Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου στους 12 Οίκους

Τι είναι ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου και ποια η σημασία της θέση του στο Ωροσκόπιο;

Παπασταύρου Λίντα
Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου στους 12 Οίκους

από την Χριστίνα Δημοπούλου





Xristina Foto


Σύμφωνα με την Αστρολογία κάθε Ζώδιο κυβερνάται από ένα Πλανήτη.

Έτσι λοιπόν έχουμε:

ΖΩΔΙΟ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Κριός

Άρης

Ταύρος

Αφροδίτη

Δίδυμοι

Ερμής

Καρκίνος

Σελήνη

Λέων

Ήλιος

Παρθένος

Ερμής

Ζυγός

Αφροδίτη

Σκορπιός

Πλούτωνας

Τοξότης

Δίας

Αιγόκερως

Κρόνος

Υδροχόος

Ουρανός

Ιχθύες

Ποσειδώνας

Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ωροσκόπος ή η ακμή του πρώτου οίκου είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα ωροσκόπιο. Η ιδιαιτερότητα του ανερχόμενου ζωδίου, όπως αλλιώς αποκαλείται, έγκειται στην άμεση σχέση του με την ακριβή ώρα γέννησης, η οποία συντελεί στην κατάστρωση του μοναδικού γενέθλιου χάρτη κάθε προσώπου.

Ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιδιότητα της μοναδικότητας. Συνάμα υποδεικνύει τη φύση αλλά και τη δυναμική των προσωπικών επιδιώξεων του ατόμου. Και για να γίνει πιο κατανοητό, αν για παράδειγμα κάποιος έχει Ωροσκόπο στο Λέοντα, τότε θα αναζητήσει στο ωροσκόπιό του τον Οίκο που βρίσκεται ο Ήλιος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του Ωροσκόπου.

Δείτε λοιπόν πως επηρεάζει τα βαθύτερα αιτήματα και τις προσωπικές σας επιθυμίες, ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου ανάλογα με τον Οίκο στον οποίο βρίσκεται.


Στον 1ο Οίκο
Αν ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου σας βρίσκεται στον πρώτο οίκο τότε τονίζεται η ανάγκη προβολής και έκφρασης της προσωπικότητας σας. Η απάντηση στα παραπάνω αιτήματα θα σας προσφέρει την ολοκλήρωση.


Στον 2ο Οίκο
Οι προσωπικές επιδιώξεις σας θα εκδηλωθούν στην οικονομική και συναισθηματική ζωή. Μέσα από τα υλικά αγαθά, το χρήμα, την περιουσία αλλά και τα συναισθήματα θα προσπαθήσετε να προβάλλετε το εγώ σας.


Στον 3ο Οίκο
Εσείς, για να καλύψετε τις προσωπικές σας ανάγκες επιζητάτε την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τη γνώση, τα κοντινά σας πρόσωπα (αδέρφια, γείτονες). Η αντίληψη, η λογική, η κοινωνική αποδοχή και προσαρμογή θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στον παραπάνω σκοπό.


Στον 4ο Οίκο
Εσείς, που στον προσωπικό σας χάρτη ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου βρίσκεται στον τέταρτο οίκο, έχετε ανάγκη την οικογένεια, την πατρίδα, την προσωπική επιχείρηση για να εκφράσετε τα προσωπικά σας αιτήματα. Η πατρική περιουσία, τα ακίνητα και η κληρονομικότητα θα έχουν σημαντική επίδραση στους προσωπικούς στόχους σας.


Στον 5ο Οίκο

Προσωπική σφαίρα δράσης για εσάς αποτελεί η ερωτική ζωή, τα παιδιά, τα παιχνίδια, τα χόμπι, το θέαμα, η διδασκαλία, οι απολαύσεις και γενικότερα η δημιουργία. Η αυτοπραγμάτωση θα επιτευχθεί μέσα από δημιουργικές ασχολίες.


Στον 6ο Οίκο
Οι προσωπικές σας αναζητήσεις και ανάγκες θα έχουν πεδία δράσης την εργασία, την υγεία, την καθημερινή και ιδιωτική ζωή. Η προσφορά, η εργατικότητα, η επιστημονικότητα, η ευσυνειδησία, η πρακτική γνώση θα σας οδηγήσουν στη προσωπική ολοκλήρωση.


Στον 7ο Οίκο
Εσείς, έχετε ανάγκη από τους άλλους, για να εκφράσετε την προσωπικότητα σας. Οι συνεργασίες, τα συμβόλαια, ο γάμος, οι συνεταιρισμοί, οι πελάτες, οι φανεροί εχθροί, το δεύτερο παιδί θα αποτελέσουν τομείς μέσα από τους οποίους θα προσπαθήσετε να καλύψετε τις προσωπικές σας ανάγκες.


Στον 8ο Οίκο

Οι προσωπικές υποθέσεις, οι προτιμήσεις και οι διαθέσεις θα επηρεαστούν και παράλληλα θα εστιαστούν σε θέματα θανάτου, ψυχισμού, σεξ, μεταφυσικής, χρημάτων άλλων (φόροι, ασφάλειες, δάνεια, επιδοτήσεις, επιδόματα, διατροφές, κληρονομιές). Η έρευνα, τα πάθη, τα ένστικτα, η λίμπιντο θα σας ενδιαφέρουν.


Στον 9ο Οίκο
Εσείς υπό την καθοδήγηση του εαυτού σας θα διερευνήσετε την ταυτότητα σας σε τομείς που σχετίζονται με την ανώτερη μόρφωση, τη φιλοσοφική θεώρηση, τη δικαιοσύνη, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, το εξωτερικό, τα αθλήματα.

Στον 10ο Οίκο
Εσείς θα προσπαθήσετε να επιβληθείτε στην κοινωνία και να καλύψετε τις προσωπικές τους ανάγκες με αξιώματα. Θέλετε να πετύχετε καταξίωση, άνοδο, φήμη, προβολή, κύρος, εξουσία . Θα αγωνιστείτε για θέματα καριέρας, ιεραρχίας, αξιοπρέπειας, .


Στον 11ο Οίκο
Εσείς θα προσπαθήσετε να εκφραστείτε συναναστρεφόμενοι με άτομα που θα μοιράζονται στόχους και ιδέες. Θα θελήσετε να συνενωθείτε με άλλους για ένα κοινό σκοπό, συμμετέχοντας σε ομάδες, λέσχες, κοινότητες, συλλόγους, σωματεία, κόμματα. Ο τρόπος θα είναι επαναστατικός, αλτρουιστικός υιοθετώντας περίπλοκα συστήματα σκέψης, πολιτικής, επιστήμης.


Στον 12ο Οίκο
Θα αισθανθείτε την ύπαρξη σας μέσα από την ανάπτυξη της συνειδητότητας. Η διαδικασία αυτή θα συνοδεύεται από πόνο, μοναχικότητα και ανιδιοτελείς υπηρεσίες. Η μάθηση της ταυτότητας σας, λοιπόν θα χαρακτηρίζεται από δοκιμασίες, σοβαρές ασθένειες, εγκλεισμό, απομόνωση, απαισιοδοξία, φυγή από την πραγματικότητα, αλλά και οραματισμό, διαίσθηση, ψυχισμό, φιλανθρωπία και ανώτερες συλλήψεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved