1η Μαΐου μύρισε… Να πιάσουμε το Μάη!

Καλή μας Πρωτομαγιά, κι ας αγαπάμε τη Φύση πιο συχνά, πιο βαθιά, πιο αληθινά!

1η Μαΐου μύρισε… Να πιάσουμε το Μάη!

Πρωτομαγιά, η ημέρα ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, γιορτάζεται με λουλούδια και αρώματα! Αιώνες τώρα, η ημέρα φορτώνεται με εορτασμούς από τα αρχαία χρόνια, χριστιανικά έθιμα και μοντέρνες συνήθειες.

Στην αρχαία Ελλάδα, είτε προς τιμή της Θεάς Δήμητρας, είτε του Διονύσου, η πρωτομαγιά, σηματοδοτούσε τη γιορτή της Φύσης, το τέλος του χειμώνα, την γονιμότητα των αγρών.

Για εμάς, όλη η ημέρα, είναι αφιερωμένη στη Φύση, στην άνοιξη και στο... χαλάρωμα! Κανένα άστρο, καμιά όψη και κανένα ζώδιο δεν πρέπει να χαλάσει την καλή μας διάθεση!

Αμολιόμαστε λοιπόν στους αγρούς που περιτριγυρίζουν την πανέμορφη και πράσινη Αθήνα (καλα, λέμε τώρα...) και αρχίζουμε σα δαιμονισμένοι να κόβουμε ότι πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, ροζ και μωβ βρεθεί μπροστά μας. Αγνοούμε επιδεικτικώς τη λογική μας που προσπαθεί να μας σταματήσει από το να μαδήσουμε ότι χωράφι έχει απομείνει όρθιο και με περίσσια χάρη αρχίζουμε να πλέκουμε το στεφάνι μας! Περήφανοι για το αποτέλεσμα, τοποθετούμε το στεφάνι σε 27 διαφορετικά σημεία του πλανήτη και τραβάμε γύρω στις 1458 φωτογραφίες εκ των οποίων 254 σέλφις!

Εξουθενωμένοι – αλλά περιχαρής!- μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, αναπολώντας τι όμορφα που περάσαμε στους ποταπούς αγρούς, κοντά στη Φύση. Μα αφού είμαστε γνωστοί φυσιολάτρες κι έχουμε πλέον και τις αποδείξεις για να βουλώσουμε τα στόματα. Φωτογραφίες εδώ, εκεί, παραπέρα, στο υπερπέραν, ποσταρησμένες παντού με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Τελικά, είναι ωραία να είσαι κοντά στην Φύση... μια ημέρα το χρόνο. Τόσο μάλλον αντέχει το μοντέρνο στομάχι μας και η σύγχρονη ιδιοσυγκρασία μας!

Αξίζει όμως αυτή η ημέρα, να την απολαύσουμε ουσιαστικά, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να απολαύσει αυτό που ακόμα υπάρχει και είναι ζωντανό: το θαύμα της ίδιας της Φύσης!

Καλή μας Πρωτομαγιά, κι ας αγαπάμε τη Φύση πιο συχνά, πιο βαθιά, πιο αληθινά!

0c592b9b9abeda557b740756a4f57a66 L

...............

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved