Αποφθέγματα για φυγάδες, δραπέτες, αγνοούμενους και γενικά χαμένα πρόσωπα

Στην Ωριαία αστρολογία η Σελήνη θεωρείται γενικός σημειοδότης των αγνοουμένων και των φυγάδων

Αποφθέγματα για φυγάδες, δραπέτες, αγνοούμενους και γενικά χαμένα πρόσωπα

Η Σελήνη είναι ο γενικός σημειοδότης των φυγάδων.

- Αν η Σελήνη σχηματίζει δυσμένη όψη με τον κυβερνήτη του 6ου, 8ου ή 12ου οίκου, ο φυγάς βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

- Αν υπάρχει συγκλίνουσα όψη μεταξύ της Σελήνης και του κυβερνήτη του 8ου οίκου, ο φυγάς μπορεί να είναι πεθαμένος ή ετοιμοθάνατος.

agnooumena proswpa

- Αν ο σημειοδότης του αγνοουμένου είναι τοποθετημένος στο 12ο οίκο, σημαίνει ότι αυτός έχει φυλακιστεί. Αν όμως ο σημειοδότης του αγνοουμένου βρίσκεται στον οίκο που τον σημειοδοτεί (π.χ. ο σημειοδότης του 7ου στον 7ο), τότε κρύβεται σε περιοχή που γνωρίζει καλά.

- Αν ο σημειοδότης του αγνοουμένου είναι στον 9ο οίκο και κάνει συγκλίνου-σα όψη με τον κυβερνήτη του 9ου, ο φυγάς θα δραπετεύσει άμεσα στο εξωτερικό.

- Αν ο σημειοδότης βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου, έτοιμος να αλλάξει ζώδιο, ή είναι τοποθετημένος στον 3ο οίκο, ο φυγάς μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

- Αν ο σημειοδότης πλανήτης έχει γρήγορη κίνηση, ο φυγάς κινείται γρήγορα, ενώ αν ο πλανήτης είναι αργός, ο φυγάς κινείται προσεκτικά.Ένας ανάδρομος σημειοδότης δείχνει ότι ο φυγάς γυρίζει στο αρχικό μέρος απ' όπου ξεκίνησε, π.χ. αν κάποιος έχει αποδράσει από το σπίτι του, γυρίζει πίσω. Αν κάποιος έχει δραπετεύσει από τις φυλακές, θα γυρίσει σ' αυτές. Αν ο σημειοδότης πλανήτης του αγνοουμένου βρίσκεται σε στάση, ο φυγάς δεν ξέρει πού να πάει, ποια κατεύθυνση να πάρει και το πιθανότερο είναι ότι θα συλληφθεί.

- Αν ο σημειοδότης πλανήτης είναι σε σταθερό ζώδιο, ο φυγάς έχει εγκατασταθεί κάπου και δεν έχει σκοπό να μετακινηθεί.

- Την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο φυγάς, τη δείχνει η Σελήνη.

- Αν ο σημειοδότης του αγνοουμένου βρίσκεται σε γωνιακό οίκο, ο φυγάς δεν έχει απομακρυνθεί πολύ από εκεί που ξεκίνησε.

- Αν ο σημειοδότης βρεθεί σε διάδοχο οίκο σημαίνει ότι ο αγνοούμενος βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων.

- Αν ο σημειοδότης είναι τοποθετημένος σε κατιόντα οίκο, δείχνει ότι ο φυγάς έχει απομακρυνθεί αρκετά, μπορεί να είναι σε άλλη πόλη και, ειδικά αν βρίσκεται στον 9ο οίκο, ίσως έχει φύγει για το εξωτερικό.

-Αν σημειοδότης του αγνοουμένου βρεθεί σε ανθρώπινα ζώδια (Δίδυμοι, Παρθέvoς,Υδροχόος), δηλώνει τοποθεσία όπου υπάρχει κόσμος (κατοικημένη περιοχή).

-Αν βρεθεί σε υδάτινα ζώδια, δηλώνει τοποθεσίες κοντά σε θάλλασα ποταμούς ή λίμνες.

-Αν βρεθεί σε πύρινα ζώδια ο αγνούμενος βρίσκεται κοντά σε μέρη που έχουν πολύ ζέστη, πχ. φούρνοι, καμίνια κ.α.

-Αν βρεθεί σε αέρινα ζώδια, δηλώνει τοποθεσίες που βρίσκονται ψηλότερα απο το έδαφος, πχ. λόφους, υψώματα κ.α. Στη σημερινή εποχή, στους τελευταίους ορόφους πολυκατοικιών ή ουρανοξυστών.

-Μια συγκλίνουσα όψη μεταξύ του σημειοδότη του αγνοουμένου με τον Ωροσκόπο ή με τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου, δείχνει οτι ο φυγάς σύντομα θα συλληφθελεί. Το ίδιο ισχύει αν υπάρχει συγκλίνουσα όψη του σημειοδότη του προς τον Ήλιο ή το Μεσουράνημα.

Γενικά:

- Αν αμφότερα τα φώτα είναι πάνω απο τον ορίζοντα ή τοποθετημένα σε γωνιακούς οίκους δείχνουν οτι ο φυγάς θα βρεθεί σύντομα· κάτω απο τον ορίζοντα, δηλώνουν το αντίθετο.

- Ένας από τους τρόπους για να μετρηθεί η απόσταση που βρίσκεται ο αγνοούμενος είναι να χρησιμοποιηθεί η διαφορά των μοιρών μεταξύ του σημειοδότη του αγνοουμένου και του κυβερνήτη της πλανητικής ώρας. Για κάθε μοίρα πρέπει να δοθεί 1 μίλι (1.800 μ.). Ωστόσο, ο κανόνας αυτός πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, γιατί δεν λειτουργεί πάντοτε.

- Όλα τα ανωτέρω είναι λεπτομερώς κα­ταγραμμένα, αρκετούς αιώνες πριν, και στο 5ο βιβλίο της Πεντατεύχου από τον Δωρόθεο της Σιδώνας, ο οποίος μας δίνει λεπτομερέστατες συμβουλές για την ανακάλυψη ενός αγνοούμενου ατόμου. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κείμενα σχετικά με το θέμα και αξίζει να διαβαστεί από όσους ενδιαφέρονται. (σελ.307-314, κεφ. 36, στίχοι 1-80).

Αστρολογικά αποφθέγματα για αγνοούμενα πρόσωπα μπορούμε επίσης να βρούμε στο βιβλίο του Henry Coley, Α Key to the whole art of Astrology (βιβλίο 2ο, σελ. 151-153).

Παρατηρούμε πως ο Coley διαφορο­ποιείται από τους υπόλοιπους αστρολόγους, ισχυριζόμενος ότι στην περίπτωση που ο αγνοούμενος είναι γνωστός μας, δεν σημειοδοτείται από τον 7ο, αλλά από τον 3ο οίκο.

agnooumena proswpa 2

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved