Το παιδί Ζυγός έχει ανάγκη ένα ισορροπημένο και όμορφο περιβάλλον

Το παιδί Ζυγός και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Ζυγός έχει ανάγκη ένα ισορροπημένο και όμορφο περιβάλλον

1. Το παιδί Ζυγός ♎

Είναι ευγενικό, εγκάρδιο και φιλικό. Διαθέτει χάρη, φινέτσα, λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά και γοητεύει με το γλυκό και όμορφο χαμόγελο του. Έχει οξυμένη διανόηση και θεωρεί ότι η αληθινή ζωή χρωματίζεται από την εικόνα ενός τέλειου κόσμου, όπου κυριαρχεί το όμορφο, το καλό και το θετικό, ενώ απουσιάζουν οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις. Νιώθει άνετα και ευχάριστα σε χώρους που τα πάντα είναι ισορροπημένoι, συμμετρικoί και αρμονικοί. Ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε λεπτές γραμμές, με ωραία χρώματα και εφοδιασμένο με απαλή μουσική είναι ιδανικό για την απόδραση του στον παραμυθένιο, ονειρικό κόσμο της τέλειας αρμονίας και της συναισθηματικής ισορροπίας.

Εκείνο που προέχει στη ζωή του είναι η εσωτερική του αρμονία, η οποία εξαρτάται από τη στοργή και την επιβεβαίωση που δέχεται από τους άλλους. Από πολύ νωρίς, αναζητά και συναισθηματικά να απογειώνεται με τις εκδηλώσεις ή τα λόγια αποδοχής και αγάπης. Αισθάνεται ευχάριστα, όταν οι άλλοι είναι με το μέρος του και για αυτό προσπαθεί να τους ευχαριστεί και να προσαρμόζει τις επιθυμίες του σύμφωνα με τη βούλησή τους. Συχνά, όμως, αν και δεν το ομολογεί, νιώθει άσχημα, όταν δε συμπαθεί ή δε συμφωνεί με τους άλλους, θεωρώντας ότι κάνει κάτι κακό. Οι γονείς, λοιπόν, αφ' ενός χρειάζεται να του τονίζουν την αυτοεκτίμησή του και αφ' ετέρου να το ενθαρρύνουν για δράση.

Η διανοητικότητά του είναι αξιοσημείωτη. Στο σχολείο θα γοητεύεται από την επεξεργασία ιδεών και θα αξιοποιεί τις γνώσεις του, χάρη στο λαμπρό και λογικό πνεύμα που διαθέτει. Θα ξεχωρίσει για τη βαθιά αίσθηση δικαιοσύνης του και την εγκάρδια και ευχάριστη παρέα του. Σαν τον κυβερνήτη του ζωδίου του, την Αφροδίτη, τρέφει βαθιά εκτίμηση για την ομορφιά, την κουλτούρα και την τέχνη. Του αρέσει να παίζει ανέμελα ή να ασχολείται με εικαστικά, σχέδιο, ζωγραφική, κολάζ με χαρτί, ύφασμα και άλλα υλικά. Επίσης το γοητεύει το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική, ο χορός και οι ομαδικές δραστηριότητες. Θα δημιουργεί στιλ, χάρη και θα εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Αναμφίβολα, αν έχει ελευθερία και συνάμα έγκριση και στήριξη, θα φτιάξει τον ιδανικό κόσμο, στον οποίο θα κατοικεί η ομορφιά, η αγάπη και η καλοσύνη.

2. Οι 12 μαμάδες

Μαμά Κριός

Εσύ αντιπροσωπεύεις το «εγώ» και το μικρό σου το «εμείς». Η σχέση σας είναι ισορροπημένη, καθότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Δραστήρια και καθοδηγητική, το βοηθάς να λαμβάνει αποφάσεις ενισχύοντας την αυτοβουλία του και ενθαρρύνοντας το να ενεργεί όπως θέλει.

Μαμά Ταύρος

Η Αφροδίτη, πλανήτης της ομορφιάς και της συντροφικότητας, είναι κυβερνήτης των ζωδίων σας. Ως εκ τούτου, η σχέση σας είναι αρμονική και γλυκιά. Εκτιμάτε και οι δυο την ομορφιά, την τέχνη και τις απολαύσεις και μοιράζεστε το χρόνο σας με κοινά ενδιαφέροντα.

Μαμά Δίδυμος

Αποτελείς μια συνεργάσιμη δύναμη που έχει εξαιρετική νοητική επαφή και επικοινωνία. Η συζήτηση αποτελεί διασκέδαση και διανοητική πρόκληση. Έχε, βεβαία, υπόψη σου ότι το μικρό σου θα μιμείται την τάση σου να ξεκινάς πράγματα και να τα αφήνεις στη μέση.

Μαμά Καρκίνος

Εσύ κατευθύνεσαι από το συναίσθημα, ενώ εκείνο πορεύεται με τη διανόηση. Και οι δύο, όμως, αναζητάτε την ηρεμία και την ισορροπία της οικογενειακής ζωής. Θα προσπαθεί να σε κατανοεί, θα εκτιμά τις ανέσεις που θα του παρέχεις, αλλά θα δυσανασχετεί, όταν σε πιάνει το κυκλοθυμικό σου.

Μαμά Λέων

Αποτελείς την ιδανική δασκάλα που του μαθαίνει να είναι αυθόρμητο και να χαίρεται χωρίς ενοχές. Αποφασιστική και δραστήρια, το βοηθάς να παίρνει αποφάσεις και να δρα με γνώμονα την ευτυχία του. Η εξαιρετική σας σχέση στηρίζεται στην αγάπη και τον αλληλοθαυμασμό.

Μαμά Παρθένος

Συνδυάζεις την πρακτικότητα με την λεπτότητα και την οργάνωση με την απόλαυση. Η σχέση σας είναι διανοητική, πράγμα που σημαίνει πώς πότε θα απολαμβάνετε νοητικές ασχολίες και πότε θα καταφεύγετε σε λεκτικές αψιμαχίες. Χρειάζεται να εκδηλώνεις περισσότερο τα συναισθήματά σου.

Μαμά Ζυγός

Η αγάπη του ενός για τον άλλον είναι βαθιά και ξεχωριστή. Η αφοσίωση στην οικογένεια αποτελεί αμοιβαία δέσμευση, ενώ εργάζεσαι ειρηνικά σε θέματα ενάντια στην αδικία. Θα είναι ωφέλιμο, η διαπαιδαγώγησή του να διέπεται από κανόνες, τους οποίους πρωτίστως θα τηρείς εσύ.

Μαμά Σκορπιός

Μητέρα με ισχυρή θέληση και στρατηγική ικανότητα, φροντίζεις να παίρνει πρωτοβουλίες και να λαμβάνει αποφάσεις, ώστε να τα καταφέρνει παντός καιρού. Η παράθεση και των δύο όψεων του νομίσματος είναι διαδικασία που χρειάζεται να υιοθετήσεις για να κατανοεί τις προθέσεις σου.

Μαμά Τοξότης

Αισιόδοξη και θετική, το μαθαίνεις να βλέπει την καλή πλευρά της ζωής και να χαίρεται για ό, τι κάνει. Υιοθετεί την τάση σου να αναζητάς τη φρόνηση και το βάθος των πραγμάτων, αξιοποιώντας την οξύνοια του πνεύματός του. Οι διαφορές σας επιλύονται άμεσα και ολοκληρωτικά.

Μαμά Αιγόκερως

Φροντίζεις να αντιληφθεί τους καθορισμένους ρόλους των μελών της οικογένειας και να σέβεται τα όρια που έχεις θέσει. Αν και είναι από τη φύση του ανέμελο, θα είναι πρόθυμο να προσπαθήσει, αν το προσεγγίσεις με τρυφερότητα ή απευθυνθείς στην διανοητική πτυχή της προσωπικότητάς του.

Μαμά Υδροχόος

Η αγάπη σου για κοινωνική δικαιοσύνη βρίσκει το συνεχιστή της στο παιδί Ζυγό που το διακρίνει η βαθιά αίσθηση του δικαίου. Η ελευθερία και παράλληλα ο ουσιαστικός χρόνος που του παρέχεις το ευχαριστούν και το βοηθούν να ξεδιπλώσει τις ιδέες και τα νοήματα που έχει στο νου του.

Μαμά Ιχθύς

Ευφάνταστη και ευαίσθητη, το ωθείς να ονειρεύεται και να φαντάζεται ένα κόσμο όπου τα πάντα είναι όπως τα επιθυμεί, δηλαδή ιδανικά. Επίσης μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές ασχολίες του μαθαίνεις να συμπαραστέκεται και να βοηθά τους άλλους.

Παραπάνω παρατίθενται γενικές τάσεις με βάση το ηλιακό ζώδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για την ανάλυση της προσωπικότητας του απαιτείται εκτενής και λεπτομερειακή εξέταση με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved