«Έλα Ερμή στον τόπο σου!»: αναφώνησαν οι Δίδυμοι!

Des mots fragiles, des mots faciles, bien trop beau, mais c'est fini le temps des rêves

«Έλα Ερμή στον τόπο σου!»: αναφώνησαν οι Δίδυμοι!

Φύγε από τη μέση, κι αν δεν έχεις κάτι να μου πεις, να μη σε βλέπουν τα μάτια μου.

Ποιος είσαι? Τι θέλεις? Σε ξέρω? Αν όχι, να μου συστηθείς πάραυτα και να μου τα πεις όλα. Ψοφάω να ακούω καινούργιες ιστορίες, να τις πασπαλίζω με πολλά καρυκεύματα και να τις σερβίρω στους φίλους μου. Ω! Μα είναι τόσοι πολλοί!

Δε στο είχα πει ότι είμαι το πιο δημοφιλές παιδί στην πιάτσα? Πεταλώνω ψύλλους στον αέρα και ζυγίζω με το μάτι τους πάντες και τα πάντα. Με ξέρουν όλοι, και γνωρίζω περισσότερα από όσα θα ήθελες ακόμα και για εσένα. Κρίμα που κανένα σου μυστικό δεν είναι ασφαλές μαζί μου.

Αυτή η αγάπη μου για την πληροφορία, την οποία μπορώ να συλλέξω με μεγάλη ευκολία, σχεδόν μαγικά, θα μπορούσε λες, να με κάνει μια μικρή εγκυκλοπαίδεια, και ναι, θα μπορούσα να φέρω αυτόν τον τίτλο με καμάρι, όμως... Όμως μερικές φορές, η χαρά της συλλογής, είναι μεγαλύτερη από την ίδια την πληροφορία, κι έτσι, να... Πώς να το πω... Δεν φτάνω στην ουσία και το βάθος, διότι το ενδιαφέρον μου, δεν ήταν ποτέ να κατακτήσω το νόημα και την ιδέα αλλά απλά να πιάσω στα δίχτυα μου την πληροφορία.

Είμαι ενήμερος για όλα, είμαι μέσα σε όλα, αλλά σε παρακαλώ, μη με προσβάλλεις όταν μου λες ότι είμαι επιπόλαιος και φευγάτος. Κι αυτό επειδή, κατά βάθος, προσβάλλεις τον ίδιο σου τον εαυτό, που πίστεψε ότι σε ένα σημείο θα κάτσω ακίνητος κι ευχαριστημένος. Αρνούμαι να βαρεθούμε παρέα, αν θέλεις, μείνε μόνος σου και συλλογίσου, μα εγώ ήδη θα είμαι τρία βήματα πιο κάτω από εσένα κι ήδη θα ξέρω ότι καινούργιο έχει να προσφέρει αυτή η πόλη.

Μίλα μου λοιπόν, και μη φοβάσαι. Δεν έχω ταμπού, δεν είμαι δυσάρεστος και θα δεις πόσο καλή παρέα μπορεί να κάνουμε. Άσε με να σε γοητεύσω όπως μόνο εγώ μπορώ με ότι καλύτερο διαθέτω: τα λόγια μου... Μ' αυτά, χτίζω και γκρεμίζω παλάτια. Θα δεις...

Δείτε το βίντεο

{youtube}_ifJapuqYiU{/youtube}

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved