Η προσωπικότητα του αίματος

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ανάλογα με την ομάδα αίματος

Η προσωπικότητα του αίματος

Στην Δύση δεν μας κάνει καμία εντύπωση, αν κάποιος μας ρωτήσει τι ζώδιο είμαστε, συνήθως μάλιστα το βρίσκουμε χαριτωμένο και μια μάλλον καλή μέθοδο προσέγγισης. Τι θα σκεφτόμασταν όμως, αν κάποιος μας ρωτούσε τι ομάδα αίματος έχουμε; Έντρομοι θα αναρωτιόμασταν, αν είναι αληθινοί οι χαρακτήρες του True Blood και δεν υπάρχουν μόνο στην τηλεοπτική σειρά! Εκτός αν την ερώτηση μας την έκανε κάποιος Ιάπωνας γιατί γι’ αυτούς ο τύπος αίματος καθορίζει κατά μεγάλο ποσοστό το ποιόν του ανθρώπου.



Πέρα από τις εμφανείς ιατρικές διαφορές, οι ομάδες αίματος που κατά γενική ομολογία ανακαλύφθηκαν από τον αυστριακό επιστήμονα Karl Landsteiner το 1900, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο που καθορίζει, το αν είμαστε ευτυχισμένοι ή με ποιους σχετιζόμαστε. Μπορεί κάποιος να είναι ευαίσθητος, αγχώδης, περίεργος ή εγωιστής ανάλογα με την ομάδα αίματός του. Το ότι αυτή η θεωρία δεν έχει καμία επιστημονική βάση, δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα στην Ιαπωνία, ώστε να βρει κάποιος δουλειά ή σύντροφο και όλοι οι διάσημοι δημοσιεύουν αυτά τα στοιχεία στα βιογραφικά τους. Άλλωστε στις μόνες χώρες που διαθέτει το Προφίλ του Facebook πεδίο για την ομάδα αίματος είναι η Ιαπωνία και η Κορέα.

Japan_Condom_Machine

(Ιαπωνικό αυτόματο μηχάνημα πώλησης προφυλακτικών ανάλογα με την ομάδα αίματος)

Το όλο θέμα ξεκίνησε το 1927, όταν ο Furukawa Takeji, εργαζόμενος στη διεύθυνση ενός Γυμνασίου Θηλέων και μελετώντας τους διάφορους χαρακτήρες των μαθητών, δημοσίευσε την εργασία του με τίτλο: «TheStudyofTemperamentThroughBloodType» (Η Μελέτη της ιδιοσυγκρασίας μέσα από τον τύπο Αίματος) στο περιοδικό PsychologicalResearch και υποστήριζε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ αίματος – προσωπικότητας. Συνεχίζοντας τη θεωρία του ο Takeji κατέληξε στο ότι οι άνθρωποι είναι «απλά όντα με δύο βασικούς τύπους προσωπικότητας, αυτούς με ομάδα αίματος Α που είναι ήπιων τόνων και σκεπτόμενοι και τους άλλους με ομάδα Β που είναι εξωστρεφείς, με έντονο ταμπεραμέντο». Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο φημολογείται ότι τα ιαπωνικά στρατεύματα ήταν χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με τον τύπο του αίματός τους.

Στο πέρασμα των χρόνων και ελλείψει επιστημονικής βάσης το ενδιαφέρον αυτής της θεωρίας ατόνησε μέχρι το 1970, που ο Masahiko και αργότερα ο Toshitaka Nomi - πατέρας και γιος αντίστοιχα- το έφεραν πάλι στην επιφάνεια. Ο μπαμπάς Nomi ήταν ένας Καρκίνος δημοσιογράφος (γεν 18.7.1925) που ανέπτυξε τη συγκεκριμένη θέση, κάνοντάς τη πλέον επιστήμη, ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι τύποι αίματος επηρεάζουν τομείς της ζωής ενός ατόμου, όπως τις σχέσεις, την εργασία ή τα ενδιαφέροντα. Και παρ' όλο που η Ιαπωνική κοινότητα της ψυχολογίας την κατέκρινε, τα βιβλία του παραμένουν μέχρι και σήμερα από τα πιο δημοφιλή.

Οι βασικοί λοιπόν τύποι αίματος – προσωπικότητας φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά:

ΟΜΑΔΑ Α – Ο Αγρότης

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α έχουν σταθερότητα που τους βοηθά να παραμένουν ψύχραιμοι σε διάφορες κρίσεις, όταν όλοι οι άλλοι πανικοβάλλονται. Αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις και νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Είναι ντροπαλοί και τους αρέσει να απομονώνονται κατά καιρούς για να βρίσκουν την ηρεμία τους. Παρόλο που θέλουν να ζουν αρμονικά και είναι πολύ ευγενικοί, ορισμένες φορές αισθάνονται ότι δεν ταιριάζουν με τους υπόλοιπους. Είναι πολύ υπεύθυνοι και αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε εργασία. Τα άτομα με ομάδα αίματος Α αναζητούν την επιτυχία και είναι τελειομανή. Επίσης είναι πολύ δημιουργικά και τα πιο καλλιτεχνικά από όλα τα άλλα εξαιτίας της ευαισθησίας τους.

Ταιριάζει με άτομα της ομάδας Α και ΑΒ

ΟΜΑΔΑ Β – Ο κυνηγός

Τα άτομα με ομάδα αίματος Β είναι τα πιο πρακτικά απ’ όλα. Εξειδικεύονται με ό, τι κι αν καταπιαστούν και όταν ξεκινούν ένα έργο αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να το αναλύσουν και να το κατανοήσουν. Συγκεντρώνονται απόλυτα σε αυτό που ασχολούνται. Θέτουν στόχους και τους ακολουθούν έως το τέλος, ακόμα κι αν η επίτευξή τους φαντάζει απίθανη. Δυσκολεύονται να συνεργαστούν με άλλους καθώς τους αρέσει να ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και απόψεις. Είναι ατομικιστές και δίνουν περισσότερη σημασία στη λογική παρά στα συναισθήματα γι’ αυτό και ορισμένες φορές δείχνουν ψυχροί και σοβαροί.

Ταιριάζει με άτομα της ομάδας Β και ΑΒ

ΟΜΑΔΑ 0 – Ο πολεμιστής

Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 είναι εξωστρεφή, δραστήρια και κοινωνικά. Είναι τα πιο ευέλικτα απ’ όλες τις κατηγορίες. Εύκολα ξεκινούν διάφορα έργα αλλά δύσκολα τα ολοκληρώνουν γιατί βαριούνται εύκολα και τα παρατούν. Είναι κατά βάση ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 λένε πάντα αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Ακούν τη γνώμη των άλλων αλλά σπάνια την ακολουθούν και τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Επίσης, έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Ταιριάζει με άτομα της ομάδας 0 και ΑΒ

ΟΜΑΔΑ ΑΒ – Ο ανθρωπιστής

Τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος δύσκολα τα χαρακτηρίζει κάποιος γιατί έχουν στοιχεία και από τις δύο κατηγορίες, την Α και τη Β. Για παράδειγμα είναι ταυτόχρονα ντροπαλά αλλά εξωστρεφή. Ευμετάβλητα, εύκολα πηγαίνουν από τη μια πλευρά στην άλλη. Τα άτομα με ομάδα αίματος ΑΒ είναι αξιόπιστα και υπεύθυνα αλλά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, όταν κάποιος τους ζητήσει το κάτι παραπάνω. Είναι πρόθυμα στο να κάνουν χάρες ή να βοηθήσουν τους γύρω τους. Ενδιαφέρονται πολύ για τις τέχνες και τη μεταφυσική.

Ταιριάζει με όλες τις ομάδες

Αυτή είναι η Ιαπωνική αντιπρόταση στη Δυτική αστρολογία των ζωδίων και των πλανητών, αν και με κάποια πιο προσεκτική ματιά, ίσως δε θα ήταν άστοχο να παρατηρήσουμε ότι οι βασικές τέσσερεις κατηγορίες έχουν αρκετές ομοιότητες με τα τέσσερα στοιχεία Φωτιά, Γη, Αέρα και Νερό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved