Ο 8ος οίκος αποκαλύπτει τα μυστικά του σεξ και του χρήματος

Η σημασία του 8ου Οίκου του ωροσκοπίου

Ο 8ος οίκος αποκαλύπτει τα μυστικά του σεξ και του χρήματος

Αν κάποιος οίκος εκφράζει τη διαχρονική, ανθρώπινη πραγματικότητα αυτός δεν είναι άλλος από τον 8ο οίκο. Το χρήμα και η σεξουαλικότητα βρίσκονται μόνιμα στην ...κορυφή της λίστας των ανθρώπινων ενδιαφερόντων, ενώ οι καταστροφές, η εγκληματικότητα και ο θάνατος, αποσπούν συνήθως την προσοχή μας, πολύ περισσότερο από τις όποιες «ομαλές» συνθήκες.

Στην πιο δημιουργική του πλευρά ο οίκος συνδέεται συνολικά με την έρευνα σε όλα τα επίπεδα ή την τάση να αποκρυπτογραφηθούν τα μυστήρια της ζωής. Άτομα με τονισμένο τον 8ο οίκο μπορούν να εντρυφήσουν τόσο στη μεταφυσική ή τον αποκρυφισμό, όσο και σε επιστήμες που αναζητούν τα αίτια της δημιουργίας.

Στο οικονομικό του σκέλος, ο 8ος οίκος σχετίζεται άμεσα με τα χρήματα που κερδίζουμε ή χάνουμε μέσω τρίτων (προσώπων ή οργανισμών) και γενικότερα με εγγυήσεις και στηρίξεις που επιδιώκουμε. Δάνεια, κληρονομιές, ασφάλειες, επενδύσεις και βέβαια η φορολογία ανήκουν στη δικαιοδοσία του 8ου.

Για τη σεξουαλικότητα μπορούμε να πούμε ότι ουσιαστικά ο οίκος λειτουργεί συμπληρωματικά με τον 5ο οίκο (οι ερμηνείες των πλανητών στους δύο οίκους μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους), χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνει συναισθηματικές παραμέτρους. Μιλάμε, δηλαδή, για τάσεις ή προτιμήσεις στα πλαίσια ενός «καθαρού σεξ»...

Όσον αφορά το θέμα του θανάτου είναι κοινή πεποίθηση ότι ο τρόπος ή το είδος του μπορεί να εκτιμηθεί από την παρουσία κάποιου πλανήτη στον οίκο. Ωστόσο, αυτό που περιγράφεται αρχικά είναι η σχέση μας με το θάνατο και όχι μόνον.

Ο 8ος οίκος σχετίζεται συνολικά με τις ψυχικές διεργασίες που συντελούνται μέσα μας και γι' αυτό όταν είναι «διαταραγμένος» μπορεί να παράγει φοβίες, διαστροφές και εμμονές.

Ο άδειος οίκος 8ος

Ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου, μπορεί να μας δώσει μια εικόνα για το που έχει «μεταφερθεί» η ενέργειά του. Όταν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στον 1ο ή σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου, τότε η επιρροή των θεμάτων του 8ου στο άτομο είναι άμεση, είτε ως πλεονέκτημα είτε ως ...συμφορά.

Στο ψυχολογικό κομμάτι ο 8ος οίκος «συγγενεύει» με το 12ο και είναι θεμιτό να τους ερμηνεύουμε συμπληρωματικά. Απλά, ο 8ος παρέχει στο άτομο μεγαλύτερη δυνατότητα γνώσης και παρέμβασης, ενώ ο 12ος περιγράφει κυρίως καταστάσεις που εξελίσσονται ασυνείδητα. Από τους πλανήτες είναι ο Πλούτωνας που κατέχει κάποια «κοινά κλειδιά» με τον οίκο, τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον οικονομικό τομέα. Άτομα με μεγάλη οικονομική ισχύ (γνωστής ή ...αμφιβόλου προελεύσεως) χαρακτηρίζονται συχνά από έναν ιδιαίτερα δυναμικό Πλούτωνα. Όσον αφορά το θέμα του «τέλους της ζωής» ο 8ος λειτουργεί συμπληρωματικά με τον 4ο οίκο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved