Ο 7ος οίκος αποκαλύπτει τα μυστικά όλων των σχέσεων

Η σημασία του 7ου Οίκου του ωροσκοπίου

Ο 7ος οίκος αποκαλύπτει τα μυστικά όλων των σχέσεων

Τυπικά είναι ο οίκος των σχέσεων, του γάμου (ή των ...διαζυγίων) και των συνεργασιών ή αντιδικιών κάθε είδους, αλλά, ως γωνιακός, σε κάποιες περιπτώσεις αναλαμβάνει και αυτός τη ...γενική επιστασία του ωροσκοπίου. Πρακτικά, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται πάνω στην ακμή του 7ου οίκου, μπορεί να έχει «λόγο» σε όλες τις βασικές κατευθύνσεις ή τάσεις της προσωπικότητας. Έτσι κι αλλιώς όμως, το πώς βλέπουμε ή και το πώς μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι-κι αυτό φαίνεται στον 7ο οίκο- κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας. Επειδή ο οίκος αναφέρεται γενικότερα στους «άλλους», συνδέεται με την πολιτική, τις κοινωνικές επιστήμες και κάθε απόπειρα ερμηνείας της ατομικής ή της συλλογικής δράσης. Από αυτήν την άποψη, δεν …νοείται ψυχολόγος ή κοινωνιολόγος χωρίς έντονο 7ο οίκο.

Ο άδειος 7ος

Εκτός από τις κλασικές εναλλακτικές προσεγγίσεις (την εξέταση δηλαδή του 1ου οίκου, του ζωδίου που βρίσκεται ο οίκος ή του κυβερνήτη πλανήτη του οίκου), για το θέμα του γάμου (συνθήκες, πορεία κλπ) μπορούμε να ανατρέξουμε και στον 4ο οίκο, που συχνά παρέχει πολύτιμες πληροφορίες. Όσο για το ποιόν και το μέλλον των συνεργασιών μας, είναι θεμιτό να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε την κατάσταση, είτε από τη θέση της Αφροδίτης είτε εκ του ...αντιστρόφου, από τη θέση δηλαδή του Άρη. Συνήθως, το ζώδιο που βρίσκεται ο Άρης είναι εξαιρετικά διεγερτικό όσον αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων, αντίθετα όμως μεταξύ ομοφύλων πριμοδοτεί την ένταση, τον ανταγωνισμό ή απλά την ...αντιπάθεια. Αν ο οίκος που βρίσκεται ο Άρης έχει σχέση με πρόσωπα (για παράδειγμα με αδέλφια, συγγενείς ή γείτονες στον 3ο οίκο), τότε μας δίνει μια καλή εικόνα για το ποιοί θα είναι οι ...εχθροί.

Η Αφροδίτη από την πλευρά της συντελεί σε πιο ...αγαπησιάρικες σχέσεις, ενώ ο οίκος που βρίσκεται μπορεί να μας δείξει και από που είναι πιο εύκολο να ...αλιεύσουμε υποψήφιους συντρόφους. Για παράδειγμα, μια Αφροδίτη στον 6ο οίκο βοηθά σε σύναψη σχέσεων μέσα στο εργασιακό περιβάλλον, στον 3ο σε ταξίδι, στον 5ο σε χώρους διασκέδασης κλπ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved