Οι όψεις της Αφροδίτης και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Α΄

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με επόμενο σταθμό την Αφροδίτη

Οι όψεις της Αφροδίτης και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Α΄

Μια μάλλον απλοϊκή θεώρηση, διακρίνει τις όψεις σε «καλές» και «κακές» ή με μια πιο σύγχρονη ορολογία σε «αρμονικές» και δυσαρμονικές».

Στην πράξη όμως και πάντα στα πλαίσια της Ψυχολογικής (Δυτικής) Αστρολογίας βλέπουμε συχνά τις πρώτες να λειτουργούν προβληματικά για το άτομο και τις δεύτερες να αποτελούν το εφαλτήριο μιας δημιουργικής ανάπτυξης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι όψεις δίνουν μεν κάποιο στίγμα αλλά τις αποφάσεις για το πώς θα συγχωνευθούν οι ενέργειες των πλανητών και το τι τελικά θα αποδώσουν τις παίρνουμε ...εμείς, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.

Το κλειδί μιας σωστής απόφασης είναι το να «ακούμε» την εσωτερική μας φωνή και να μην πράττουμε έξω από τις προδιαγραφές μας, αυτές που ανιχνεύονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Αυτό είναι το βασικό κλειδί της αρμονικής συνύπαρξης των ενεργειακών «οντοτήτων» που εμφορούνται μέσα μας αλλά είναι ίσως και το πιο δύσκολο απ' όλα, αφού συνήθως μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να δίνουμε προτεραιότητα σε αξίες ξένες ή ακόμη και εχθρικές με την πραγματική ιδιοσυγκρασία μας.

Έτσι, τρέφοντας τις «οντότητές» μας με λάθος τροφή, αυτές μεταμορφώνονται σε «τέρατα» πρόθυμα να μας ...κατασπαράξουν!

Μια «δυσαρμονική» όψη με τη συμμετοχή δύο τροπικών πλανητών ή σημείων είναι απλά πιο επιτακτική σε σχέση με τα αιτήματα που θέτει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί. Για τον ίδιο λόγο όμως είναι και αποτελεσματική, όταν χρησιμοποιούμε τους πλανήτες που συμμετέχουν σε αυτήν με έναν από τους κατάλληλους -για εμάς- τρόπους.

Κτίζοντας λοιπόν ένα «λυσάρι» όψεων -και δη των «δυσαρμονικών»- θα επικεντρωθώ στην «συγκομιδή» των καρπών τους, δηλαδή στις εν δυνάμει κατακτήσεις που απορρέουν από αυτές.

Εδώ όμως είναι αναγκαία μια υποσημείωση: Οι «κρυφές δυσαρμονικές» όψεις, αυτές δηλαδή που γίνονται ανάμεσα σε έναν τροπικό και έναν αστρικό πλανήτη, πέρα από τις δημιουργικές εφαρμογές στις οποίες επίσης συμβάλλουν, σε σχέση με γεγονότα ή καταστάσεις μπορεί να «κρατάνε» πολλά από τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα ως προς τα πλεονεκτήματα που παρέχουν (αυτό αφορά κυρίως τον Δία) ή τα εμπόδια που βάζουν, Άρεια, Κρόνια, Ουράνια, Ποσειδώνια ή Πλουτώνια. Με άλλα λόγια έξωθεν επιθέσεις ή ατυχήματα, καθυστερήσεις, ξαφνικές ανατροπές, εξαπατήσεις και μηδενισμούς αντίστοιχα.

Ας συνεχίσουμε όμως το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με τέταρτο σταθμό την Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη συνδέεται παραδοσιακά με αισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις, όπως επίσης και με τις τέχνες ή γενικά την αισθητική. Ωστόσο, κάτω από την δικαιοδοσία της βρίσκονται και θέματα διατροφής, ενώ η συμβολή της στις χαρές της ζωής είναι καταλυτική ως προς την ψυχική αλλά και την σωματική υγεία μας. Αντίθετα, μια «λυπημένη» Αφροδίτη αποδίδεται ως «μαράζι», που «τρώει» τον άνθρωπο και δίνει το δικαίωμα στην αρνητική ενέργεια να τον καταβάλει.

Αφροδίτη-Άρης

Για τις όψεις της Αφροδίτης με τον Άρη, με αφορμή το σχετικά πρόσφατο τετράγωνο τους, γράφτηκαν... σχεδόν όλα στο άρθρο «Αφροδίτη, Άρης: Τι φέρνει το τετράγωνο των δύο πλανητών»

Εκείνο που οφείλω να συμπληρώσω για τις «κρυφές» όψεις τους είναι πως, όσον αφορά τις ερωτικές-συναισθηματικές υποθέσεις, ένα άτομο με αυτήν την όψη «τραβάει» έντονες καταστάσεις στις σχέσεις του (ανταγωνισμούς, ζήλειες κλπ), χωρίς το ίδιο να χαρακτηρίζεται απαραίτητα από το θερμό ταπεραμέντο της. Θα πρέπει βέβαια να συνυπολογίσουμε και τους οίκους που συνδέονται με την όψη, αφού το πιθανότερο είναι πως τα θέματα τους θα αποτελούν αιτία κι αφορμή για συγκινησιακά φορτισμένες προσωπικές στιγμές.

Σε δημιουργικό επίπεδο, η ενεργειακή όσμωση των δύο πλανητών δίνει την δυνατότητα για εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με κοινό παρονομαστή, τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό.

Στην αρνητική εκδοχή, το ίδιο πάθος που οδήγησε στην συγκρότηση ενός δημιουργικού πυρήνα, θα συντελέσει και στην αποδόμηση του, ύστερα από ποικίλα «παρατράγουδα».

Αφροδίτη - Δίας

Οι όψεις της Αφροδίτης με το Δία, στο δημιουργικό πεδίο έχουν κυρίως δύο μειονεκτήματα: Την τεμπελιά και το «βόλεμα». Δεν είναι λοιπόν λίγες οι περιπτώσεις που ένα άτομο «ευλογημένο» από τους δύο κατ' εξοχήν «τυχερούς» πλανήτες, τελικά δεν κάνει τίποτε στη ζωή του, σπαταλώντας το χρόνο του ανάμεσα στην κοινωνική ζωή και τους... χαριεντισμούς!

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ξέρει να χαίρεται τη ζωή του ή τουλάχιστον έχει τις ευκαιρίες για να το κάνει. «Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», αυτή είναι η βασική προτεραιότητα των όψεων Αφροδίτης-Δία, κάτι που συνήθως επιδρά θετικά στην ψυχολογία του ατόμου. Συχνά η αυτοπεποίθηση περισσεύει, ακόμη κι αν κάποιες... χοντρές, κυριολεκτικά, πινελιές στην εμφάνιση θα έπρεπε -υποτίθεται- να πτοήσουν την/τον φορέα της όψης.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι γκρίνιες, αφού το άτομο ως καλομαθημένο, δεν είναι σε θέση να αντέξει πιέσεις περιορισμούς και σκοτούρες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά οι γυναίκες με αυτήν την όψη έχουν μια «ανάλαφρη» συμπεριφορά και παρεξηγούνται ως «εύκολες», χωρίς να είναι απαραίτητα.

Απλά κοιτάνε την καλοπέραση τους κι αν αυτή συνδυάζεται και με «το άλλο», μπορεί να ενδώσουν.

Ο τομέας της διασκέδασης αλλά και όπου το μπρίο και η φυσική λάμψη θεωρούνται ένα κλειδί για την επιτυχία, θα μπορούσαν να είναι τα βασικότερα πεδία εφαρμογής της θετικής ενέργειας αυτών των όψεων, αν φυσικά το άτομο ξέρει να συμπεριφέρεται με τον δέοντα επαγγελματισμό. Γιατί σε πλείστες περιπτώσεις, η κάλυψη του προσωπικού «ανικανοποίητου» υπερισχύει της δεοντολογίας και μια «πανηγυρική» εμφάνιση γίνεται... για τα πανηγύρια!

Πάντως, μια σημαντική λεπτομέρεια για τις γυναίκες είναι το ότι μπορούν να φθάνουν σε οργασμό αρκετά εύκολα, ενώ οι άνδρες εξασκούν το πλεονέκτημα τους, συσχετιζόμενοι συχνά με γυναίκες ευκατάστατες ή «της καλής κοινωνίας».

Οι «κρυφές» όψεις ανάμεσα στους δύο πλανήτες είναι ...περιζήτητες, αφού δίνουν στο άτομο την καλή τύχη που όλοι χρειαζόμαστε, είτε στις σχέσεις του είτε γενικότερα στη ζωή, χωρίς όμως τις επιπολαιότητες και τις υπερβολές που συνοδεύουν συνήθως μια «συμβατική» όψη.

Αφροδίτη-Κρόνος

Αντίθετα, οι «κρυφές» όψεις ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Κρόνο, απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν τυχερές, ενώ σίγουρα δημιουργούν «εμπλοκές» και απογοητεύσεις στις προσωπικές σχέσεις. Προσοχή χρειάζεται και σε θέματα υγείας-διατροφής, αφού είναι βέβαιο πως με αυτές τις όψεις θα υπάρξει κάποιου είδους δυσανεξία.

Το δημιουργικό πλεονέκτημα τους έχει να κάνει με τον επαγγελματισμό και την ικανότητα του ατόμου να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, φροντίζοντας μάλλον προβληματικούς τύπους ανθρώπων, που νοιώθουν εγκατάλειψη ή απόρριψη. Αν αυτό το ταλέντο ασκηθεί σε επαγγελματική βάση, έχει καλώς. Διαφορετικά, η όψη θα «αναζητήσει» την «τροφή» της στον στενότερο κύκλο του ατόμου.

Πάντως ο χρόνος λειτουργεί συνήθως υπέρ του φορέα της όψης, που σε μεγαλύτερη ηλικία κι ύστερα από διαδοχικές «μάχες» με την απόρριψη, καταλήγει να είναι περίπου... ευτυχής!

Εδώ το καλό είναι πως κάθε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μακροχρόνιες μεν αλλά σχετικά βατές θεραπείες, όπως είναι για παράδειγμα η ψυχανάλυση.

Όσον αφορά τις «συμβατικές» όψεις ανάμεσα στους δύο πλανήτες, σε αντίθεση με ότι... διαδίδεται απαντώνται σε χαμογελαστούς ανθρώπους, έστω κι αν το χαμόγελο τους έχει μια μεγάλη δόση (καλοπροαίρετης) προσποίησης. Η βασική προτεραιότητα της όψης είναι να μην «φορτώσει» με ευθύνες και προβλήματα τον απέναντι της, κρύβοντας βαθιά την όποια στενοχώρια του ατόμου, για την οποία το ίδιο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως νοιώθει ενοχές. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από την νοοτροπία-συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τις όψεις Αφροδίτης-Δία.

Και οι ενοχές, σε συνδυασμό με την χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι που «θυματοποιούν» τον εκάστοτε φορέα της όψης. Μια γυναίκα που όσο «κούκλα» κι αν είναι πάντα θεωρεί πως έχει ένα τουλάχιστον σοβαρό ελάττωμα, χάνει πολλά σε αυτοπεποίθηση, επιτρέποντας σε άλλες, όχι τόσο όμορφες ή ικανές να την ξεπερνούν.

Ιδανική για δημόσιες σχέσεις αλλά και για όπου απαιτείται μια ισχυρή αίσθηση καθήκοντος και μια κατά το δυνατόν άψογη ή αψεγάδιαστη παρουσίαση (για παράδειγμα στην αισθητική, το styling, το μακιγιάζ, τη διακόσμηση κλπ), η όψη υπάρχει στους χάρτες πολλών επιτυχημένων ατόμων, που όμως στην προσωπική ζωή τους περνούν κάποιο δράμα, έχοντας εμπλακεί σε χρόνιες διαδικασίες, όπου δίνουν χωρίς να παίρνουν. Και τελικά, με τόσες εμπειρίες γύρω από τα «αγκάθια» των σχέσεων, σαν προσφορότερο επάγγελμα κρίνεται μεταξύ άλλων αυτό του «σύμβουλου σχέσεων». Από το να ασκείται ερασιτεχνικά σε φίλους και γνωστούς, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να συνοδεύεται από την αντίστοιχη αμοιβή.

Η όψη γενικά θεωρείται πως αποδίδει έναν συντηρητισμό ή πουριτανισμό και πράγματι μπορεί να είναι έτσι αλλά σε σχέση με τον δημόσιο βίο. Το τι μπορεί να γίνεται «στα κρυφά» είναι μια... άλλη υπόθεση! Η δυσκολία μιας γυναίκας να εκφραστεί ερωτικά ή να φθάνει σε οργασμό, την στρέφει συχνά στην αναζήτηση «απαγορευμένων» απολαύσεων, με την ελπίδα μιας ιδιαίτερης διέγερσης, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και με τους άνδρες, που τις περισσότερες φορές καλύπτουν την ανασφάλεια τους με αχρείαστες «κατακτήσεις». Εδώ μια σχέση ή μια καλή σεξουαλική επίδοση νοείται ως απόδειξη της ικανότητας τους, γι αυτό «μπλέκουν» με κάθε είδος θηλυκού, ώστε να μπορούν να... καυχώνται!

Ακόμη το «πονάω αλλά μου αρέσει», που είναι κατά κάποιο τρόπο το «μότο» της όψης οδηγεί πολλούς φορείς της όψης σε μάλλον ...μαζοχιστικές πρακτικές.

Πάντως το δίδυμο Αφροδίτης-Κρόνου αποδίδει καλύτερα και πιο ισορροπημένα σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας, όπου ο ένας σύντροφος παίρνει τον ρόλο του «προστάτη» ή του «δασκάλου», εκπληρώνοντας έτσι την ανισοτιμία, που χαρακτηρίζει γενικότερα την όψη. Αυτό παρατηρείται τόσο στην εφηβεία, όσο και στην ωριμότητα αλλά με... αντίστροφη φορά. Ο άνδρας δηλαδή που στα μικράτα του καλύπτεται κυρίως από ώριμες γυναίκες, μεγαλώνοντας θα αρχίσει να απευθύνεται στις... μικρούλες! Τα ανάλογα ισχύουν και για την γυναίκα.

Διαβάστε επίσης:

-Οι όψεις της Σελήνης και οι δημιουργικές πτυχές τους

-Οι όψεις του Ήλιου και οι δημιουργικές πτυχές τους

-Οι όψεις του Ερμή και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Α΄

-Οι όψεις του Ερμή και οι δημιουργικές πτυχές τους: Μέρος Β΄

*Αν θέλετε να βρείτε τη θέση της Αφροδίτης στο ωροσκόπιό σας, πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved