Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 22° 29' 22" ΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ - 06° 27' 10" ΚΡΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 16° 58' 10" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 04° 21' 07" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 27° 01' 33" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 08° 13' 08" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 21° 51' 15" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 53' 07" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 24° 52' 03" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 45' 14" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 17° 17' 13" ΤΑΥΡΟΣ R

Prince Albert of Monaco feat Charlene Wittstock - Παραμύθι δίχως όνομα

Εγώ φυσικά και δεν παρέλαβα κανένα προσκλητήριο
Prince Albert of Monaco feat Charlene Wittstock - Παραμύθι δίχως όνομα
από την Ρένα Κολιοπάνου
koliopanou

«O Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό, ο Αρχιθαλαμηπόλος, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή του θρησκευτικού γάμου της αυτού εξοχότητος με τη δεσποινίδα Σαρλίν Γουίτστοκ, στην Αυλή των Τιμών, στο Παλάτι του Πρίγκιπα, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα» αναφέρει το πολυπόθητο προσκλητήριο για όσους κατάφεραν να παραλάβουν τον λευκό φάκελο με το χρυσό οικόσημο των Γκριμάλντι.

Εγώ φυσικά και δεν παρέλαβα κανένα προσκλητήριο-τι αδικία θεέ μου- αλλά είπα να σας εισάγω περί του γάμου από μια άλλη σκοπιά. Το άρθρο είναι λίγο έξω από τα συνηθισμένα που γράφω, γιατί δεν το πασπάλισα με την χρυσόσκονη του παραμυθιού και του γκλάμουρ που απορρέει από έναν Πριγκιπικό γάμο. Ώριμα, μεστά και σοβαρά θα προσεγγίσουμε το θέμα εμμένοντας στον αστρολογικό αποσυμβολισμό του σύνθετου χάρτη τους. Έτσι για ...αλλαγή! Άλλωστε πληροφορίες και γεγονότα γύρω από το θέμα  θα γνωρίζετε σίγουρα, μιας και πολλοί ασχολούνται με το θέμα.

Βασικά μας στοιχειά αποτελούν πάντα οι ημερομηνίες γέννησης των μελών της σχέσης, με όσον το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες. Έτσι, ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος ΙΙ γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1958, στις 10:50 πμ. στο Monte Carlo του Monaco και η Σαρλίν Γουίτστοκ στις 25 Ιανουαρίου 1978 στις 12:35μ.μ, στο Bulawayo της Zimbabwe.

composite_albert

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η ώρα γέννησης του Αλβέρτου είναι 10:47, μια διαφορά τριών λεπτών που ...αρκεί για να αλλάξει τον Ωροσκόπο του σύνθετου χάρτη. Με αυτήν την ώρα «πέφτει» στο τέλος του Ταύρου, αφήνοντας μια αίσθηση σταθερότητας αλλά και οικονομικών συμφερόντων. Όπως κι αν έχει όμως οι Δίδυμοι είναι ...εδώ, αφού καταλαμβάνουν τον πρώτο οίκο του ωροσκοπίου.

Και ο composite ωροσκόπος στους Διδύμους δίνει στο ζευγάρι εκείνη την επιδέξια κοινωνική χάρη και το πηγαίο ταλέντο να επικοινωνούν με τους άλλους. Φέρνει στο φως την πλευρά ενός ζευγαριού ανάλαφρου, ανήσυχου, γεμάτο κίνηση και ενδύει το πρωτότυπο και ζωντανό πυρήνα της σχέσης τους (Ήλιος στον Υδροχόο).

Ο Ωροσκόπος δέχεται μια σειρά όψεων που είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές για την σχέση τους.

Ιδιαίτερα η αντίθεση του με τον Ποσειδώνα, καθιστά την σχέση μη ρεαλιστική και τα άτομα ευάλωτα στην παραπλάνηση και στην ψευδαίσθηση. Είναι από εκείνες τις σχέσεις που τα άτομα βάζουν τον άλλο σε έναν θρόνο και μετά ξυπνούν η θυσιάζουν τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τον άλλο. Ενώ το τετράγωνο με τον Ερμή εστιάζει σε μια πιο νοητική προσέγγιση. Τα μέλη ανησυχούν παρά πολύ για το πώς φαίνονται μαζί  και ασχολούνται με το να αναλύουν συνεχώς τις πλευρές της σχέσης τους και του δημόσιου image τους.

Επιπρόσθετα οι ίδιοι χαίρονται και απολαμβάνουν ο ένας την συντροφιά του άλλου, ιδίως με το να βγαίνουν μαζί, να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν θέατρο η σε άλλα κέντρα διασκέδασης και βοηθά έτσι ώστε να παρουσιάζουν έκτος από μια όμορφη εικόνα μαζί, στο να είναι ευχάριστη και η σχέση για τους ίδιους (Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο).

Το τετράγωνο με τον Δία δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εργαστούν και να υποστηρίξουν τα σχέδια ο ένας του άλλου. Όμως εξαρτάται πάντα, πως θα χειριστούν την όψη τα μέλη, γιατί ενδέχεται εδώ κάποιος από τους δυο να ωφεληθεί λίγο περισσότερο από την παρουσία και συμπαράσταση του άλλου, για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους του.

Ενώ το τρίγωνο με τον Ουρανό καλεί τα άτομα να ορίσουν νέους τρόπους δράσης και έκφρασης που δεν θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Η παρουσία του composite Ηλίου στον 10ο οίκο αποδεικνύει πως είναι μια αρκετά σημαντική σχέση, η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει αμφοτέρους να εκπληρώσουν τους στόχους της ζωής τους. Επειδή ο δέκατος οίκος αφορά το κοινωνικό στάτους της σχέσης και οι δυο θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους εκεί, εις βάρος άλλων πτυχών και προβλημάτων της σχέσης τους. Ακόμα και έτσι όμως, η σχέση θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ζωή τους.

Είναι γεγονός πως οι δυο τους θα έχουν πολύ καλή πνευματική ταύτιση ιδίως για θέματα που αφορούν την κοινωνική και επαγγελματική τους ανάπτυξη (ο Ήλιος σε σύνοδο με Ερμή).

Ακόμη θα υπάρχει σαφής αντίληψη στο τι μπορούν να δώσουν ο ένας στον άλλον. Μέσα από ωριμότητα θα ανταποκριθούν καλύτερα στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους και έτσι θα μπορέσουν να την διατηρήσουν και στον χρόνο (ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Κρόνο).

Δεν λείπουν όμως και οι υπερβολικές αξιώσεις που φαίνεται να εγείρονται ιδίως από το οικογενειακό τους υπόβαθρο για όσον αφορά την εικόνα της σχέσης (ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Δίας και ο Δίας στον 4ο οίκο), ενώ παράλληλα ελλοχεύει κάποιας μορφής εξαπάτησης η ψέμα που υποβόσκει ανάμεσα τους και πρέπει να αγωνιστούν για να του δώσουν πιο συγκεκριμένη μορφή, ώστε να συνεχιστεί η πορεία της σχέσης.(ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα).

Ευτυχώς το βοηθητικό τρίγωνο του Ηλίου –Σελήνης δίνει την απαραίτητη συναισθηματική ροη, αλλά και την υπερβολική ανεκτικότητα στις αδυναμίες του άλλου.

Η composite Σελήνη στον 6ο οίκο μας δίνει άλλο ένα στοιχειό αποκρυπτογράφησης αυτής της σχέσης. Ενδεικτική θέση για σχέση που συντηρείται στα πλαίσια ενός καθήκοντος η κάποιας δουλειάς που πρέπει να φέρουν σε πέρας. Είναι δείκτης επίσης σχέσεων με κάποια μορφή ανισότητας, όπως και των τελείως διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων που μπορεί να προέρχεται ο καθένας.

Η όψη της δε, με τον Κρόνο (σύνοδος) κλείνει τις οδούς της συναισθηματικής και διαισθητικής επικοινωνίας. «Παγώνει» τα άτομα και τα αναγκάζει, εκ των πραγμάτων, να βρίσκονται κάτω από πολλά καθήκοντα και υποχρεώσεις σε σημείο που ίσως και να τους οδηγήσει και σε ψυχρότητα μεταξύ τους. Ενώ η σύνοδος με τον Άρη παράγει έντονες αντιδράσεις και συγκινήσεις και αναλόγως πως θα διαχειριστούν την όψη, θα δείξει αν θα οδηγηθούν σε εκρήξεις θυμού και διαπληκτισμούς.

Δυσκολίες στην συναισθηματική επαφή δηλώνει και το τετράγωνο με την Αφροδίτη και στην τελική ίσως να μην καταφέρουν να «αγγίξουν» ουσιαστικά ο ένας τον άλλο, κρύβοντας την ψυχρότητα πίσω από προσποιητά συναισθήματα χαράς και αφοσίωσης για να καλύψουν το κενό της πραγματικής αγάπης.

Έχουν όμως το εξάγωνο της Σελήνης με τον Δια που πριμοδοτεί με άλλες ...χάρες, όπως η αισιοδοξία και το όραμα έτσι ώστε να θέσουν στόχους και ελπίδες για το μέλλον τους, ενώ η όψη -όπως και εκείνη του Ήλιου με τον Δία- δεν παύει να είναι μια «κολώνα» στην καλή εικόνα της σχέσης προς τα έξω.

Η Αφροδίτη στον 9ο οίκο υποδεικνύει μια σχέση με πνευματικό υπόβαθρο που μοιράζεται περισσότερο ανάμεσα σε συντρόφους παρά σε εραστές. Ακόμη όμως και σε μια  ερωτική σχέση το ανοικτό τετράγωνο της με τον Άρη υπογραμμίζει προβλήματα κυριαρχίας, καθώς ο ένας θα προσπαθεί να επιβληθεί ερωτικά στον άλλο.

Ένας ακόμη πλανήτης, ο composite Άρης, στον 6ο οίκο τονίζει την ύπαρξη  της ανισότητας και του ανταγωνισμού που υπάρχει σε αυτήν την σχέση. Ιδίως η σύνοδος με τον Κρόνο αποκαλύπτει ένα μπλοκάρισμα της θέλησης. Συνήθως ο συνδυασμός αυτών των δυο πλανήτων σε σύνοδο, δεν είναι ότι καλύτερο σε έναν σύνθετο χάρτη σχέσης γιατί μπορεί να αποδώσει από σεξουαλικά προβλήματα έως και συναισθήματα απογοήτευσης και αντιπάθειας.

Μόνο θετικό σημείο η πίστη και η αισιοδοξία που φέρνει το εξάγωνο με τον Δια για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν κάθε δύσκολη αποστολή .

Εξίσου αξιοπρόσεκτη βέβαια είναι και η θέση του Πλούτωνα και του Ουρανού σε σύνοδο στον 5ο οίκο που καλεί τα άτομα σε στιγμές μεγάλων αλλαγών μέσα στην σχέση. Χρειάζονται μεγάλη ευελιξία για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στους πρωτότυπους και εφευρετικούς τρόπους που προστάζει η όψη. Υπάρχει περίπτωση έκτος από ασυνήθιστους τρόπους διασκέδασης η ανατροφής των παιδιών να δίνουν αρκετή ελευθερία μεταξύ τους ή να συνυπάρχουν και με άλλες σχέσεις παράλληλα. Γι’ αυτό θα ήταν ενδεδειγμένο να προσελκύσουν νέους τρόπους έτσι ώστε η σχέση να αναζωπυρώνεται ξανά και ξανά.

Ελπίζω να καταλάβατε το μυστικό που δεν πασπάλισα με glitter το άρθρο. Βασικά για έμενα η σχέση είναι πιο πολύ ωφελιμιστικού χαρακτήρα, που κατά κάποιον τρόπο κρύβει ένα μεγάλο ψέμα που ακόμη δεν το έχουμε δει. Ίσως ακόμη και οι ίδιοι να ξεγελούν τον εαυτό τους, πάντως εύχομαι τα καλυτέρα και να ...πέφτω έξω!

Ούτως η άλλως, σήμερα  και αύριο είναι μια πολύ καλή ημέρα για αυτούς γιατί ο Άρης τριγωνίζει την composite Αφροδίτη και η Αφροδίτη τον composite Κρόνο. Ιδανικές ημέρες για γάμο καθώς τα άτομα αισθάνονται ερωτευμένα και έτοιμα, ώστε να δώσουν όρκους, υπεύθυνα και ώριμα για να διατηρήσουν την σχέση αναλλοίωτη στον χρόνο.

Το μέλλον

Ιδιαίτερο κρίσιμο σημείο θα είναι γύρω στον Μάρτιο του 2012 όπου ο Κρόνος θα περάσει πάνω από τον composite Άρη και ίσως να τους φέρει αντιμέτωπους με το πόσο καλά μπορούν να συνεργαστούν και να δείξουν υπομονή. Πιθανά να νιώσουν απογοητευμένοι για όποιο εγχείρημα έχουν αναλάβει και δουν την ματαίωση η την καθυστέρηση  κάποιου σχεδίου τους. Εξίσου σημαντικό και το διάστημα του Απριλίου του 2012 όπου έχουμε την διέλευση του Κρόνου πάνω στον composite Κρόνο της σχέσης και εκεί θα δουν καθαρά, αν αυτή η σχέση μπορεί να λειτουργήσει η όχι στις δοκιμασίες που φέρνει ο χρόνος.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved