Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 13° 33' 59" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 04° 33' 42" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 25° 53' 01" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 09° 23' 38" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 21° 56' 23" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 02° 22' 01" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 48' 40" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 11' 15" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 29' 30" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 07' 02" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 41' 58" ΤΑΥΡΟΣ R

H άγρια πλευρά της Monica Bellucci

Ως χαρακτήρας η Μόνικα Μπελούτσι είναι εξαιρετικά πολυσύνθετη και αντιφατική

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 


Η «θεϊκή» Μόνικα Μπελούτσι γεννήθηκε στις 30/9/64 (ώρα 14:30) στο Citta di Castello της Ιταλίας.

Στο ωροσκόπιο της ξεχωρίζει βέβαια ο Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα-μια τυπική ένδειξη καλλιτεχνικής καριέρας-αλλά και ο γωνιακός Δίας (στον 4ο οίκο) που την πριμοδότησε με αρκετά πλεονεκτήματα κοινωνικά και οικονομικά. Το «άστρο» της Μπελούτσι φαίνεται και από τη σύνοδο του αστρικού ωροσκόπου με τη Δήμητρα, κάτι που της άνοιξε ακόμη περισσότερο τις πόρτες των media και της επιτυχίας.
Η ομορφιά της είναι προϊόν των όψεων της Αφροδίτης με τον αστρικό Ωροσκόπο (τρίγωνο) και το αστρικό Μεσουράνημα (εξάγωνο), δύο όψεις που ενδυναμώνονται από τη συμμετοχή στο όλο σχήμα της Δήμητρας και του αστρικού Ποσειδώνα. Ακόμη, οι σύνοδοι της Αφροδίτης με τον αστρικό Πλούτωνα και τη Σελήνη (ως αστρική) προσθέτουν πολλά στον ερωτισμό και τη θηλυκότητα της.
Ως χαρακτήρας η Μόνικα Μπελούτσι είναι εξαιρετικά πολυσύνθετη και αντιφατική. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την παρουσία τόσο διαφορετικών-ως προς την ποιότητα της ενέργειας τους-πλανητών στους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου της. Οι πολλές απαιτήσεις για μια «μεγάλη ζωή» (η Αφροδίτη σε τετράγωνο με το Δία) συνδυάζονται με τις comme il faut επιταγές του Κρόνου στον 1ο οίκο (σε αντίθεση με την Αφροδίτη) και το δυναμισμό της συνόδου Σελήνης-Άρη στον 7ο.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η ποιότητα του 8ου οίκου του ωροσκοπίου της, που φιλοξενεί ...κάθε καρυδιάς καρύδι και αν μη τι άλλο προδίδει ένα βαθύ και ουσιαστικό ενδιαφέρον της Μόνικα Μπελούτσι για όλα τα θέματα που συνδέονται με αυτόν τον οίκο (χρήμα, σεξ, υπαρξιακοί προβληματισμοί).

Η βιτρίνα
Για τους περισσότερους άνδρες το «φαινόμενο Μόνικα» έχει βέβαια μια απόλυτα ερωτική διάσταση, αφού όλοι «βλέπουν» την Αφροδίτη της και τον πλούσιο 8ο οίκο του ωροσκοπίου της. Ίσως μάλιστα να φαντάζονται ότι η πανέμορφη ηθοποιός είναι αυτό ακριβώς που δείχνει: Μια αριστοκρατική κυρία με στιλ και φινέτσα, που ακολουθεί πιστά τα Ιταλικά πρότυπα συμπεριφοράς μιας grante signiora. Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια...
Κατ’ αρχάς, ο Ήλιος στο Ζυγό και ο Ωροσκόπος στον Αιγόκερω συγκροτούν ένα ...ακτύπητο δίδυμο, όσον αφορά την αυτοπροστασία της από οτιδήποτε θα μπορούσε να την εκθέσει. Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο, μια όψη που δίνει προτεραιότητα στο «φαίνεσθαι» κρύβοντας επιμελώς τα όποια «ελαττώματα» και καταστέλλοντας κάθε «ανάρμοστη» συναισθηματική εκδήλωση. Αυτή η όψη είναι σχεδόν συνώνυμη του ...μαζοχισμού και υποδηλώνει ότι πίσω από τη «σιγουριά» της Μόνικα υπάρχει μια ανασφάλεια και μια μειωμένη αυτοεκτίμηση, που σε περίοδο κρίσης είναι πολύ εύκολο να φέρει στην επιφάνεια κάθε είδους καταθλιπτικές τάσεις. Και η αντίθεση του αστρικού Κρόνου με τη Σελήνη στο Λέοντα επαυξάνει ουσιαστικά αυτές τις πιθανότητες.
Φυσικά το «υποφέρω και μ’ αρέσει» αναφέρεται και στη σεξουαλικότητα της Μόνικα Μπελούτσι, εδώ όμως είναι που το πράγμα αρχίζει να ...μπερδεύεται.

Sex bomb
Η σύνοδος της Σελήνης με τον Άρη, που πρακτικά συγκροτεί το ...αντίπαλο δέος του δίπολου Αφροδίτης-Κρόνου, υποδηλώνει έναν άκρατο δυναμισμό, που μπορεί συνοπτικά να περιγραφεί ως «η αρσενική πλευρά της Μόνικα». Όσον αφορά το κοινωνικό της πρόσωπο αυτή η πλευρά του χαρακτήρα της μπορεί εύκολα να κρυφτεί πίσω από τα «πρέπει» του Κρόνου η να ξεδιπλωθεί σε δυναμικές πρωτοβουλίες που μπορεί να στηρίξει με το status της. Στην προσωπική της ζωή όμως, ο Άρης έχει ένα πολύ πιο ελεύθερο πεδίο δράσης και με δεδομένα τα απωθημένα που ...μαζεύει διαρκώς από το συναισθηματικό «πνίξιμο» του Κρόνου, είναι πάντα πρόθυμος να μετατρέψει την «κυριλέ» Μόνικα σε ασυγκράτητη μαινάδα. Ο μαζοχισμός αντικαθίσταται τάχιστα από το σαδισμό και το ...πάτημα στο λαιμό του «αντιπάλου» προσφέρει μια αντισταθμιστική ηδονική αίσθηση κυριαρχίας. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ...άγριο σφιχταγκάλιασμα είναι ο Ουρανός και ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο, οι οποίοι εξ ορισμού είναι πολύ ανοικτοί σε απόλυτες, παθιασμένες, παράδοξες, όσο και πειραματικές σεξουαλικές πρακτικές.
Προς επίρρωση όλων αυτών έρχεται να συνδράμει και το ωροσκόπιο του νυν συζύγου της και ηθοποιού Vincent Cassel (Τοξότης με Ωροσκόπο στο Λέοντα και Σελήνη στον Κριό), το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές τις ...βιτσιόζικες προδιαγραφές έχοντας τον Κρόνο στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου του σε αντίθεση με τον Άρη, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Una faccia, una razza... Στην περίπτωση τους φαίνεται ότι βρήκε ο ...Φίλιππος τον Ναθαναήλ και το μόνο που θα πρέπει να προσέξουν είναι μήπως κάποια στιγμή το πράγμα ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο τους...

Πίκρες...
Στην παρούσα φάση η Μόνικα Μπελούτσι καλείται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της διέλευσης του Κρόνου από τον Ήλιο της, ο οποίος σύμφωνα τουλάχιστον με το σύστημα οικοθεσίας Placidus βρίσκεται και αυτός στον 8ο οίκο (με Koch ...μετακομίζει στον 9ο).
Είτε πρόκειται για δικά της προβλήματα, είτε του συζύγου της, οι πιέσεις που θα δεχθεί στο άμεσο μέλλον (τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο του 2011) προδιαγράφουν μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά.
Τα προβλήματα θα είναι οικονομικής ή συναισθηματικής φύσεως, αναπαράγοντας και τις γενέθλιες προδιαγραφές της συνόδου Σελήνης-Άρη στο Λέοντα (εντάσεις με αγαπημένα πρόσωπα, από τα παιδιά μέχρι το σύζυγο). Και με δεδομένο το-κατά το ήμισυ-Κρόνιο υπόστρωμα της Αφροδίτης της και την «κρυφή» σχέση Σελήνης-Κρόνου, σε μια τέτοια περίπτωση οι εξελίξεις είναι πολύ πιθανόν να συνοδευτούν από μια βαθιά θλίψη με άμεσες συνέπειες στον ψυχισμό της ωραίας Μόνικα.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved