Να σου πω ένα παραμύθι για τον Πόσειδώνα στους Ιχθύς... ή μάλλον 12;

Ή Ποσειδώνας ή Χάος!

Να σου πω ένα παραμύθι για τον Πόσειδώνα στους Ιχθύς... ή μάλλον 12;

Ο Ποσειδώνας από το 2011 και μετά από 165 χρόνια περιπλάνησης, βρίσκεται στο σπίτι του, στη Χώρα του Αοράτου, στους Ιχθύς βρε! Τότε λοιπόν, θέλησε να το γιορτάσει, έτσι ο οικοδεσπότης Ιχθύς κάλεσε και τους υπόλοιπους 11 συγκάτοικους στην τρέλα, για να τους δείξει τα δώρα και τα προικιά που έφερε μαζί του ο ξενιτεμένος.

Φυσικά ούτε σπίτι, ούτε Ιχθύ, ούτε Ποσειδώνα είδε κανείς -τι σόι Αόρατη Χώρα θα ήταν- όλοι όμως κατακλύστηκαν από τόνους πατσουλί και άκουσαν μια ψαλμωδία να έρχεται από το πουθενά: Ωμμμμμ!

- Μισό λεπτό... Κάπου εδώ έχω τον κοσμικό μεταφραστή είπε ο Δίδυμος κι όλα διορθώθηκαν. Με τα ακουστικά στη θέση τους πια, τα έντεκα ζώδια έστησαν αυτί για να ακούσουν όσα είχε να τους πει ο Άρχοντας του Φανταστικού.

Κι εκείνος είπε και ομίλησε με τραγουδιστή φωνή: Ήταν ένας γάτος, γάτος πονηρός, που μετά τις δώδεκα ντύνονταν γαμπρός...
Sorry... Wrong tape!

«Λαέ του ζωδιακού! Ή Ποσειδώνας ή Χάος! Ήρθα για να σας σώσω και θα σας σώσω θέλετε δεν θέλετε. Στον καθένα εκτός από λαγούς με πετραχήλια, θάλασσα στα Τρίκαλα κλπ θα δώσω μια κάσα ρούμι κι ένα σφραγισμένο σακούλι με ευχές, που όμως δεν πρέπει να ανοίξετε ποτέ γιατί τότε η μαγεία των ευχών θα χαθεί. Κι όποιος τολμήσει να παρακούσει την εντολή μου θα μεταμορφωθεί σε Κινέζικο ζώδιο».

«Τι; Μαϊμούδες και φίδια; Θεέ μου τι ξεπεσμός!» Είπε ο Λέων.
«Εγώ αρούρι δεν θα γίνω ποτέ!» Βροντοφώναξε ο Κριός.

«Ησυχία! Ήπια και ομίλησα... Χικ!» Και κάρφωσε με δύναμη την τρίαινα στο χώμα. Πυκνός καπνός υψώθηκε και μέσα στην αντάρα και το σεισμό, με ένα «κλαπ» του Ποσειδώνα το σκηνικό άλλαξε και αυτομάτως βρέθηκαν όλοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες μπροστά σε μια τεράστια οθόνη.
Wow! Αναφώνησε ο Τοξότης... Έχει και dolby suround!

«Ναι αλλά πρόγραμμα δεν έχει;» Αναρωτήθηκε ο Αιγόκερως, ξεχνώντας ότι οι προσευχές προς τον Ποσειδώνα εισακούονται σε χρόνο dt. Και πριν αλέκτωρ καπνίσει τρις του ήρθε κατακέφαλα η «‘Επί του Όρους Ομιλία», συνοδευόμενη από αστραπόβροντα:

«Ως γνωστόν τέκνον μου, η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως. Κοίταξε να μάθεις επιτέλους το κόλπο με τα Ψάρια γιατί θα ξαναμείνεις στην ίδια τάξη».

Μετά τις μπόλικες διαφημίσεις με κόκα, κόλα, τίλιο και ό, τι άλλο πίνεται, την Θεία Λειτουργία και τα «Επίκαιρα των Ζωνιανών», το έργο επιτέλους άρχισε: «Τα δώδεκα παραμύθια», σε σκηνοθεσία Ψάρη Κοκοβιού.

Κριός - Εξκάλιμπερ

God save the King... Ενώ οι ιππότες τσακώνονται για το ποιός θα γίνει βασιλιάς της Αγγλίας, ο μικρός Αρθούρος που υπέφερε από την πιτυρίδα plus ξηροδερμία και είχε δοκιμάσει τα πάντα, βγάζει το σπαθί από το βράχο που ήταν σφηνωμένο κι αρχίζει να ξύνει δεξιοτεχνικά το τριχωτό της κεφαλής του. Και η μαγική δύναμη του σπαθιού έπιασε αμέσως τόπο. Τα λέπια έπεσαν από το κρανίο του Αρθούρου και τα μαλλιά του έγιναν τόσο λαμπερά που οι ιππότες τυφλώθηκαν. Καταγοητευμένος ο Μέρλιν που περνούσε τυχαία από εκεί, τον προσλαμβάνει ως βοηθό μάγου-θεραπευτή και αυτή ήταν η αρχή μιας λαμπρής καριέρας. Όχι μόνον λέπια αλλά ολόκληρα κεφάλια πήραν την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Από εκεί μας έμεινε και το «πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι».

Ταύρος - Ο Χάρης Πότης και το Τάγμα του Φοίνικα

Ο Χάρης είναι ευτυχισμένος αφού από το προηγούμενο παραμύθι έχει κερδίσει μια μαγική μπριτζόλα που μόλις την τρως ξαναγεννιέται. Ένα βράδυ όμως, κάτι παλιόφιλοι αλλά και «κολλητοί» του Βόλντεμορτ τον παρασύρουν στο χαμαιτυπείο «Το τάγμα του Φοίνικα», όπου αφού τον ποτίζουν, του αρπάζουν τα κλειδιά του ψυγείου.

Δίδυμοι - Ο Ψαράς και η Ψυχή του

Για τον έρωτα μιας γοργόνας ο καπετάν Στράτος πρέπει να διώξει την ψυχή του. Αυτό απαιτούν οι νόμοι της θάλασσας και με τη βοήθεια μιας γριάς μάγισσας κόβει με το μαχαίρι -τούτο εδώ που ο θρύλος το ‘χει ζώσει με ιστορίες αλλόκοτες- τη σκιά του και μαζί με την ψυχή του τις στέλνει στα πέρατα της οικουμένης. Όμως η γοργόνα τον κερατώνει με έναν θαλάσσιο ελέφαντα και οι δυό μαζί συνωμοτούν για να του φάνε την ψαριά, το καΐκι και τη σύνταξη του ΟΓΑ. Για να ξαναγίνει όπως πριν και να αρπάξει το ψαροντούφεκο, ο Στράτος πρέπει να ξαναβρεί την ψυχή του αλλά που τέτοια τύχη. Την έχει μπαγλαρώσει το ΔΝΤ για κάποια καρμικά χρέη και θα βγει το 2050 και αν... Απελπισμένος προσεύχεται στον Ποσειδώνα, που του στέλνει εσπευσμένως αντικαταστάτρια τη Τζούλια παρέα με τους δύο μαύρους. Πολυμετοχικό το σχήμα, όπου χάνει η μάνα το παιδί...

Καρκίνος - Η Αλίκη στο Ναυτικό

Τράβα μπρος και μη σε μέλει, θάρρος η ζωή μας θέλει... Η Αλίκη γνωρίζει τον Μπομπ μέσω διαδικτύου και ένα φλογερό ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ τους. Το πρόβλημα είναι πως ο Μπομπ ζει και εργάζεται κάπου στην Ερυθρά θάλασσα και στην καλύτερη περίπτωση θα τον συναντήσει ύστερα από μήνες. Παρορμητική και ανυπόμονη μπαρκάρει σε γκαζάδικο με προορισμό το Άντεν. Λίγο πριν πατήσει στη στεριά -ω του θαύματος- καταφθάνει ο καλός της επικεφαλής των πειρατών που κουρσεύουν το καράβι. Αγάπη μου! Μωρό μου! Τσουνάμι μου! Ενώ όμως η άσπλαχνη μοίρα της την προορίζει για πρώτο όνομα σε χαρέμι σαν από μηχανής θεά η θεία Μέλπω που την ακολούθησε κρυφά γιατί κάτι μυρίστηκε, προέταξε τα στήθη της και οι τρομεροί πειρατές έφυγαν και δεν τους ξαναείδε ποτέ κανείς πια.

Λέων - Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας

Ο πρίγκηψ Αριστομένης Β΄ απόγονος του Οίκου των Παγκάλων έτρωγε ήσυχα-ήσυχα το γιαουρτάκι του όταν ένα χελιδόνι που πήγαινε προς την Αφρική επικάθησε επί της κεφαλής του και τού ’χωσε μια τσιμπιά. Τιτβιτί τιβτιτί... Εσύ πρίγκιπα μου τρως και πίνεις αλλά στο βασίλειο σου οι άνθρωποι υποφέρουν. Τώρα μόλις συνάντησα έναν απολυμένο που δεν έχει που την κεφαλή κλίνει. Μην ανησυχείς χελιδονάκι μου, ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ’ταν, του απαντάει ο πρίγκιπας. Αυτοί δεν φάγανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και γκρινιάζουν. Για δες όμως και τους δικούς μας. Με χρυσά κουτάλια τους είχαμε, να τρώνε τα υποβρύχια στην Πλατεία Δεξαμενής με όλο το αφάν γκατέ στα πόδια τους. Ας είναι όμως... Μετά από τέτοιο φαγοπότι λέω να μοιράσω την περιουσία μου στους πτωχούς. Είναι και της μόδας τώρα. Έλα, τσίμπα λίγο γιαουρτάκι και πήγαινε το στον απολυμένο.

Παρθένος - Ο Πρίγκιπας - Βάτραχος

Ύστερα από δεκαεπτά χρόνια γρουσουζιάς, η Λίτσα είναι πλέον αποφασισμένη να βρει ένα ταίρι αντάξιο της προσωπικότητας και του επιπέδου της. Διαβασμένη όσο δεν πάει άλλο ξανοίγεται στον βάλτο ψάχνοντας για τον πρίγκιπα της, τον πρίγκιπα βάτραχο με τη χρυσή κορώνα. Ύστερα από αδιάκοπα τσαλαβουτήματα και αλλεπάλληλες απολυμάνσεις τον εντοπίζει επιτέλους στο στόμα ενός αλιγάτορα, λίγο πριν το δείπνο. Με κίνδυνο της ζωής της τον σώζει και ετοιμάζεται για την πράξη που θα αλλάξει τη ζωή της. Έλα Λίτσα, κουράγιο! Ένα φιλί στην γλιτσιασμένη του μουρίτσα κι όλα θα τελειώσουν. Σμουτς! Και ω του θαύματος! Ο ασχημομούρης βάτραχος μεταμορφώθηκε σε πεκινουά.

Ζυγός - Ο Μαγεμένος Αυλός

Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε. Ο Λάκης είναι βετεράνος φλαουτίστας της «Φαντασίας» και νυν μάστερ ρέικι. Όμως εξ αιτίας της κρίσης η μια δουλειά πίσω από την άλλη μιμούνται τον Τιτανικό και η ανεργία κτυπάει κόκκινο. Μπροστά στον κίνδυνο να γίνει δημόσιος υπάλληλος, παίζει τον τελευταίο του αμανέ. Με τον μαγεμένο αυλό του Ποσειδώνα μαζεύει τους μετανάστες και τους οδηγεί έξω από τη χώρα, σώζοντας την από την καταστροφή.

Σκορπιός - Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο

Η Βάσω θέλει τον Τάσο αλλά εκείνος έχει μάτια μόνον για την Τριανταφυλλιά. Ο καημός της είναι μεγάλος και το ρίχνει στο φαγητό για να ξεχάσει. Ένα βράδυ που οι παθιασμένοι εραστές συναντιούνται στον κήπο γίνεται το κακό. Ο Τάσος τρυπιέται από ένα σουβλερό αγκάθι και αποδημεί εις Κύριον. Η Βάσω απελπισμένη πέφτει κι αυτή πάνω στο φυτό για να βρει τον Τάσο της αλλά έτσι γουρουνόπετση που είναι, κάνει γκελ και στην επιστροφή πέφτει στην αγκαλιά του κηπουρού, του Γιώργου Αηδόνη. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Τοξότης - Τα Τρία Γουρουνάκια

Η Πίγκι, η τρελοκοτσιδού μαζεύει τα προικιά της και ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο Μικρό Σπίτι Πάνω στο Ρέμα με τρεις γουρουνοπαίδαρους. Όμως ο κακός λύκος-εργολάβος ρίχνει φο μπετά και με την πρώτη βροχή το οίκημα γίνεται γόνδολα της ρεματιάς. Γρυλίζοντας, και οι τέσσερεις κυλιούνται στη λάσπη ευτυχισμένοι, ώσπου καταφθάνει ασθμαίνουσα η Μπιρμπίλη.
-Αλτ! Πολεοδομία... Κάνετε γουρουνιές στο δάσος; Δέκα χιλιάρικα πρόστιμο συν τρία από τον Παπακωνσταντίνου για το αδήλωτο σκάφος.

Αιγόκερως - Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα

Ο Μάκης, διπλωματούχος μόδιστρος, αναλαμβάνει να ντύσει όλη την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, εν όψει της θρυλούμενης κατάκτησης της Euroleague. Θα φτιάξει μάλιστα και ειδικό σκουφάκι για την κούπα. Το πρόβλημα είναι πως εξ αιτίας της γνωστής κρίσης, δεν έχει καθόλου ύφασμα. Παλιά καραβάνα και μανούλα στις λοβιτούρες από την εποχή των υποβρυχίων, τότε που έραβε κοστούμια στο ΓΕΕΘΑ, πείθει τους ιθύνοντες της ομάδας ότι τα ρούχα είναι διαστημικής τεχνολογίας, πολύ λεπτά και σχεδόν αόρατα. Τάκα τούκα οι αργαλειοί, πλέκουνε τον αέρα... Η τελική πρόβα γίνεται στην Τοσκάνη, όπου ένας μικρός φίλαθλος αναφωνεί: Μπαμπά, ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Υδροχόος - Το Λυχνάρι του Αλαντίν

Βαλαντωμένος από την κρίση, ο Μιχάλης ψάχνει μια μαγική λύση για να βγει μια και καλή από την ανέχεια. Ένα βράδυ στον ύπνο του, βλέπει πως είναι στο Γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι, κρατώντας κάτι σαν λυχνάρι. Δίπλα του στεκόταν μια τσιγγάνα που γύρισε και του ’πε στο αυτί: Αφού το ’βλεπες, γιατί δεν το ’παιξες μπρε;
Μια και δυό σκάει στην αγορά κι αρχίζει να ψάχνει τα πανέρια. Ύστερα από τρεις ώρες και τρέμοντας από συγκίνηση διαπιστώνει πως κρατά στο χέρι του ένα λυχνάρι που πάνω του μπορούσε να διακρίνει κανείς μεταξύ άλλων μισοσβησμένα τα γράμματα alla..din.
Αυτό είναι! Τέρμα η φτώχια και η μιζέρια... Ένα τρίψιμο κι όλα θα αλλάξουν. Πληρώνοντας τα χίλια ευρώ κοίταξε τον Πακιστανό μικροπωλητή με θριαμβευτικό ύφος. Αλαντίν! Του φώναξε... Αλαντίν... Τζίνι... Γυναίκες... Money!
Ναι αφεντικό του χαμογέλασε ο Σαράφ. Λυκνάρι του γκαντέμι, φτιάξει Έλληνα... γκράφι κρωστάο... αλλά-ντίνο.

Ιχθύς - Το Ασχημόπαπο

Η Φρόσω ακόμη δεν βγήκε απ’ τ’ αυγό κι έχει πάρει σβάρνα τους πλαστικούς. Τι κι αν έχει γαμψή μύτη δεκάποντη και τη σαμπρέλα του «Άγιος Νικόλαος» στη μέση; Όλα αυτά φτιάχνουν και σε συνδυασμό με τα λεπτά πόδια και το δίμετρο κορμί της θα κάνει πάταγο. Extreme make over το λένε κι έτσι θα γίνει. Κύκνος! Ποιά Σίντι και ποιά Κέητ και ποιά Ναόμι... Μόνο μην της την πέσουν τα αρπακτικά και της χαλάσουν το πάρτι... Ας τολμήσουν όμως και θα δουν. Θα χώσει το κεφάλι της στην άμμο και θα τα κατατροπώσει!



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved