Το παιδί Δίδυμος έχει ταλέντο στο να ξεγλιστράει επιδέξια

Το παιδί Δίδυμος και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Δίδυμος έχει ταλέντο στο να ξεγλιστράει επιδέξια

1. Το παιδί Δίδυμος

Η κινητικότητα και η ταχύτητα της αντίληψής του γίνονται φανερά από πολύς νωρίς. Κατά τη βρεφική ηλικία, όταν δεν κινείται, τα μάτια του παίζουν χαριτωμένα και εξετάζουν τα πάντα με απέραντη περιέργεια. Τα χέρια του είναι δραστήρια, ευκίνητα και μπορεί εύκολα να μιμείται με συσπάσεις των μυών του προσώπου ή κινήσεις του σώματος. Μαθαίνει να περπατά και να μιλά γρήγορα και ενδέχεται να διαφύγει της προσοχής σας καθώς του αρέσουν οι αναζητήσεις. Περνά ευχάριστα με δραστηριότητες που συνδυάζουν τη διασκέδαση και τη γνώση και αναζητά παιχνίδια που ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα.

Ο λόγος και οι λέξεις το γοητεύουν, καθώς αναπτύσσουν τη φαντασία και του ακονίζουν το μυαλό. Δεν θα έχει δυσκολίες στη μάθηση, θα μελετάει τα μαθήματα που το ενδιαφέρουν, δεν θα εστιάζεται σε λεπτομέρειες και θα προσπαθεί να αποκτήσει μια ευρεία γνώση και πλατιά ενημέρωση για όλα τα πράγματα. Οξυδερκές και εύστροφο θα διακρίνεται σε πνευματικές δραστηριότητες: μαθηματικά, λογοτεχνία, ξένες γλώσσες και θα του αρέσει να μοιράζεται τις γνώσεις του με τους άλλους. Θα έχει ταλέντο στο να ξεγλιστράει επιδέξια, χάρη στην ευγλωττία και συνάμα την ορθολογιστική προσέγγιση των θεμάτων.

Ακριβώς επειδή θα αναλύει τα πάντα με τη λογική, συχνά θα δυσκολεύεται να συνδεθεί με τα συναισθήματα, με αποτέλεσμα να αισθάνεται είτε διχασμένο είτε αποκομμένο από τον εαυτό του. Είναι χρήσιμο, λοιπόν, να διδαχθεί ότι η λογική και το συναίσθημα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και δεν αλληλοαναιρούνται.

Ένα βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς του είναι η ανησυχία, η οποία είτε εκδηλώνεται με νευρικές κινήσεις όπως το κούνημα του ποδιού ή το φάγωμα των νυχιών είτε καλύπτεται με την ανάπτυξη πολλαπλών και ποικίλων ενδιαφερόντων. Έχετε, επιπλέον, υπόψη σας ότι είναι από τα παιδιά που δεν ικανοποιείται με μια δραστηριότητα τη φορά και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα το ίδιο χρονικό διάστημα. Θεωρείται ενθαρρυντικό από την προσχολική ηλικία να του δωρίζετε διανοητικά - εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιβλία, και να φροντίζετε να διοχετεύει την κινητικότητά του σε μια σειρά από χόμπι όπως σπορ, περιηγήσεις, εκδρομές, playgroups. Συνοψίζοντας, μπορείτε να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι ο λιλιπούτειος Δίδυμος, είναι αεικίνητος, ευπροσάρμοστος, ευφυής και προπάντων επικοινωνιακός.

2. Οι μαμάδες

Μαμά Κριός

Ενεργητική και προοδευτική, μαθαίνετε το παιδί σας να αναζητά νέες συγκινήσεις και να ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ωστόσο, επειδή κατέχεστε από βιασύνη και αδημονία, συχνά χρειάζεται να συνειδητοποιείτε τη σπουδαιότητα της νοητικής επικοινωνίας και να αποφεύγετε να είστε απότομοι στην παρατεταμένη επιθυμία του μικρού σας για συζήτηση.

Μαμά Ταύρος

Αγαπάτε τη σταθερότητα και τη σιγουριά και αρκετές φορές νιώθετε άβολα με την ασταθή συμπεριφορά του. Προσπαθήστε να το μάθετε να κατευθύνει τις ιδέες του σε σταθερούς στόχους, αλλά χωρίς πίεση. Επιπλέον, φροντίστε να του δείχνετε τα συναισθήματά σας, χωρίς υπερβολές, ώστε να μπορέσει να θέσει σε αρμονία την υψηλή του νοημοσύνη με τα συναισθήματα.

Μαμά Δίδυμος

Η νοητική επαφή σας φέρνει κοντά και απολαμβάνετε συζητήσεις, λεκτικά παιχνίδια και αψιμαχίες. Συχνά, δεν δίνετε προσοχή στα συναισθήματα, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην αδυναμία κατανόησης ή άρνησης έκφρασης του συναισθηματικού του κόσμου.

Μαμά Καρκίνος

Η συναισθηματική στήριξη που του προσφέρετε είναι αξιοσημείωτη και επιπλέον αναγκαία. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα βοηθήσει να νιώθει καταπνιγμένο από διάθεση εξάρτησης ή προσκόλλησης από την πλευρά σας. Δείξτε του ότι κατανοείτε την διανοητική προσέγγιση που έχει για τα πράγματα και ανταποκριθείτε ή ενισχύστε τις νοητικές του ανάγκες.

Μαμά Λέων

Ανοιχτόκαρδη και εύθυμη, του δείχνετε την όμορφη πλευρά της ζωής, συντροφεύοντας ή παρακινώντας το σε διασκεδαστικές και ευχάριστες δραστηριότητες. Συγχρόνως, ενδιαφέρεστε να αξιοποιήσει την ευφυΐα του και να θέσει σε εφαρμογή μεγαλεπήβολα σχέδια.

Μαμά Παρθένος

Έχετε καλή επικοινωνία και απολαμβάνετε μαζί παιδαγωγικές δραστηριότητες που αξιοποιούν ή αναδεικνύουν την οξύτητα του πνεύματος και της νοητικής του ικανότητας. Θεωρείτε αναγκαίο να το ενισχύσετε να αναζητάει το σκοπό και την πρακτική εφαρμογή των ιδεών του. Εξίσου όμως σημαντική είναι η αποφυγή λεκτικών ή νευρικών ξεσπασμάτων και η από κοινού αναγνώριση της σπουδαιότητας των συναισθημάτων.

Μαμά Ζυγός

Γλυκιά και ήρεμη, προσπαθείτε να του παρέχετε ένα αρμονικό περιβάλλον που διέπεται από τις αρχές της λογικής και της δικαιοσύνης. Θα του διδάξετε την αξία των κοινωνικών σχέσεων με ευκολία και θα χαίρεστε με το χιούμορ που θα επιδεικνύει στην αντιμετώπιση δύσκολων συγκινησιακών καταστάσεων.

Μαμά Σκορπιός

Οι αντιδράσεις σας βασίζονται στο συναίσθημα και αρκετές φορές η κρίση σας είναι υποκειμενική ή βαθιά διερευνητική. Το Διδυμάκι όμως έχει ανάγκη από διανοητικά σχήματα και δομές και προτιμά την ευρεία θεώρηση των πραγμάτων. Αποφύγετε να το συμμορφώσετε στα δικά σας πιστεύω με στέρηση ελευθεριών ή δικαιωμάτων.

Μαμά Τοξότης

Είστε άτομο υπεύθυνο και ώριμο και στη μεταξύ σας σχέση σας έχετε ρόλο καθοδηγητή. Από τη μία, χαίρεστε ο ένας την παρέα του άλλου και αντιδράτε και οι δύο θετικά σε αλλαγές και νέες προκλήσεις και από την άλλη, με στωικότητα και φιλοσοφική διάθεση προσπαθείτε να του εμφυτεύσετε την αξία της ανάληψης ευθυνών για τα λεγόμενα και τις πράξεις του.

Μαμά Αιγόκερως

Το Διδυμάκι φωτίζει τη ζωή σας με το χιούμορ και την ευθυμία του. Από τη φύση σας πρακτική και ευσυνείδητη, θέλετε να το μάθετε να είναι υπεύθυνο και σοβαρό. Αποφύγετε όμως την υπερβολική έμφαση στις υποχρεώσεις γιατί εκείνο παρατηρεί ότι αφαιρούν τη χαρά της ζωής και θα συνεχίσει την ανέμελη και -σε κάποιες περιπτώσεις- επιφανειακή εκτίμηση των εμπειριών.

Μαμά Υδροχόος

Χαίρεστε να συζητάτε και να διερευνάτε μαζί ιδέες, ενώ από πολύ νωρίς θα το μυήσετε στο κόσμο της τεχνολογίας. Για αρχή, θα παίζετε μαζί με οn line παιχνίδια και θα αφιερώνετε χρόνο σε νεωτεριστικές ή πρωτότυπες δραστηριότητες ,ενώ στη συνέχεια δεν θα αποχωρίζεστε το κινητό σας τηλέφωνο για να ανταλλάσσετε απόψεις και να σχολιάζετε τα καθημερινά νέα.

Μαμά Ιχθύς

Η ευελιξία, αν και αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό σας, εκδηλώνεται σε διαφορετικούς τομείς, εσάς είναι συναισθηματική, ενώ εκείνου νοητική. Εσείς βασίζεστε στη διαίσθηση, ενώ εκείνο στη λογική, με αποτέλεσμα η σχέση σας να είναι αινιγματική. Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτές σε συζητήσεις και να διακρίνετε τους συλλογισμούς και τα λογικά επιχειρήματα που θέτει.

*Παραπάνω παρατίθενται γενικές τάσεις με βάση το ηλιακό ζώδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για την ανάλυση της προσωπικότητάς του απαιτείται εκτενής και λεπτομερειακή εξέταση με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved