Τι δείχνει η Σελήνη για το συναισθηματικό σου κόσμο;

Τα συναισθήματά σου ορίζονται από το ζώδιο της Σελήνης

Τι δείχνει η Σελήνη για το συναισθηματικό σου κόσμο;

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλον και αυτό φαίνεται με πολλούς τρόπους στο γενέθλιο ωροσκόπιό του, όπου ο Ήλιος, η Σελήνη και οι άλλοι πλανήτες είναι τοποθετημένοι στα ζώδια. Θα γνωρίζεις ίσως ότι το ζώδιο που βρισκόταν ο Ήλιος όταν γεννήθηκες δείχνει την προσωπικότητά σου και το ζώδιο της Σελήνης περιγράφει τον άλλο μισό σου εαυτό, δηλαδή τον ψυχικό κόσμο και τα συναισθήματά σου.

*Πάτησε εδώ για να μάθεις κι εσύ σε ποιο ζώδιο έχεις τη Σελήνη σου.

Μπορείς λοιπόν να πάρεις πολλές πληροφορίες για τον τρόπο που εισπράττεις συναισθηματικά τα πράγματα από το ζώδιο της Σελήνης σου, τον οίκο στον οποίο βρίσκεται τοποθετημένη ή τις όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες.

Πιο κάτω θα διαβάσεις με ποιο τρόπο διαχειρίζονται τα ζώδια τα συναισθήματά τους, ανάλογα με το ζώδιο και το στοιχείο* που βρίσκεται η Σελήνη τους στον αστρολογικό τους χάρτη.

* 4 στοιχεία: Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό

Η Σελήνη στα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)

Αν η Σελήνη σου ανήκει σε ένα από τα ζώδια της φωτιάς, θα έχεις ήδη διαπιστώσει ότι, τις περισσότερες φορές που φορτίζεσαι συναισθηματικά, τα βάζεις με τους πολύ δικούς σου ανθρώπους, επειδή κατά βάθος γνωρίζεις ότι σε αγαπάνε, σε νοιάζονται και δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσουν. Έτσι, μέσα στον αυθορμητισμό σου, ίσως τους κατηγορήσεις, κάνεις κάποια σκηνή ή λειτουργήσεις με επιθετικότητα. Το να ξεσπάσεις στο άτομο που σε έφερε στην συγκεκριμένη κατάσταση θα ήταν μάλλον πιο δίκαιο. Πάντως, ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείς τη συναισθηματική σου αναμπουμπούλα είναι να κάνεις κάτι για να εκτονωθείς: Εκδρομές, διασκεδάσεις, μουσική, χορό, σεξ και γενικά δραστηριότητες που ταιριάζουν στην πύρινη ιδιοσυγκρασία σου.

Η Σελήνη στα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)

Τα συναισθήματά σου σε επηρεάζουν βαθιά, αλλά ο πρακτικός σου χαρακτήρας σε βάζει στην προσπάθεια να τα διαχειριστείς με τρόπο πιο εποικοδομητικό. Ίσως τα γράψεις στο ημερολόγιό σου ή σε ένα κομμάτι χαρτί, ίσως τα εκφράσεις μέσω της ενασχόλησής σου με ένα αντικείμενο. Μπορεί ακόμα να αρχίσεις να κάνεις δουλειές, όπως π.χ. να ξεκαθαρίσεις τα αρχεία σου, τα ντουλάπια ή να καθαρίσεις το σπίτι. Σίγουρα, πάντως, θα «δουλέψεις» με τα συναισθήματά σου. Θα τα επεξεργαστείς, θα τα αναλύσεις και δεν θα τα παραβλέψεις, προκειμένου να προχωρήσεις παρακάτω, παίρνοντας ταυτόχρονα και μια πολύτιμη εμπειρία.

Διάβασε επίσης: Ποιο ζώδιο είναι το χειρότερο για να έχεις τη Σελήνη σου;

Η Σελήνη στα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)

Όταν τα συναισθήματά σου σε ενοχλήσουν, προκειμένου να αποφύγεις την αντιμετώπισή τους, μπορεί να υποκριθείς ότι όλα είναι μια χαρά, να κάνεις πλάκα με την κατάστασή σου, να βρίσκεσαι με φίλους ή να συμμετέχεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και διασκεδάσεις.
Ποτέ δεν κάθεσαι να αναλύσεις σε βάθος τα συναισθήματά σου ή να επιλύσεις κάποια από αυτά, αντίθετα προσπαθείς να τα εκλογικεύσεις, υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα ξεχαστούν, οπότε είναι χάσιμο χρόνου. Η μόνη περίπτωση να ασχοληθείς μαζί τους είναι αν κάποιος που σε καταλαβαίνει, σε φέρει αντιμέτωπο με αυτά και σε βοηθήσει να τα αναγνωρίσεις.

Η Σελήνη στα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες)

Οι συναισθηματικές αναταραχές επηρεάζουν πολύ τη διάθεσή σου, κολλάς μαζί τους και αφήνεις να καταλάβουν ή να στιγματίσουν ολόκληρες περιόδους της ζωή σου. Το χειρότερο είναι ότι τα βάζεις με τον εαυτό σου φταις - δε φταις, γιατί τις πιο πολλές φορές τον θεωρείς υπεύθυνο για όσα σε απασχολούν και σε ταράζουν. Το αποτέλεσμα είναι να επηρεάζεται πολύ η ψυχική σου διάθεση ή να δημιουργούνται ψυχοσωματικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να παραμερίζεις την εσωστρέφειά σου και να μιλάς σε κάποιο έμπιστό σου άτομο, μέλος της οικογένειάς σου ή ένα φίλο που σε νιώθει και όχι σε κάποιον που θα προσπαθήσει να εκλογικεύσει τα συναισθήματά σου και να τα βάλει σε κουτάκια. Εσύ, χρειάζεσαι οπωσδήποτε κατανόηση και συμπαράσταση, γιατί το συναίσθημα υπερχειλίζει και θέλει να εκφραστεί με κάθε τρόπο.

Mάθε τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο στην Προσωπική Πρόβλεψη 1 έτους




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved