Η πεθερά Αιγόκερως

Αγαπάει τους τύπους, έχει πάρει διδακτορικό στην καλή έξωθεν εικόνα και συχνά το αυστηρό και απόμακρο ύφος της μπορεί να σας κόψει τα γόνατα

Η πεθερά Αιγόκερως

Η πεθερά Αιγόκερως είναι μια γυναίκα που, όπως και ο κυβερνήτης της, ο Κρόνος, έχει τιτάνιες αντοχές, γνωρίζει καλά την τέχνη της εκθρόνισης, πράγμα που σημαίνει καλύτερα σύμμαχος παρά εχθρός και από φόβο να μην να χάσει τα ιεραρχικά της δικαιώματα στη ζωή του παιδιού της μπορεί να γίνει τρομερά φιλύποπτη, ελεγκτική και περιοριστική σε σημείο… Δ.Ν.Τ. Αγαπάει τους τύπους, έχει πάρει διδακτορικό στην καλή έξωθεν εικόνα και συχνά το αυστηρό και απόμακρο ύφος της μπορεί να σας κόψει τα γόνατα.

Τι θα αγαπήσετε πάνω της

Η υπομονή και η υπευθυνότητα είναι δύο στοιχεία που θα λατρέψετε πάνω της. Πεποίθηση της είναι «το εύκολο είναι να διαλυθεί μια σχέση, το δύσκολο είναι να κρατηθεί» και ως εκ τούτου θεωρεί καθήκον της να βοηθήσει, να διδάξει και να καθοδηγήσει τόσο εσάς όσο και το παιδί της πώς να τα βγάζετε πέρα στις δυσκολίες. Δεν λυγάει, ούτε σπάει στις αντιξοότητες της ζωής. Επιπλέον, αυτό που έχει να πει θα το πει, θυμίζοντας το Σταύρο Ξενίδη στην ταινία «η δε γυνή να φοβάται τον άνδρα» που έλεγε «α, εγώ τα λέω τσεκουράτα». Πατάει γερά στη γη και όποτε την έχει ανάγκη θα σας σταθεί και συγχρόνως θα σας παρουσιάσει ένα σχέδιο στρατηγικής για να βγείτε από τη δύσκολη θέση. Επιπλέον, ξέρει να θέτει όρια και να προασπίσει τα δικαιώματα της γεγονός που θα συμβάλλει στο να νιώθετε ασφάλεια κοντά της.

Με τι θα... τρέχετε και δεν θα φτάνετε

Η σχολαστικότητα και η τσιγκουνιά πάνε πακέτο με την προσωπικότητα της. Ο χρόνος είναι σημαντικός, είναι πολύτιμος, είναι χρήμα, τέλος πάντων θα πρέπει να είστε ακριβείς γιατί το ρολόι και εκείνη είναι αυτοκόλλητοι. Η οποιαδήποτε αργοπορία ή παραμικρή καθυστέρηση μπορεί να εκληφθεί ως έλλειψη σεβασμού, απόδειξη ασυνεπούς χαρακτήρα και ανευθυνότητας. Ό,τι δηλαδή φοβάται περισσότερο και τότε ετοιμαστείτε για μια γερή ψαλμωδία και πιθανόν κάποια βαρβάτη συνέπεια. Επιπλέον, η πεθερά Αιγόκερως, ανεξαρτήτως της ηλικίας της, είναι ουσιαστικά μια old fashioned πεθερά, αυτό που λέμε παλαιάς κοπής και ως εκ τούτου θα επιχειρήσει να παίξει ενεργό ρόλο στη διοίκηση του σπιτιού σας που μάλλον βλέπει ως υποκατάστημα του δικού της. Συχνές ατάκες της είναι, «γιατί να πάρουμε άλλο; Αυτό τι έχει», «Πόσο; Έδωσες τόσα λεφτά για αυτό;» «Οικονομία, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου», «κλείστε τα φώτα». Επίσης, έχει μια τάση να μαζεύει πράγματα, για άλλους παλιατζούρες για εκείνη αντίκες και πράγματα που κάποια μέρα θα χρειαστούν, κοινώς δεν πετάει τίποτα, έχει τα πάντα από την παλαιολιθική εποχή.

Τι πρέπει εξ αρχής να ξεκαθαριστεί μεταξύ σας

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι. Το ζώδιο του Αιγόκερω είναι απέναντι από τον Καρκίνο πράγμα που δείχνει ότι το έχουν στο αίμα τους να είναι ψυχαναγκαστικοί, πιεστικοί και φυσικά να γυρνούν την πλάστιγγα απόλυτα υπέρ τους. Τα επιχειρήματα σας θα πρέπει να είναι σαφή, σοβαρά και να διέπονται από τους κανόνες της λογικής. Μην περιμένετε καιρό για να της ξεκαθαρίσετε ότι τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις ανάγκες του σπιτιού θα τα καθορίζετε εσείς με το παιδί της, γιατί τότε θα είναι πολύ δύσκολο να γκρεμίσετε το οικοδόμημα της και οι άδειες πια δεν βγαίνουν εύκολα. Εξηγείστε της ότι θέλετε να ακολουθήσετε το δικό της παράδειγμα στη διαχείριση των οικονομικών και να μάθετε να διαχειρίζεστε κρίσεις όπως και εκείνη, ότι θέλετε να της μοιάσετε και θα το σκεφτεί σοβαρά.

Πού χώνεται

Μα φυσικά παντού. Ελέγχει τα πάντα, με το που θα μπει στο σπίτι εξετάζει εάν όλα είναι στη θέση τους και μετράει τι και πόσο υπάρχει και δεν υπάρχει. Εκεί που δίνει τα ρέστα της είναι σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, έχετε μια τρόικα στη συσκευασία τους ενός. Όπως λέει και η ίδια «λεφτά δεν υπάρχουν…(για πέταμα).

Πού να της δώσετε αέρα

Καταρχήν να πούμε ότι ακόμα και αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή γιατί μπορεί το «αεράκι» να γίνει «τυφώνας». Είναι σημαντικό να νιώθει άνετα στο σπίτι σας, ενώ συγχρόνως θα σέβεται τα δικαιώματα σας και το οικογενειακό άσυλο της κατοικίας σας. Ενθαρρύνετε τη σε ζητήματα που σχετίζονται με το τι πρέπει ή δεν πρέπει και σε ποιες χρονικές περιόδους. Ως Αιγοκερίνα έχει μια απίστευτη αίσθηση του timing και φυσικά μεγάλη εμπειρία.

Πού βγαίνουν τα μαχαίρια

Αυτή η γυναίκα θα σας δείξει τη δυσαρέσκεια της πρωτίστως με την ψυχρότητα και την αποστασιοποίηση εάν αισθανθεί ότι δεν τρέφετε σεβασμό για το πρόσωπο της, ότι της λέτε ψέματα ή ότι δεν την εμπιστεύεστε. Η πεθερά – Αιγόκερως είναι σκληρή σαν πάγος και δεν φοβάται από μαχαίρια, θα τα βάλει στη συλλογή της. Εάν της δείξετε ζεστασιά και αγάπη όμως θα λιώσει και θα γίνει ένας αξιόπιστος οδηγός σοφίας στη ζωή σας.

Πώς να σας πάρει με καλό μάτι

Θα εκτιμήσει μια σοβαρή και μετρημένη στάση, θα της αρέσει να κρατήσετε τους τύπους του σαβουάρ βιβρ και να δείξετε σεβασμό στην ιεραρχία. Ένα δώρο που να σχετίζεται με την ιστορία, τον αρχαίο πολιτισμό, πιθανόν κάτι που να αναδεικνύει το κοινωνικό ή επιχειρηματικό της προφίλ θα την κολάκευε γιατί θα έδειχνε ότι μπήκατε στον κόπο να μάθετε τι είναι σημαντικό για εκείνη. Φυσικά μην τολμήσετε τίποτα «what’ s up?» ή «Τι λέει θεία, όλα καλά;»

Πώς θα μείνει μακριά από τα πόδια σας

Μόνο με περίφραξη με ηλεκτροφόρα καλώδια και πέριξ του χώρου νάρκες κατά προσωπικού, διότι το μυστικό όπλο που κρατά στα χέρια της είναι η αχίλλειος πτέρνα του παιδιού της. Πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει να το χειραγωγήσει και να φέρει τα πράγματα στα μέτρα της. Τώρα εάν τη θέλετε σώνει και καλά μακριά σας, πείτε της το ευθέως είναι σκληρή σαν πέτρα και αντέχει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved