8 απλά βήματα για να διώξεις την δυστυχία από τη ζωή σου!

Μπορείς να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι, αρκεί να χρησιμοποιήσεις αυτά τα 8 βήματα!

8 απλά βήματα για να διώξεις την δυστυχία από τη ζωή σου!

Κάποια πράγματα στη ζωή δεν πάνε όπως τα θέλεις και συχνά τα χτυπήματα είναι απανωτά και σε αποθαρρύνουν, σε θυμώνουν, σε απογοητεύουν και το χειρότερο σε κάνουν να παραιτηθείς από την προσπάθειά σου για βελτίωση, οικονομική, ερωτική και προσωπική. Αλλά, το μυστικό για την ευτυχία, την επιτυχία και την αυτο-βελτίωση βρίσκεται μέσα σου κι ενδεχομένως να μην το έχεις καταλάβει. Το θέμα είναι να αλλάξεις τις περιστάσεις.
Η αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τα πράγματα, θα αλλάξει και τη ζωή σου αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσεις κάποια δικά σου, εσωτερικά εμπόδια.

Και μπορείς να τα καταφέρεις, αν έχεις καλή διάθεση, ενέργεια, ανοιχτό πνεύμα και χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω βήματα. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι, είναι ότι όλα είναι στο μυαλό μας!

Διάβασε παρακάτω 8 βήματα για να μετατρέψεις μια αρνητική κατάσταση προς όφελός σου.

1. Η δύναμη της θετικής σκέψης

Ένα νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις και τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Ό,τι συμβαίνει έχει ως στόχο το να πάρεις ένα μάθημα και πολύτιμες εμπειρίες για τη μελλοντική σου εξέλιξη. Αν κολλάς στην αρνητική πλευρά όμως, δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά το νόημά τους. Προσπάθησε να σκεφτείς θετικά και μην αφήνεις τα δυσάρεστα συναισθήματα να σε καταβάλλουν.

2. Η αποτυχία είναι ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία

Το θέμα δεν είναι να πέφτεις (κάτι που μαθαίνεις πολύ γρήγορα ως παιδί) αλλά να βρίσκεις τη δύναμη να σηκωθείς και πάλι, να ξεσκονιστείς και να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Κάθε αποτυχία δείχνει ένα εμπόδιο που δεν είχες προβλέψει. Την επόμενη φορά όμως, θα είσαι πιο προσεκτικός/η και θα το νικήσεις γιατί πλέον θα το γνωρίζεις.

Διάβασε επίσης: Πέταξε την κακή ενέργεια στα σκουπίδια και ξεκίνα από την αρχή!

3. Εξάσκησε την υπομονή σου

Σαν άνθρωπος είναι λογικό να εκνευρίζεσαι, να απογοητεύεσαι και στο τέλος να χάνεις την υπομονή σου και να ξεσπάς. Καλό είναι να μην κρατάς μέσα σου αυτό που σε ενοχλεί ή σε πνίγει, καλύτερο όμως είναι να μπορείς να το εκφράσεις προς τα έξω, αφού πρώτα το έχεις επεξεργαστεί, ώστε να μην φορτίζεις αρνητικά το κλίμα και εν τέλει να χάνεις τον έλεγχο και το δίκιο σου.

4. Πάρε το μάθημά σου

Είναι παρόμοιο με το 1ο και το 2ο βήμα αλλά ισχύει για όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αν αποτυγχάνεις κάπου, κάνεις λανθασμένη επιλογή ή απλά αν όλα πάνε τελείως αλλιώς απ' ό,τι είχες σχεδιάσει, δες το σαν μάθημα. Ενδεχομένως να μην ήταν να γίνουν για κάποιο σημαντικό λόγο που τώρα δε γνωρίζεις αλλά θα σου αποκαλυφθεί στο μέλλον. Επανεξέτασέ τα μέσα σου, προσπαθώντας να καταλάβεις την αιτία των γεγονότων και μην ξαναπάρεις το ίδιο μονοπάτι. Θα δεις κάθε λάθος ως ευλογία.

5. Ό, τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

Η ζωή δεν είναι χαλαρή βόλτα στην εξοχή για κανέναν, είτε είναι πλούσιος, είτε φτωχός. Η γνωστή αυτή ρήση έχει ένα πολύ δυνατό νόημα και ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Αντιμετωπίζεις μια μεγάλη δυσκολία; Θα είσαι πολύ πιο ισχυρός, όταν βρεις τον τρόπο να την ξεπεράσεις και ξανασταθείς στα πόδια σου. Τόσο, που τίποτα πλέον δε θα σε φοβίζει και δε θα σε περιορίζει. Το να έχεις επίγνωση των ορίων σου, σημαίνει ότι ξέρεις και μέχρι που μπορείς να φτάσεις.

Διάβασε επίσης: 7 τρόποι για να πραγματοποιηθούν οι ευχές σου

6. Δοκίμασε τις αντοχές σου

Μην επιλέγεις τον εύκολο δρόμο! Η ζωή από μόνη της είναι γεμάτη ρίσκα και προκλήσεις που θα σε πάνε σε ένα άλλο επίπεδο και τελικά θα σε εξελίξουν, εξασκώντας το χαρακτήρα σου. Το να μπαίνεις σε διαδικασία να πηγαίνεις κι ένα βήμα μακρύτερα τη φορά, ανταποκρινόμενος/η στις προκλήσεις θα σε κάνει δυνατότερο/η, πιο ανθεκτικό/η και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου. Αν δεν κοπιάσεις για να αποκτήσεις κάτι, δεν πρόκειται ούτε ευτυχισμένος/η να είσαι, ούτε και θα το εκτιμήσεις.

7. Γύρισε το άλλο μάγουλο

Αντί το «οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», ο Ιησού είπε ότι αν κάποιος σε χτυπήσει, να γυρίσεις απλά και το άλλο μάγουλο. Δεν είναι εύκολο καθώς η επιθυμία για εκδίκηση είναι πολύ δυνατή στον άνθρωπο, ωστόσο αν κάνεις μια προσπάθεια ίσως γίνεις καλύτερο άτομο. Δεν απαντάς στη βία, σωματική, λεκτική ή ψυχική, με βία γιατί απλά αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει. Μην χαμηλώνεις το επίπεδό σου για να ανταποδώσεις τις μικρότητες των άλλων. Αγνόησέ τους και συνέχισε την ανοδική σου πορεία.

8. Συγχώρησε τον εχθρό σου και προχώρα

Αυτό ίσως είναι και το πιο δύσκολο βήμα. Στη ζωή σου κι ανάλογα με την πορεία σου, θα αποκτήσεις φίλους αγαπημένους αλλά και εχθρούς που θα σε φθονήσουν και θα θελήσουν να σου κάνουν κακό. Αν αφήσεις όμως το θυμό και την οργή να σε καταλάβουν, τότε θα σε καταπιεί η αρνητική ενέργεια και στο τέλος εσύ θα βρεθείς ζημιωμένος/η. Το να σκέφτεσαι μέρα – νύχτα πως θα τους κατατροπώσεις, δε σε πάει παραπέρα αλλά παραμένεις για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο. Το να έχεις επίγνωση ότι υπάρχουν και τέτοια άτομα και είναι φυσικό κάποια στιγμή να τα συναντήσεις, θα σε βοηθήσει να τα συγχωρήσεις και να προχωρήσεις το δρόμο σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved