπητή, σε βάρος του εαυτού της, ένα θέμα βέβαια που χαρακτηρίζει πολλούς ακόμη «Κρόνιους» τύπους.

paparizou

Ο πλανήτης-κλειδί, εκείνος δηλαδή που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα αλλά συνάμα προσφέρει και τις λύσεις, είναι ο Κρόνος.

Και η Έλενα Παπαρίζου με την επιστροφή του Κρόνου στην γενέθλια θέση του, καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την προσωπική της ζωή. Το ότι χωρίζει με τον Τόνυ Μαυρίδη ύστερα από δώδεκα χρόνια σχέσης είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Σαν εμπειρία έρχεται να της δείξει πως υπάρχουν αρκετά που μπορεί να αλλάξει στον τρόπο που συναισθάνεται, απενεργοποιώντας κυρίως τις κατευθυντήριες γραμμές της λογικής, η οποία κατά κάποιο τρόπο προαποφασίζει την διατήρηση μιας «σωστής» σχέσης, συχνά με οποιοδήποτε ψυχικό κόστος.

Το στοίχημα δεν είναι εύκολο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις ο Κρόνος μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά, οδηγώντας σε μια σταδιακή χειραφέτηση των ατομικών κανόνων από τους συλλογικούς, έτσι ώστε τα κοινωνικά «πρέπει» να αντικατασταθούν από τις προσωπικές αξίες, τις κτισμένες από την εμπειρία. Και ύστερα από αυτό η Έλενα Παπαρίζου αλλά και κάθε άνθρωπος που ενδεχομένως βρίσκεται σε ανάλογη πορεία, θα αρχίσει να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, χωρίς να φορτώνεται με επιπλέον βάρη.

Αν δεν τα καταφέρει να ισορροπήσει σε αυτήν την φάση και δεν διδαχθεί από τα γεγονότα, επιλέγοντας μια στάση ζωής πολύ πιο κοντά στο «αγάπα τον εαυτόν σου, όπως τον πλησίον σου» τότε το πιθανότερο είναι να ...ξαναδίνει «εξετάσεις» μέχρι να περάσει το «μάθημα»...

Καλή επιτυχία να έχει λοιπόν, στον νέο κύκλο της ζωής της κι από άνδρες ...έχει ο Θεός!

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved