Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 12° 07' 28" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 13° 42' 23" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 24° 58' 31" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 07° 34' 01" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 21° 30' 17" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 02° 33' 23" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 51' 08" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 14' 01" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 31' 45" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 07' 09" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 47' 51" ΤΑΥΡΟΣ R

Ο Ανώτερος Εαυτός Μέρος Γ΄

 

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μου


Ο Ανώτερος Εαυτός Μέρος Γ΄

 


 

Ο Τζελαλαντίν Ρουμί όταν, μέσα από μια μεγάλη απώλεια, ενώθηκε με τον Ανώτερο Εαυτό του, έγραψε:

«Ήμουν νεκρός τώρα ζω. Θρηνούσα, τώρα γελάω. Η δύναμη της αγάπης σάρωσε την ψυχή μου, τώρα είμαι εκείνη η αιώνια δύναμη».

 

 

Επειδή έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα για τον Ανώτερο Εαυτό και την σύνδεση του, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η σύνδεση δεν είναι απλή και πρέπει στην κυριολεξία να «πεθάνουμε» με την καλή έννοια (ένα μεγάλο κομμάτι της παλιάς προσωπικότητάς μας το οποίο είναι εμπόδιο για την εξέλιξη μας). Ο φθόνος είναι το σημαντικότερο κομμάτι που μας εμποδίζει να κάνουμε την σύνδεση. Η λέξη α- φθονία συμπεριλαμβάνει μέσα το στερητικό α και την λέξη φθόνος. Που σημαίνει για να έχουμε αφθονία στην ζωή μας, χρειάζεται να απομακρύνουμε τελείως αυτήν την αρνητική ενέργεια από την ζωή μας και κατ' επέκταση από την καρδιά μας. Επειδή υπάρχουν κάποιες σχολές που διατυμπανίζουν ότι η τεχνική τους θα φέρει την επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό χρειάζεται να είσαστε προσεκτικοί και να μην βαυκαλίζεστε ότι με έναν απλό διαλογισμό έχετε κάνει την περίφημη σύνδεση. Χρειάζεται μεγάλη κάθαρση η υπάρχουσα προσωπικότητα σε όλα τα επίπεδα και μακάρι να ήταν ένα απλό θέμα. Για αυτό πρέπει να αναλάβετε με πρωτοβουλία δική σας την προσωπική σας κάθαρση. Αναζητώντας την αλήθεια μέσα σας, σκαλίζοντας με υπομονή και ψυχραιμία τον σκοτεινό σας εαυτό. Όλοι σχεδόν λίγο ή πολύ γνωρίζουμε τα δύσκολά μας κομμάτια και χρειάζεται από την πλευρά μας γενναιότητα να τα βγάλουμε στην επιφάνεια και να τα φωτίσουμε. Οι Άθλοι του Ηρακλή είναι ακριβώς το ταξίδι που κάνει ο κατώτερος Εαυτός για να έρθει σε επαφή μετά από έναν μεγάλο αγώνα με τον Ανώτερο Εαυτό ήτοι με τον Αληθινό Εαυτό. Κυρίως ο άθλος του Ηρακλή που βγάζει την Λερναία Ύδρα στην επιφάνεια και της καίει τα κεφάλια δείχνει τον άνθρωπο τον εξελιγμένο που αναγνωρίζει πλέον τα σκοτεινά του κομμάτια και τα βγάζει στην επιφάνεια για να τα κάψει ένα- ένα. Πάντως ο εγωισμός είναι ένα από τα κύρια θέματα της προσωπικότητας που σε εμποδίζει να κάνεις την επαφή.

 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να γίνουμε μια αδιαίρετη μονάδα, όπου ζούμε εμείς μέσα στον Ανώτερο Εαυτό μας και εκείνος μέσα σε εμάς... βλέπουμε με τα μάτια του και αγαπάμε με την καρδιά του. Γιατί η δική μας καρδιά είναι τώρα πια σε πλήρη ταύτιση με την δική του καρδιά. Μοιραία γίνεται το θέλημα του, αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και μας δίνονται όλα όσα χρειαζόμαστε γι' αυτό. Τότε μόνο μπορούμε να νοιώσουμε πληρότητα και μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να γίνουμε αδιαίρετη μονάδα όπου ζούμε εμείς μέσα στον Ανώτερο Εαυτό μας και εκείνος μέσα σε εμάς. Βλέπουμε με τα μάτια του και αγαπάμε με την καρδιά του.. Γιατί η δική μας καρδιά είναι τώρα πια σε πλήρη ένωση με την ύπαρξή μας και μας δίνονται όλα τα εφόδια, για να ολοκληρώσουμε το Θεϊκό μας σχέδιο επί της γης. Η 5η ΔΙΑΣΤΑΣΗ μας φέρνει σε ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό και μας ανοίγει τις Πύλες του Πνευματικού κόσμου.

 

Για να μπούμε όμως στην περιβόητη 5η ΔΙΑΣΤΑΣΗ χρειάζεται με τις πράξεις μας να δημιουργήσουμε ένα καθαρό κανάλι επικοινωνίας μαζί του και να αναβαθμίσουμε τον κατώτερο εαυτόν μας. Το κανάλι επικοινωνίας είναι απαραίτητο γιατί ο Ανώτερος Εαυτός δεν μπορεί να είναι καν στο Σύμπαν μας γιατί αυτό έχει διάρκεια ζωής και χρόνο ύπαρξης.

 

Στο επόμενο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ Δ' ΜΕΡΟΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved