Final 4 - Οι εκτιμήσεις για τους ημιτελικούς

Αυτή την κούπα, ποιος θα την σηκώσει;

Παπασταύρου Λίντα
Final 4 - Οι εκτιμήσεις για τους ημιτελικούς

Φτάσαμε λοιπόν στην γιορτή του μπάσκετ. Στο Final 4 της Euroleague. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από δύο ομάδες τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει την καλύτερη ομάδα (η γνώμη μου είναι αυτή) των τελευταίων ετών γεμάτη πάθος. Ο Ίβκοβιτς όμως έχει την ατυχία να έχει απέναντι του την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης και συνδιεκδικητές δύο ακόμη «ιερά τέρατα» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ομπράντοβιτς και τον Καζλάουσκας. Από την άλλη ο Πασκουάλ είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλος ...looser, τελικά όμως όλα είναι σχετικά αφού σε έναν αγώνα μεταξύ τεσσάρων «υπερδυνάμεων» κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό.

Κατά την γνώμη μου πάντως και με βάση τις εξισώσεις της Uranian η κούπα ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Βαρκελώνη.

ΤΣΣΚΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ένα δύσκολο παιχνίδι που με αυτά που βλέπω δεν νομίζω να κριθεί στις λεπτομέρειες. Μια τύχη παραπάνω έχει αναμφισβήτητα η ΤΣΣΚΑ όπου θεωρώ πως θα επικρατήσει. Όμως κρατώ ένα κομμάτι της εξισώσεως που λέει περί ακυρώσεως ή εσφαλμένης τιμωρίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ένα δύσκολο παιχνίδι που χρειάζεται να βρει έναν ιδιαίτερο ρυθμό και να δώσει ομηρικές μάχες κάτω από τα καλάθια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει επιθετικά και να προσπαθήσει να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία αν θέλει να κυνηγήσει την τύχη του. Η πλάστιγγα πάντως, γέρνει υπέρ των Καταλανών.

Karl-Heinz Ottinger

Φόρτσα κουμπάροι!

Σε μια εποχή όπου πολλοί ξένοι μας έχουν βάλει στο μάτι, το ζητούμενο και το ευκτέο για την Ελλάδα είναι να βρεθούν στον τελικό οι δύο ...κουμπάροι!

Για να δούμε όμως τι λένε και οι ουρανοί.

Κατ' αρχάς, έχω ήδη διατυπώσει τις εκτιμήσεις μου πως η φετινή κούπα θα πάει σε εκείνον που έχει τις καλύτερες «άκρες» και όχι απαραίτητα στον καλύτερο.

Από εκεί και ύστερα, η σύνοδος του transit Ήλιου με τον Δία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πολλές παρατάσεις. Αυτή είναι η εμπειρία από ανάλογες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και μένει να δούμε αν θα ισχύσει και στο μπάσκετ. Γιατί θεωρητικά, η ίδια όψη μπορεί να δώσει και μεγαλειώδεις νίκες με μεγάλη διαφορά.

ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ:Το κουμάντο ο Ποσειδώνας

Ο Ομπράντοβιτς έχει σαν ισχυρό ατού το τετράγωνο του διελαύνοντα Δία προς την γενέθλια Αφροδίτη του. Οι δύο πλανήτες του έδωσαν πέρυσι το τρόπαιο μέσω Ηλιακού τόξου (σύνοδος) και παρότι η όψη βρίσκεται στην εκπνοή της, μπορούν να το ξανακάνουν.

Ο χάρτης του Καζλάουσκας πάλι έχει κι αυτός τα δυνατά του σημεία, όμως δείχνει πως στους κρίσιμους αγώνες ο Λιθουανός προπονητής είναι πιο αποτελεσματικός ως αουτσάιντερ, κάτι που όσο να 'ναι λειτουργεί σε βάρος του στον συγκεκριμένο ημιτελικό!

Ωστόσο, η λήξη του αγώνα φαίνεται να είναι έργο ...Ποσειδώνα, κάτι που σημαίνει πως το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι προϊόν «κλοπής»!

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Με οδηγό το '97

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ο Ίβκοβιτς βρίσκεται πολύ πιο κοντά στη νίκη, αφού έχει την υποστήριξη του Δία: Ο διελαύνων σε τετράγωνο με τον γενέθλιο του συν την αντίθεση των δύο πλανητών στον ετήσιο χάρτη του. Καλό είναι όμως να μην «τραβήξει» πολύ ο αγώνας γιατί τότε οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν.

Γιάννης Ριζόπουλος

Σημείωση: Εμείς βέβαια κάναμε το... καθήκον μας, ωστόσο είναι βέβαιο πως χωρίς την ώρα γέννησης των εμπλεκομένων (δηλαδή των προπονητών) η όποια πρόβλεψη έχει μεγάλη επισφάλεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved