Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 12' 13" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 10° 22' 35" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 15° 12' 34" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 04° 32' 41" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΡΗΣ - 24° 02' 50" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 07° 05' 45" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 24° 52' 08" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 17° 34' 11" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 26' 31" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 53' 36" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 21° 56' 24" ΤΑΥΡΟΣ R

Θέμος Αναστασιάδης - Ένας βολεμένος αναρχικός

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Mister «Όλα»

Θέμος Αναστασιάδης - Ένας βολεμένος αναρχικός

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το να είσαι ένας αντιεξουσιαστής Αιγόκερως ηχεί κάπως παράξενα, αν το καλοσκεφτούμε όμως κάθε Αιγόκερως μπορεί να καταλήξει έτσι, όταν θεωρεί πως οι δομές της εξουσίας που βιώνει είναι ατελείς. Με την πρόθεση πια να εισάγει ένα δικό του αυθεντικό μοντέλο διακυβέρνησης, το δικό του σύστημα, αξιοποιεί κάθε ικμάδα επαναστατικότητας που υπάρχει στον γενέθλιο χάρτη του, ξεκινώντας φυσικά από τον Ουρανό και καταλήγοντας στον Άρη.

Η ώρα γέννησης του Θέμου Αναστασιάδη δεν είναι γνωστή, ωστόσο με μια πρώτη ματιά μπορεί να διακρίνει κανείς τις... πομπές του πλανήτη της διαφορετικότητας. Σε αντίθεση με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, συνθέτει τα πλαίσια μιας παραδοξότητας-αμφισβήτησης, η οποία -κι εδώ είναι η σημαντική λεπτομέρεια- βρίσκει διέξοδο στον Άρη (στον Τοξότη, σε τρίγωνο με Ουρανό). Έτσι, η ανάγκη του έτερου «αντάρτη» πλανήτη να ζει, να αναπνέει και να μάχεται για τα θέματα του ζωδίου του (γνώση, ηθική, νόμος), εφαρμόζοντας τα δικά του ιδιαίτερα «πλάνα», έγινε ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς στην προσωπικότητα του Mister «Όλα». Και με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε ο «Θέμος ο καυστικός»!

themos_anastasiadis

Όσο για την σάτιρα, γνωρίζοντας πως είναι ένα επιφανές προσόν των Σκορπιών, θα μπορούσα να κάνω την υπόθεση πως ο Θέμος Αναστασιάδης έχει κάποια ειδική σχέση με το ζώδιο (για παράδειγμα να φιλοξενείται εκεί ο Ωροσκόπος του), ωστόσο η παρουσία εκεί του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης, σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ίσως αρκεί για να ερμηνεύσει μια δημιουργική νοοτροπία αντί-ήρωα, η οποία εμβαπτίζεται στις μηδενιστικές και συνάμα αναγεννητικές τάσεις του ζωδίου. Σε επίπεδο γεγονότων βέβαια, το συγκεκριμένο τετράγωνο δεν είναι και από τις καλύτερες «προίκες», αφού επισημαίνει «γυρίσματα» και ανατροπές που μπορεί να σε ρίξουν ξαφνικά από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα. Κι αυτό είναι ένα «στοίχημα» που ο Θέμος Αναστασιάδης καλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε να το κερδίσει, είτε να το χάσει. Σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο, μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει μια χαρά, το δυσκολότερο όμως σε αυτές τις περιπτώσεις έχει να κάνει με πιο προσωπικά θέματα που άπτονται των σχέσεων με αγαπημένα πρόσωπα.  Εδώ σε θέλω ...μάστορα!

Ενδεικτικές για τις ανατροπές στην πράξη, είναι και οι «κρυφές» όψεις του αστρικού Ουρανού με τον τροπικό Ήλιο (αντίθεση) ίσως και την Σελήνη στον Καρκίνο (σύνοδος).

Από την άλλη πλευρά, για έναν τύπο που έχει σαν σημαία του το ανατρεπτικό χιούμορ, φαντάζει περίεργη η σύνοδος του Ερμή με τον σοβαροφανή ή σοβαρό Κρόνο στον Τοξότη. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με την ίδια διάσταση που υπάρχει στα ωροσκόπια των ρόκερς, από καταβολής του rock n’ roll. Παρά την αντίθετη αίσθηση που ενδεχομένως υπάρχει, η συντριπτική πλειοψηφία τους χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν ισοδύναμη επιρροή τόσο του Κρόνου, όσο και του Ουρανού, με τον Άρη πάντα να γίνεται ο καταλύτης αυτής της ενέργειας. Κι αυτό γιατί ο Ουρανός εκδηλώνει πολύ πιο εύκολα και άμεσα την «αιρετική» του φύση, όταν κοντράρεται εσωτερικά με τον Κρόνο. Ο ενεργειακός ανταγωνισμός των δύο πλανητών είναι που εξωθεί σε ανάλογες «πιστοποιήσεις», απευθυνόμενες πρωτίστως στο ίδιο το άτομο.

Έτσι συμβαίνει και με τον Θέμο. «Εξοργισμένος» από τις συντηρητικές του τάσεις και ανησυχώντας μήπως καταληφθεί από αυτές, υπερθεματίζει στις αντίθετες ελπίζοντας πως θα ξορκίσει για τα καλά τον «δαίμονα» της υποταγής σε ευνουχιστικές κοινωνικές επιταγές.

Από την άλλη πλευρά ένας συγκροτημένος και τεχνικά καταρτισμένος «Κρόνιος» Ερμής είναι η καλύτερη «μαγιά» για τις όποιες νοητικές υπερβάσεις, με τον ίδιο τρόπο που η τεχνική αρτιότητα είναι η βασική προϋπόθεση για έναν ζωγράφο, ακόμη κι αν η τεχνοτροπία του κινείται στα έσχατα όρια του εξπρεσιονισμού.

Σφήνα στην διαλεκτική διαμάχη του Κρόνου και του Ουρανού, μπαίνει η Σελήνη, η οποία εφ’ όσον βρίσκεται στον Καρκίνο (στις 6/1/55, μπήκε στον Λέοντα στις 23:21), έχει την εμφανή πρόθεση να στηρίξει την πολιτική και τις προσδοκίες του Κρόνου. «Πατρίς θρησκεία, οικογένεια» είναι το τρίπτυχο της και αναζητά μονίμως έναν τρόπο να διασφαλιστεί συναισθηματικά, συνοδευόμενη πάντα από μια καταλυτική μητρική επιρροή. Η Σελήνη είναι η θηλυκή πλευρά του Θέμου, πάντα προσφιλής στο «βόλεμα» και τα αγαθά μιας οικογενειακής και συναισθηματικά προστατευμένης ζωής.

Ο χώρος δεν επιτρέπει μια εκτενέστερη ...ψυχανάλυση, είναι βέβαιο όμως ότι με μια τέτοια Σελήνη, η «θηλυκή αρχή» δεσπόζει στην ψυχολογία του και σε αυτήν οφείλονται τόσο το «στρογγυλεμένο» σουλούπι του, όσο και μια ανθρωπιστική πλευρά που κρύβεται πίσω από τις προκλήσεις του. Το να μην τελματώσει εξ αιτίας του συναισθήματος, αυτό είναι που φοβάται περισσότερο απ’ όλα...

Αν πάλι η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα, το «μενού» αλλάζει και πίσω από τα «κόλπα» του Θέμου βρίσκονται ένα ισχυρό εγώ, η σφοδρή ανάγκη να ξεχωρίσει και ο... ναρκισσισμός!

Όπως κι αν έχει πάντως, η συγκεκριμένη Σελήνη έχει επιπλέον δύο σημαντικές όψεις με την Δήμητρα και τον Δία. Και με δεδομένο το ότι για να διακριθεί κάποιος στα media, είναι αναγκαία η συμβολή αυτών των δύο πλανητών, είτε κατά μόνας, είτε συνδυασμένη, το σκηνικό δείχνει απόλυτα φυσιολογικό.

Και όσον αφορά το σήμερα, η διέλευση του Κρόνου από τον Ζυγό, επάνω δηλαδή σε αυτά τα γενέθλια τετράγωνα, θα δημιουργήσει πιέσεις που το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν σε μια επιτυχή επανατοποθέτηση, ακόμη κι αν όλα ξεκινήσουν από μια απόρριψη ή ένα ...άγριο στρίμωγμα.

Πιέσεις που οδηγούν στην λήψη σημαντικών αποφάσεων ή πρωτοβουλιών, επισημαίνονται και από το τετράγωνο του προοδευμένου Ήλιου προς τον γενέθλιο Άρη του. Διεκδικήσεις, ανταγωνισμοί και εντάσεις θα τον ξεβολέψουν, ιδιαίτερα που αυτήν την περίοδο οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη «ανακατεύουν» την τράπουλα των media. Αυτή η ένδειξη όμως, παρά το όποιο τρέξιμο που προαναγγέλλει  και την σχετικά αυξημένη πιθανότητα ενός ατυχήματος ή ενός ...τσουγκρίσματος, δεν είναι τόσο ανησυχητική, όσο ένα άλλο τετράγωνο αυτήν την φορά ανάμεσα στον προοδευμένο Άρη και τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Ίντριγκες, παγίδες, «στημένα» παιχνίδια και εξαπατήσεις υποδηλώνει η συγκεκριμένη όψη σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ επιπλέον αφήνει ανοικτό το παράθυρο σε τοξικές προσβολές και κινδύνους που προέρχονται από το υγρό στοιχείο.

Γενικότερα ο Άρης είναι ο πλανήτης που θα κινεί τα νήματα στην ζωή του Θέμου, σε όλη την διάρκεια του 2012 συνθέτοντας μια όλως διόλου δυναμική καθημερινότητα, διανθισμένη πιθανότατα με οξείες αντεγκλήσεις, νομικές αντιπαραθέσεις, αλλά και δραστικές πρωτοβουλίες.

Υ.Γ.

Ο χαρακτηρισμός «βολεμένος αναρχικός» ανήκει στον ίδιο και διατυπώνεται σε μια άκρως κατατοπιστική συνέντευξη http://www.georgakopoulos.org/work/people/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82/

που είχε παραχωρήσει το 2005 στον Θ Γεωργακόπουλο, λίγο μετά την έκδοση της εφημερίδας «Θέμα» και ενώ ακόμη εργαζόταν στον Alpha.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved