Ο 10ος οίκος αποκαλύπτει τα μυστικά μιας επιτυχημένης καριέρας

Η σημασία του 10ου Οίκου του ωροσκοπίου

Ο 10ος οίκος αποκαλύπτει τα μυστικά μιας επιτυχημένης καριέρας

Η επιρροή του 10ου Οίκου είναι εξαιρετικά ισχυρή, ισότιμη (τουλάχιστον) με εκείνη του 1ου. Τυπικά, σχετίζεται με την καριέρα του ατόμου, την κοινωνική του θέση αλλά και τις σχέσεις του με την εκάστοτε εξουσία. Τελικά όμως η παρουσία κάποιου πλανήτη στον οίκο μπορεί να ορίσει τα πλαίσια της εξέλιξης ή να «σφραγίσει» συνολικά την πορεία και τις βασικές επιλογές του ατόμου σε όλους τους τομείς. Η ακμή του Οίκου (το Μεσουράνημα) είναι μια πολύ καυτή περιοχή του γενέθλιου χάρτη, που πρακτικά μπορεί να συνδέεται ακόμη και με την εμφάνιση ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το Μεσουράνημα, όπως συμβαίνει και με τον Ωροσκόπο, είναι τα δύο σημεία που η αστρική τους θέση ενδέχεται να έχει μεγάλη αξία (όταν έχουν όψεις με πλανήτες).

Ο άδειος 10ος

Ίσως η θέση του Μεσουρανήματος σε ζώδιο και μόνο αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιες από τις βασικές κατευθύνσεις στη ζωή του ατόμου. Από εκεί και ύστερα, η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεται είναι ότι ένας άδειος 10ος Οίκος περιορίζει τις πιθανότητες διάκρισης στην κοινωνία. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι... Και όχι μόνον επειδή μπορεί να συμπληρώνει το κενό ένας πολύ ενεργός 4ος Οίκος. Αν ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου βρίσκεται για παράδειγμα στον 1ο, τότε η επιτυχία είναι μάλλον εξασφαλισμένη. Για το είδος του επαγγέλματος που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, οι πληροφορίες έρχονται δυνητικά από όλο το ωροσκόπιο, με προτεραιότητα στους γωνιακούς οίκους. Ο 2ος (ο τρόπος που βγάζουμε τα προς το ζην) και ο 6ος Οίκος δίνουν συχνά ανάλογες πληροφορίες, αλλά και οι υπόλοιποι οίκοι δεν είναι ...άμοιροι ευθυνών.

Συχνά, ένας «φορτωμένος» 3ος Οίκος συμβάλλει σε επαγγέλματα του είδους του (επικοινωνία, εκπαίδευση, συγγραφή κλπ), ενώ ένας πλούσιος 8ος μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε θέσεις με οικονομικές υπευθυνότητες (τραπεζικές εργασίες, φοροτεχνικά κλπ). Όσον αφορά στις σχέσεις με τους εξουσιαστές ή τους εκάστοτε ισχυρούς (ξεκινώντας από τον πατέρα), μπορούμε πάντα να αντλούμε πληροφορίες από τη θέση και τις όψεις του Ήλιου ή του Κρόνου. Και εκ του αντιστρόφου, από τον Άρη ή τον Ουρανό. Όσο πιο ενεργοί είναι αυτοί οι δύο... κύριοι στο ωροσκόπιο, τόσο περισσότερο το άτομο θέλει να πρωτοτυπεί, να διαφοροποιείται και δεν ανέχεται κανέναν πάνω από το κεφάλι του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved