Το πλανητικό χρώμα του χρήματος

Ο Πλούτωνας σαν φυσικός κυβερνήτης του ογδόου δίνει τις μεγαλύτερες προοπτικές για συσσώρευση πλούτου

Παπασταύρου Λίντα
Το πλανητικό χρώμα του χρήματος

από τη Βασιλική Κόντη




8443019b0019fc13492a9705d3dbf2c6_L_2


Τα αισθηματικά είθισται να θεωρούνται ένα hot θέμα που απασχολεί διαρκώς και επισταμένως το κοινό και βέβαια τους πελάτες των απανταχού αστρολόγων. Γι αυτό εξ άλλου και μια μεγάλη μερίδα του έντυπου αλλά και του ηλεκτρονικού τύπου συχνά κάνει αφιερώματα ταιριάσματος, συναστρίες κλπ.

Μέχρι πρότινος οι προσωπικές συνεδρίες ενός αστρολόγου ήταν συνήθως αφιερωμένες σε θέματα σχέσεων, σε αρραβώνες, γάμους, ενδεχόμενους απογόνους αλλά και σε δακρύβρεχτους χωρισμούς, διαζύγια, απιστίες και άλλα τέτοια, όλα όμως αισθηματικού περιεχομένου. Τα τελευταία χρόνια όμως έγινε μια μεγάλη στροφή στα ενδιαφέροντα των συμβουλευομένων με κατεύθυνση κυρίως στα οικονομικά-επαγγελματικά θέματα. Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, θα λέγαμε ότι τα οικονομικά είναι πλέον το πρώτιστο ενδιαφέρον-άγχος των ανθρώπων, που προσπαθούν απεγνωσμένα να σταθούν στον επαγγελματικό στίβο και να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Οι έμποροι αρχικά, και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στον εμπορικό τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα κλειστά επαγγέλματα, οι συμβασιούχοι, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με λίγα λόγια αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια για το αβέβαιο μέλλον που ξημερώνει με αποτέλεσμα να αναζητά το... φως στους ουρανούς, προκειμένου να προγραμματίσει τα έξοδά και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που αποτελούν πλέον δυσβάστακτο βάρος στις πλάτες των περισσοτέρων από εμάς.

Ο γενέθλιος χάρτης είναι πάντα η πρώτη περιγραφική ένδειξη των οικονομικών δυνατοτήτων ενός ατόμου, και βασιζόμενοι πάνω σε αυτές μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων ανά περίοδο ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Αντιθέτως σε περιόδους που υπολογίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι ανθηρά, μαζευόμαστε και πράττουμε ανάλογα.

Κλασσικές ενδείξεις ενός γενέθλιου χάρτη σε ότι αφορά τα οικονομικά

Ο ανθρώπινος νους συχνά αναρωτιέται (ή ονειρεύεται) ότι μπορεί να κερδίσει ένα «μεγάλο» ποσό στο λαχείο, στο τζόκερ, από μια κληρονομιά, από μια διαθήκη ή έστω ότι θα κάνει πολλά χρήματα από τη δουλειά του. Οι προϋποθέσεις όμως, όπως και όλες οι προδιαγραφές μας είναι καταγεγραμμένες στο γενέθλιο χάρτη μας και κάποιες από αυτές είναι πασιφανείς για την οικονομική μας κατάσταση γενικότερα στη ζωή.

Γενικά, τα πολύ μεγάλα ποσά ή τα «αμύθητα» κέρδη υποδεικνύονται συνήθως από τους τρεις εξωκρόνιους πλανήτες, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα.

Ο Δίας (και η Αφροδίτη) από μόνοι τους βοηθούν το άτομο να βρίσκει εισοδήματα αλλά δεν συνδέονται απαραίτητα με τη συσσώρευση πλούτου. Αν μάλιστα είναι σε δυσαρμονία, οι σπατάλες ξεπερνούν κάθε όριο -το ίδιο και τα χρέη. Απλά το άτομο «δεν σκάει» και χαίρεται τη ζωή του όπως και να 'χει.

Εισοδήματα και κληρονομιές φαίνονται από τον δεύτερο και όγδοο οίκο αντίστοιχα.

Ο Πλούτωνας σαν φυσικός κυβερνήτης του ογδόου δίνει τις μεγαλύτερες προοπτικές για συσσώρευση πλούτου και η σύμπραξη του με το Δία είναι... όλα τα λεφτά.

Πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν στα ωροσκόπια τους εμπλοκή του Πλούτωνα με τον Δία ή την Αφροδίτη και σε αρκετές περιπτώσεις τα κεφάλαια κληρονομούνται ή είναι καρπός του γνωστού νόμου των επιχειρήσεων «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα 2ου-8ου συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανεύρεση κεφαλαίων.

Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας ή ο Πλούτωνας σε καλή όψη με την Αφροδίτη ή τον Δία μπορούν να φέρουν μεγάλα κέρδη.

Ο Ουρανός σε όψη με τον Δία ή την Αφροδίτη ξαφνικά κέρδη από τύχη (λαχεία, λόττο κλπ).

Ο Ποσειδώνας σε καλή όψη με τον Δία -μια εκδοχή του «μάνα εξ ουρανού»- μπορεί επίσης να φέρει κέρδη από δωρεές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή ποικίλα... θαύματα.

Ο Δίας σε τρίγωνο με τον Κρόνο ή ακόμα και σε τετράγωνο μπορεί να φέρει σημαντικά κέρδη. Αν οι συγκεκριμένοι πλανήτες είναι στον Καρκίνο, τον Ταύρο ή τον Αιγόκερω, το πιθανότερο είναι τα κέρδη να προέρχονται από ακίνητα.

Να σημειώσω εδώ ότι ο Κρόνος κακώς θεωρείται σώνει και καλά στερητικός. Όταν σχετίζεται με τον 2ο, τον 8ο οίκο ή ακόμη και με τα «αρμόδια» ζώδια του Ταύρου, του Σκορπιού ή ακόμη και του Καρκίνου, μπορεί με την κατάλληλη υποστήριξη να οδηγήσει σε συσσώρευση πλούτου. Απλά, το άτομο δεν χαίρεται το χρήμα και πάντα αγχώνεται έστω κι αν έχει λυμένα όλα του τα προβλήματα.

Ο Ήλιος στον 2ο οίκο σημαίνει ότι το άτομο ενδιαφέρεται για το χρήμα και μπορεί να το αποκτήσει, τόσο με καλές όσο και με δύσκολες όψεις.

Ο Ήλιος σε γωνιακό οίκο είναι γενικότερα αποδοτικότερος ως στην απόκτηση οικονομικών αγαθών, με την έννοια ότι προβάλει πιο έντονα την προσωπικότητα του και σπρώχνει τις καταστάσεις να συμβούν.

Ο Ήλιος στον 4ο μπορεί να δηλώνει ότι η οικογένεια αλλά και το πεπρωμένο θα βοηθήσουν το άτομο να κάνει περιουσία ή μπορεί να κληρονομήσει μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα ακίνητο κλπ.

Ο Ήλιος στον 10ο σημαίνει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες ανόδου των οικονομικών. Έτσι κι αλλιώς για το συγκεκριμένο άτομο η καριέρα του είναι ότι σημαντικότερο.

Ο Ήλιος στον 7ο φέρνει συνήθως χρήματα διαμέσου συνεργασιών.

Ο όγδοος οίκος -πολύ σημαντικός οίκος για τα οικονομικά από επενδύσεις, κληρονομιές, δείχνει επίσης τα χρήματα των συνεργατών μας και του συντρόφου μας στη ζωή.

Ένας καλός –δυνατός όγδοος οίκος μπορεί να κάνει επενδύσεις χωρίς συμβουλές.

Οι 27η 28η και 29η μοίρα σε όλα τα ζώδια, περισσότερο όμως στης Γης και του Νερού θεωρούνται μοίρες εκατομμυριούχων, εκτός από την 29η του Ταύρου η οποία αντίθετα νοείται ως μοίρα... χρεοκοπίας, ενώ η 29η του Λέοντα δεν υπόσχεται πάντα χρήματα, όσο «διάσημες» συναναστροφές και επαφές με άτομα που έχουν χρήματα.

Η σχέση Δία-Αφροδίτης όσο πιο δυνατή είναι τόσο τα καλύτερα αποδίδει. Θεωρείται μια πολύ τυχερή όψη μια και είτε «παντρεύεται» τα χρήματα, είτε τα κληρονομεί, είτε τα δημιουργεί είτε τα κερδίζει από μόνη της, είτε όλα αυτά μαζί. Επίσης τα άτομα με αυτές τις όψεις είναι συνήθως υπεραισιόδοξα και εξαιρετικά σπάταλα (γι’ αυτό και θέλουν να είναι πάντα κοντά στο... μέλι).

Bill Gates

Ο Bill Gates ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος της Microsoft, γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1955 στις 10.00μμ στο Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διαθέτει έναν... υποδειγματικό χάρτη ατόμου με προδιαγραφές πολλών, μα πάρα πολλών χρημάτων.


billgates

Δεν θα σας κουράσω με πλήρη ανάλυση του χάρτη του γιατί είναι... πασιφανές ότι το χρήμα ρέει άφθονο.

Ο ωροσκόπος 27 προς 28 Καρκίνου, συμβάλλει αποφασιστικά στην ικανότητα συσσώρευσης κεφαλαίων.

Ο Δίας και ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο του στο ζώδιο του Λέοντα σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και πάνω στον μεγαλύτερο Βασιλικό Αστέρα, τον Regulus απλά περιγράφουν αυτό που... επακολούθησε.

Θα σημειώσω ακόμα την αμοιβαία υποδοχή του Ήλιου με τον Πλούτωνα, η οποία ενδυναμώνει τον 2ο οίκο και την θέση του Πλούτωνα, ενώ το... κλου είναι ο Ουρανός στον 1ο οίκο κυβερνήτης του 8ου (το χρήμα ρέει προς το άτομο και μάλιστα μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων εφαρμογών).

Το «αγωνιστικό» τετράγωνο του Ουρανού με τον Ήλιο δείχνει ότι δεν τα βρήκε και στο δρόμο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την «παράξενη» ιδέα του Bill Gates να αποδοθεί η περιουσία του στους φτωχούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved