Παρασκευή 27 Μαίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 06° 21' 46" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΣΕΛΗΝΗ - 05° 05' 39" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 27° 36' 38" ΤΑΥΡΟΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 28° 54' 07" ΚΡΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 02° 00' 58" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 03° 02' 01" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 11' 50" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 04' 03" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 10' 23" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 25' 14" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 22° 32' 35" ΤΑΥΡΟΣ

Ο τελευταίος μύθος-Κέρτ Κομπέην

Το διαρκές εξάγωνο του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα που πρακτικά όρισε τα χρονικά πλαίσια της ροκ επανάστασης, «εξέπνευσε» στη δεκαετία του 90 μαζί με τον Κομπέην

Ο τελευταίος μύθος-Κέρτ Κομπέην

από τον Γιάννη ΡιζόπουλοΟ Κέρτ Κομπέην, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Νιρβάνα και ένα γνήσιο τέκνο της ροκ εποχής, γεννήθηκε στις 20/2/67 (ώρα 19:20) στο Αμπερτήν της πολιτείας Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Οι καλλιτεχνικές του τάσεις που καλλιεργήθηκαν αρχικά από τους τρεις πλανήτες στους Ιχθύες και τις πολλές όψεις του Ποσειδώνα, έγιναν πράξη κυρίως από την αντίθεση του αστρικού Μεσουρανήματος με τον πλανήτη των τεχνών.

Οι Νιρβάνα ήταν από τους κύριους εκφραστές του grunge-μια μίξη πανκ και χέβι μέταλ-που κυριάρχησε στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 90. Αστρολογικά ο κύριος υπεύθυνος γι αυτό ήταν ο Πλούτωνας στο Σκορπιό και από αυτήν την άποψη είναι φυσιολογικό που το ωροσκόπιο του Κομπέην είναι εκτός των άλλων και έντονα «Πλουτώνιο».

Η διεθνής απήχηση του Κερτ Κομπέην και κατ' επέκταση των Νιρβάνα οφείλεται στη Σελήνη και τη Δήμητρα (στο 10ο οίκο), που μάλιστα σχηματίζουν και μια ίδιο-συναστριακή σύνοδο πάνω σχεδόν στο γενέθλιο Μεσουράνημα. Επιπλέον η αστρική Δήμητρα κάνει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Ήλιο και η αστρική Σελήνη τετράγωνο με τον Πλούτωνα, δίνοντας μια επιπλέον ώθηση στη διεισδυτικότητα στις καρδιές του κοινού.

curt_cobain

Το ωροσκόπιο του συνολικά είναι αρκετά «βαρύ» με τον Ωροσκόπο του να δέχεται την άμεση επιρροή του Ουρανού και του Πλούτωνα, δύο πλανητών που όπως είναι διαμορφωμένος ο χάρτης αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα του, περιγράφοντας τελικά μια προσωπικότητα με κρίσιμες ιδιαιτερότητες.

Τόσο ο τροπικός Ήλιος όσο και η αστρική Σελήνη συνδέονται ίδιο-συναστριακά με αυτή τη σύνοδο και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο με τον Ερμή στον 7ο οίκο και τη Δήμητρα στο 10ο. Και ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο άδειος 4ος οίκος, μια περιοχή που συνδέεται τόσο με την παιδική ηλικία, όσο και γενικότερα με τον ψυχισμό του ατόμου, δέχθηκε όλο το βάρος του τ-τετραγώνου «αναλαμβάνοντας» τη διεκπεραίωση του.Όπως συμβαίνει στους γενέθλιους χάρτες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ρόκερς, ο Κρόνος είναι εξίσου ισχυρός με τον Ουρανό (στον 7ο οίκο) και μάλιστα η σύνοδος του με την Αφροδίτη έκανε τον Κομπέην να παίρνει κάποιες καταστάσεις-όπως για παράδειγμα το χωρισμό των γονέων του-πολύ πιο σοβαρά, απ’ όσο θα έπρεπε. Αυτή η όψη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις καταθλιπτικές του τάσεις αλλά τα πολλά προβλήματα που είχε στην υγεία του (εκτός των άλλων ο αστρικός Κρόνος κάνει σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο στον 6ο οίκο).Η τάση για τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών διευρύνθηκε βρίσκοντας γόνιμο έδαφος στην Καρκινική Σελήνη, που αποδεδειγμένα έχει ένα πολύ πλούσιο ιστορικό σε εξαρτήσεις από διάφορες ουσίες.
Και οι πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση έγιναν ακόμη μεγαλύτερες εξ αιτίας της συνόδου του αστρικού Ποσειδώνα με τον Άρη.
Ο Άρης βέβαια σχηματίζει πολλές ακόμη όψεις (με τον Ήλιο, τη Σελήνη και την Αφροδίτη), είτε ως αστρικός, είτε ως τροπικός, τροφοδοτώντας το ωροσκόπιο με την απαραίτητη-για ένα ρόκερ-ενέργεια.

I hate my self and i want to die
Ο Κομπέην αυτοκτόνησε (με όπλο) στις 5-4-1994, ευρισκόμενος κάτω από την επήρεια ναρκωτικών.
Στον προοδευτικό του χάρτη ο προχωρημένος Ήλιος ήταν σε σύνοδο με το γενέθλιο Κρόνο, δίνοντας μια εικόνα για το ψυχικό βάρος και τις πιέσεις που ένοιωθε εκείνη την περίοδο.
Ωστόσο οι ενδείξεις από το αστρικό Ηλιακό Τόξο είναι ακόμη πιο ενδεικτικές και άμεσες: Ο προχωρημένος Ωροσκόπος (και ο Πλούτωνας) ήταν ακριβώς πάνω στο γενέθλιο τροπικό Ουρανό, ανάβοντας το φυτίλι για μια «ηρωική έξοδο»...

Κάθε χρόνο στις 5 Απριλίου οι φανατικοί «πιστοί» του τιμούν τη μνήμη του με ολονυχτία στο Σηάτλ, σε μια τελετή που τουλάχιστον αστρολογικά είναι και ένα μνημόσυνο για το τέλος μιας εποχής. Το διαρκές εξάγωνο του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα (κράτησε κοντά πενήντα χρόνια) που πρακτικά όρισε τα χρονικά πλαίσια της ροκ επανάστασης, «εξέπνευσε» στη δεκαετία του 90 μαζί με τον Κομπέην, αφήνοντας ανοικτό το δρόμο στους ράπερς που ξεκίνησαν τη δική τους κούρσα στις καρδιές της νεολαίας.
 

Ο τελευταίος μύθος-Κέρτ Κομπέην

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved