Το Ταρό και τα μυστικά του

Αυτές οι εικόνες που είναι ακατανόητες για τους αμύητους, περιέχουν σύμβολα τα οποία μιλάνε στην ψυχή μας καλύτερα από κάθε κείμενο.

Το Ταρό και τα μυστικά του

Αιώνια υπαρξιακά ερωτήματα - ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο προορισμός μας, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον- μας δημιουργούν άγχος και σύγχυση.

Αλήθεια υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά; ΝΑΙ, μας απαντούν οι κάρτες του Ταρό, αρκεί να μάθουμε να τις διαβάζουμε. Αυτές οι εικόνες που είναι ακατανόητες για τους αμύητους, περιέχουν σύμβολα τα οποία μιλάνε στην ψυχή μας καλύτερα από κάθε κείμενο. Τα σύμβολα είναι η γλώσσα του υποσυνειδήτου.

Στις κάρτες του Ταρό χρησιμοποιήθηκαν σύμβολα από την Αστρολογία, την Αλχημεία, την Αριθμολογία, το Ι Τσίγκ, τις Ρούνες.

Αυτό το σύστημα μαντείας είναι ο σοφός μας σύμβουλος, αποκαλύπτει τις αλήθειες από το παρελθόν μας και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο μέλλον μας. Δε δείχνει τι ακριβώς θα μας συμβεί, μπορεί όμως να μας υποδείξει διάφορες κατευθύνσεις, και ανάλογα το με ποια θ’ ακολουθήσουμε, θα εναρμονισθούμε ή όχι με τους συμπαντικούς νόμους. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν ν’ ακολουθήσουμε τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να γευτούμε τη χαρά της υλοποίησης των στόχων μας.

Το Ταρό δεν έχει σχέση με παραψυχολογικά φαινόμενα, όπως είναι η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση ή η επικοινωνία με τα πνεύματα, αλλά αναφέρεται στη μαγεία.

Ας δούμε τι παρατηρεί σχετικά μ’ αυτό ο αποκρυφιστής Eliphas Levi.

Στο βιβλίο του «Δόγμα και τυπικό της υψηλής μαγείας» αναφέρει: μαγεία δεν είναι αυτό που νομίζουν όσοι αγνοούν, η μαγεία, υπάρχει εξ αυτής όπως τα μαθηματικά, γιατί είναι η ακριβής και η απόλυτη επιστήμη της φύσης και των νόμων της.

Στο ίδιο βιβλίο αποκαλεί το Ταρό φιλοσοφική μηχανή που εμποδίζει το πνεύμα να παραπλανηθεί, του αφήνει όμως όλη την πρωτοβουλία και την ελευθερία του. Είναι τα μαθηματικά που εφαρμόζονται πάνω στο απόλυτο, είναι ο συνασπισμός του θετικού με το ιδανικό, ένα τυχερό παιχνίδι με ακριβή όπως οι αριθμοί διανοήματα και, τέλος, ότι μεγαλοπρεπέστερο και απλούστερο παρήγαγε ποτέ η ανθρώπινη διάνοια.

Τα σύμβολα είναι παράθυρα που ανοίγουν στο άπειρο.

Μπορούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε μέσα από τις κάρτες του Ταρό, να τα κάνουμε να μας μιλήσουν και, όταν το πετύχουμε, θα διαπιστώσουμε ότι ξεπερνούν κάθε ομιλία σε ευφράδεια.

**Διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους**

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved