Εβδομαδιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια

Προβλέψεις Εβδομάδας 14/12 - 20/12 - Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια

ΚΡΙΟΣ

102112193_1

ΕΡΩΤΑΣ: Οι δύσκολες όψεις που δέχεται το ζώδιό σου σε αναγκάζουν να εστιαστείς στις ευθύνες, τα «πρέπει», τις δουλειές και την οικογένειά σου και σε αποσπούν από τους έρωτες. Ωστόσο, ο Ήλιος από τον Τοξότη και το τρίγωνό του με το Δία (στην αρχή της εβδομάδας), σε βάζει στη διαδικασία να αποζητάς την ικανοποίηση των επιθυμιών σου που σημαίνει ότι τελικά δεν απαρνιέσαι εντελώς την προσωπική σου ζωή, έστω κι αν –αρκετές φορές- γίνεσαι άδικος/η με το ταίρι σου λόγω αυξημένης έντασης και επιθετικότητας.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό εγείρει θέματα καριέρας, κοινωνικής προβολής και καταξίωσης. Το βέβαιο είναι ότι η πίεση θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Το θετικό είναι ότι δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν σκάνδαλα, να συνειδητοποιήσεις ότι είχες επενδύσει σε κίβδηλα άτομα και να βρεις τη δύναμη να απελευθερωθείς από καταστάσεις που δεν στηρίζονται σε γερές βάσεις.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Από την Τετάρτη ο Ερμής μπαίνει στον Αιγόκερω, το περιβάλλον της καριέρας μου. Ωστόσο, ας περιμένω μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να κάνω τις απαραίτητες συζητήσεις, ιδιαίτερα με ανωτέρους.

Δείτε τις προβλέψεις της εβδομάδας 15 έως 21/12 σε video, από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

ΤΑΥΡΟΣ

102112181

ΕΡΩΤΑΣ: Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό σου, η Αφροδίτη, σχηματίζει σύνοδο τον Πλούτωνα και οι δυο τους τετράγωνό με τον Ουρανό, αστρολογική συγκυρία που μπορεί να επηρεάσει την ερωτική σου ζωή. Ανασφάλειες και απωθημένα έρχονται στην επιφάνεια και, αν χρειάζεται, μπορεί να φέρουν την αλλαγή που –ενδεχόμενα- να μην τολμούσες από εξάρτηση ή φόβο της μοναξιάς. Παράλληλα, ο Ερμής που μπαίνει στον Αιγόκερω την Τετάρτη, σε εξωθεί στο να αποζητάς την περιπέτεια και τα φλερτ.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το τρίγωνο του Ηλίου με τον Δία στην αρχή της εβδομάδας είναι βοηθητικό για να διεκπεραιώσεις υποθέσεις που σχετίζονται με τράπεζες, ασφάλειες, δημόσιο, διατροφές, επενδύσεις χρημάτων και με την ακίνητη περιουσία σου. Ο Ερμής που μπαίνει στον Αιγόκερω την Τετάρτη, είναι βοηθητικός για ταξίδια -ιδιαίτερα επαγγελματικά- επαφές με το εξωτερικό, διδασκαλία, επιμόρφωση. Ωστόσο, κάθε κίνησή σου πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί η Αφροδίτη συμμετέχει στο σκληρό τετράγωνο του Πλούτωνα και του Ουρανού, γεγονός που μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με τον Άρη στον Υδροχόο θα αναγκαστώ να αναλάβω πολλές ευθύνες τόσο στον τομέα της καριέρας όσο και οικογενειακές γι αυτό θα πρέπει να κάνω έναν πιο χαλαρό προγραμματισμό ώστε να χωράνε τα έκτακτα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

102112182

ΕΡΩΤΑΣ: Το τρίγωνο του Ήλιου και του Δία στην αρχή της εβδομάδας ανοίγει ένα παράθυρο στον Ήλιο για να φλερτάρεις και να περάσεις καλά στις παρέες. Ο Άρης από τον Υδροχόο και το εξάγωνό του με τον Ουρανό υπόσχεται δράση με μετακινήσεις, ταξίδια και φλερτ. Ωστόσο, προς το τέλος της εβδομάδας τα τερτίπια της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό ναι μεν ανεβάζουν τη λίμπιντό και τη φιληδονία σου στα ύψη αλλά βγάζουν στην επιφάνεια και τους φόβους, τις ανασφάλειες, τα απωθημένα, αυξάνοντας τους κινδύνους να πληγώσεις το ταίρι σου ή να πληγωθείς από αυτό.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το τρίγωνο του Ήλιου και του Δία είναι θετικό για να αξιοποιήσεις στο έπακρον το επικοινωνιακό σου ταλέντο, να κάνεις τις επαφές σου, να συζητήσεις για δουλειές. Η Αφροδίτη που πυροδοτεί το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, δεν αποκλείεται να συντελέσει στο να αντιμετωπίσεις χρέη ή οικονομικές υποθέσεις με τράπεζες, δημόσιο, κληρονομικά που μάλλον θα σε πιέσουν αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέχεις τις κινήσεις σου.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με τον Άρη στον Υδροχόο και το εξάγωνό του με τον Ουρανό, οι μέρες αυτές είναι καλές για να κάνω ένα ταξίδι ή να κλείσω τα εισιτήριά μου για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

102112183_1

ΕΡΩΤΑΣ: Η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στο ζώδιο των σχέσεών σου, τον Αιγόκερω και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Αν έχεις γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου, να προσέχεις γιατί δεν αποκλείεται να επέλθει ένα τέλος σε μία σχέση σου. Γενικότερα, είναι προτιμότερο να είσαι σε ετοιμότητα για μεγάλες αλλαγές. Από την άλλη, η πιο θετική έκβαση αυτής της όψης θα είναι να απεγκλωβιστείς από τους περιορισμούς του εγωισμού σου, να μπεις στη θέση του/της συντρόφου σου, να αλλάξεις οπτική γωνία για τα πράγματα και να δεις με τελείως διαφορετικό μάτι το ταίρι σου, αν φυσικά η σχέση σου το αξίζει...
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό μπορεί να δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις και παιχνίδια εξουσίας και εγωισμού στις συνεργασίες σου που οφείλεις να περιφρουρήσεις όσο μπορείς. Η είσοδος του Ερμή στον Αιγόκερω αμβλύνει κάπως τις εντάσεις αλλά δεν επαρκεί για να διορθώσει τις καταστάσεις.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ο Άρης βρίσκεται στο όγδοο σπίτι της ηλιακής μου οικοθεσίας. Από τη μια ανεβάζει τη λίμπιντό μου και με εξωθεί στο να επιδιώκω την ικανοποίηση των παθών μου ενώ από την άλλη με ρίχνει καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα οργής και παθών. Ας προσέχω τα ξεσπάσματά μου.

ΛΕΩΝ

102112184

ΕΡΩΤΑΣ: Ο Άρης από τον Υδροχόο, το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τις σχέσεις σου, μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις που δεν θα είναι σοβαρές αν κι εσύ δείχνεις κατανόηση και δεν υιοθετείς απόλυτες και εγωιστικές στάσεις. Θετικό είναι το τρίγωνο του Ήλιου με τον Δία στην αρχή της εβδομάδας που υπόσχεται χαρές και πανηγύρια, καλοπέραση, φλερτ, διασκέδαση. Αξιοποίησέ το για να περάσεις μια ευχάριστη Κυριακή με το ταίρι σου που θα σε τροφοδοτήσει με χαρά και για την υπόλοιπη εβδομάδα.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό δεν αποκλείεται να φέρει στεναχώριες στη δουλειά ή να σε εξαναγκάσει σε αλλαγές που, ωστόσο, τελικά θα είναι για καλό σου καθώς το ζώδιό σου υποστηρίζεται σθεναρά από τον Ουρανό και τον Δία. Πιθανώς να βρεθείς σε δίλλημα εξ' αιτίας κάποιας πρότασης που ίσως σου γίνει ή να σε επιβαρύνουν με αγγαρείες και ευθύνες που δεν σου αναλογούν χωρίς να σε καλύψουν με την αντίστοιχη οικονομική ανταμοιβή.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Από την Τετάρτη που μπαίνει και ο Ερμής στον Αιγόκερω, θα πρέπει να κάνω έναν πιο σωστό προγραμματισμό του χρόνου μου για να μην πιεστώ τόσο ώστε να χάνω συνεχώς ενέργεια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

102112185

ΕΡΩΤΑΣ: Ναι μεν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο των ερώτων σου, τον Αιγόκερω αλλά αυτή την εβδομάδα θα σχηματίσει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό, δημιουργώντας ένα σκηνικό πάθους και μυστηρίου, το οποίο θα συνοδεύεται από φόβους, άγχη και εντάσεις. Αν καταφέρεις να κατανικήσεις τους φόβους, τον εγωισμό, την ανάγκη σου για έλεγχο και αν οδηγείς τις όποιες εντάσεις στην κρεβατοκάμαρα, θα μπορέσεις να ανακτήσεις τις ισορροπίες στη σχέση σου.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Όλα δείχνουν ότι οι κόποι σου θα αποδώσουν καρπούς, αρκεί να είσαι λίγο πιο υπομονετικός/η. Ωστόσο, πρέπει να είσαι έτοιμος/η για τα δύσκολα καθώς ο Άρης που βρίσκεται στο περιβάλλον της καθημερινής σου εργασίας και προσφοράς, δηλώνει ότι θα έχεις πολλές δραστηριότητες, θα αναγκαστείς να αναλωθείς σε αγγαρείες που θα σε νευριάζουν και θα χάνεις πολλή ενέργεια.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω τν Τετάρτη, θέση από την οποία θα με ευνοήσει να επικοινωνήσω τα καλλιτεχνικά μου ταλέντα και τις δημιουργικές μου ιδέες.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

ΖΥΓΟΣ

102112186

ΕΡΩΤΑΣ: Ο κυβερνήτης του ζωδίου σου, η Αφροδίτη, κινείται στον Αιγόκερω και, αυτή την εβδομάδα, σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό. Αυτός ο συνδυασμός όψεων φωνάζει για απεξάρτηση και αλλαγή, εντάσεις και πάθη, ιδιαίτερα αν είσαι γεννημένος/η στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Καλά θα κάνεις να επαναπροσδιορίσεις τη στάση σου σε θέματα καρδιάς και να πας κόντρα στον εγωισμό και στην αλαζονεία σου που σε κάνουν να πιστεύεις ότι μπορείς να διατηρήσεις την αρμονία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσεις αρκετά προβλήματα καθώς το ζώδιό σου προσβάλλεται τόσο στον τομέα της καριέρας όσο και της οικογένειας. Προσπάθησε να είσαι συνεπής, να κάνεις το καλύτερο που μπορείς και να μην συμμετέχεις σε κουτσομπολιά, εντάσεις, αντιπαραθέσεις, εγωιστικές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ας εστιαστώ στις ανάγκες της οικογένειάς μου. Ας προσπαθήσω να μην δημιουργήσω επικοινωνιακό χάσμα με τους γονείς μου αυτή την περίοδο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

102112187

ΕΡΩΤΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι με τον Άρη στον Υδροχόο θα αναγκαστείς να αναλάβεις πολλές υποχρεώσεις και να διεκπεραιώσεις πολλές αγγαρείες, με αποτέλεσμα να είσαι αρκετά νευρικός/η. Επίσης, με τη συγκεκριμένη διέλευση, δεν αποκλείεται να ενσκήψουν κάποια οικογενειακά προβλήματα ή εντάσεις στο σπίτι. Παράλληλα η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα μιλάει για μεγάλα πάθη ενώ το τετράγωνό τους με τον Ουρανό μιλάει για το απρόβλεπτο που μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το άγχος και η υπερένταση θα σε αναστατώσουν ψυχικά με κίνδυνο να κάνεις κάποιες σπασμωδικές κινήσεις που θα σου κοστίσουν. Η αλήθεια είναι ότι τώρα θα έχεις αρκετά θέματα που απαιτούν τη λύση τους και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τα επιλύσεις. Ωστόσο, ο Κρόνος που σύντομα αποχωρεί από το ζώδιό σου, θα πρέπει να σε έχει κάνει πιο πρακτικό/η και τώρα να μπορείς να φτιάξεις μία ρεαλιστική στρατηγική που με σκληρή δουλειά θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Να προσέχω όταν ταξιδεύω γιατί μπορεί να ταλαιπωρηθώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

102112189

ΕΡΩΤΑΣ: Η εβδομάδα ξεκινάει με ένα υπέρλαμπρο τρίγωνο του Ήλιου που βρίσκεται στο ζώδιό σου με τον κυβερνήτη σου Δία! Αξίζει να αξιοποιήσεις αυτή την όψη καθώς αναδεικνύει τη θετικότητά σου, σε κάνει ακόμα πιο δημοφιλή στις παρέες και δεν αποκλείει χαρές ερωτικού χαρακτήρα. Από την άλλη, θα πρέπει να σου επισημάνω ότι με τον Ουρανό στο ζώδιο των ερώτων σου να σχηματίζει τετράγωνο με την Αφροδίτη, η οποία θα είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, οι εκπλήξεις –είτε θετικές είτε αρνητικές- είναι στο πρόγραμμα αλλά εσύ είσαι λάτρης των εκπλήξεων, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με την Αφροδίτη στο ζώδιο που σχετίζεται με τα οικονομικά σου, σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, το θέμα των ημερών θα είναι τα οικονομικά σου. Μπορεί να προκύψουν έκτακτα έξοδα αλλά –αν το επιτρέπει ο προσωπικός σου χάρτης- μπορεί να προκύψει και ένα αναπάντεχο κέρδος. Ο Ερμής που από την Τετάρτη μπαίνει κι αυτός στο ίδιο περιβάλλον, είναι βοηθητικός για συζητήσεις και διευθετήσεις εκκρεμοτήτων οικονομικού χαρακτήρα.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ο Άρης που βρίσκεται στον Υδροχόο, με βάζει στη δράση για να κάνω τα ταξίδια μου, τις επαφές που είναι απαραίτητες για τις δουλειές μου, να τακτοποιήσω υποθέσεις με συγγενείς και αδέλφια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

102112190

ΕΡΩΤΑΣ: Με τα τερτίπια της Αφροδίτης στο ζώδιό σου τουλάχιστον δεν θα βαρεθείς. Η σύνοδός της με τον Πλούτωνα βγάζει την ηδυπάθειά σου στην επιφάνεια (όσο κι αν προσπαθείς να την κρύβεις από τα αδιάκριτα μάτια του κοινωνικού σου περίγυρου). Ωστόσο, ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που μπορεί να φέρει στο φως απωθημένα, παράπονα, φοβίες με όλες τις εντάσεις που συνεπάγονται. Να προσέχεις τις ανταγωνιστικές σου διαθέσεις, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Καλό θα ήταν να προσέχεις τις κινήσεις σου γιατί τώρα δεν αποκλείεται να ενσκήψουν προβλήματα με τους συνεργάτες σου, τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να επιλύσεις είτε λόγω έλλειψης συμμάχων είτε λόγω αδιαλλαξίας. Από πλευράς σου προσπάθησε να κρατήσεις μία ήρεμη στάση και να μην προκαλείς εντάσεις. Ο Ερμής από την Τετάρτη μπαίνει στο ζώδιό σου και θα σε διευκολύνει να αξιοποιήσεις το επικοινωνιακό σου ταλέντο.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ας κάνω μια πιο προσεκτική διαχείριση των οικονομικών μου. Πιθανώς να προκύψουν έκτακτα έξοδα και να με βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

102112191

ΕΡΩΤΑΣ: Με τον Άρη στο ζώδιό σου θα είσαι αρκετά νευρικός/η, θα θέλεις να γίνονται όλα στο εδώ και τώρα, δεν θα είσαι όσο διαλλακτικός/η πρέπει και μπορεί να προκαλέσεις ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Το θετικό είναι ότι με τον Δία στον Λέοντα και το τρίγωνό του με τον Ήλιο, στην αρχή της εβδομάδας, θα ανοίξει ένα παράθυρο στον ήλιο που θα σου επιτρέπει να συντηρήσεις τις ισορροπίες σου, ακόμη κι αν ξεσπάσουν κάποιες καταιγίδες...
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Οι πιέσεις που σου ασκούνται είναι πολλές καθώς θα αναλάβεις αρκετές υποχρεώσεις και θα είσαι συνεχώς υπ' ατμόν. Ωστόσο, με τον Δία στον Λέοντα να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο από τον Τοξότη, περιβάλλον που σχετίζεται με τους στόχους σου, φαίνεται ότι θα υπάρξουν οι ευκαιρίες για κάτι καλύτερο και ότι τελικά θα βρίσκεις τα άτομα που θα σε βοηθούν να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ένα μυστικό πάθος ίσως να μπει στη ζωή μου και να την αναστατώσει. Ένας έρωτας που να με απομονώσει σε μία αγκαλιά και που μπορεί να συνοδεύεται από πόνο ή ανατροπή...

ΙΧΘΥΕΣ

102112192

ΕΡΩΤΑΣ: Πρέπει να προσέχεις αυτή την περίοδο γιατί από τη μια ο Ποσειδώνας που βρίσκεται στο ζώδιό σου, καταλύει κάθε λογική πλευρά σου στον ερωτικό τομέα ενώ, από την άλλη, η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό, δεν αποκλείεται να σε μπλέξει σε ιστορίες με δράκους και μαινάδες που μπορεί να σε πληγώσουν. Πρέπει να προσέχεις τις κινήσεις σου και να αποφύγεις τους κόλακες. Επίσης, πρέπει να είσαι συνειδητός/η όταν κάνεις μια ερωτική γνωριμία και να διακρίνεις αν το άτομο που σε ενδιαφέρει μπορεί να καλύψει μόνο ένα σου πάθος ή αν είναι πρόθυμο να κάνετε μια σχέση μαζί.
ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Οι επαγγελματικές επιτυχίες είναι στη σφαίρα του πιθανού, αρκεί να έχεις υπομονή και να μην πιέζεις τις καταστάσεις. Να έχεις εμπιστοσύνη στο Σύμπαν (άλλωστε αυτό σου διαμηνύει ο Ποσειδώνας) και να αφήνεσαι στη ροή με τη σιγουριά ότι όλα θα γίνουν στην κατάλληλη στιγμή. Προσπάθησε να κάνεις μια πιο συνετή διαχείριση των οικονομικών σου γιατί δεν αποκλείεται να προκύψουν έκτακτα έξοδα.
ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ας είμαι προετοιμασμένος/η γιατί δεν αποκλείεται να στεναχωρηθώ εξ' αιτίας της συμπεριφοράς ενός φιλικού μου προσώπου. Τώρα δεν αποκλείεται να τελειώσει οριστικά μια φιλία μου.

{youtube}ebBMIz8oaFs{/youtube}

Δες σε video τις εβδομαδιαίες προβλέψεις από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Μάθε τα πάντα εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved